Graphical Abstracts en Nature Chemistry

Wetenschappelijke artikelen op een nieuwe en innovatieve manier aan de lezers presenteren is een van de belangrijkste doelstellingen van wetenschappelijke uitgevers in het tijdperk van de webtechnologieën. En grafische samenvattingen zijn een geweldige manier om dat te bereiken.

Momenteel publiceren van Nature Portfolio alleen Nature Chemical Biology en Nature Chemistry hun artikelen met grafische samenvattingen.  

Een artikel "De kunst van het abstracte" gepubliceerd door Nature Chemistry in augustus 2011 vermeldt dat het gebruik van grafische samenvattingen (althans in scheikundige tijdschriften) dateert van vóór het internet. 

Het artikel meldt dat grafische samenvattingen voor het eerst verschenen in een chemietijdschrift in 1976, in het Duitstalige Angewandte Chemie, en later in hetzelfde tijdschrift maar dan de internationale editie in 1977. "Naar mijn beste weten was Angewandte Chemie de eerste die deze functie aanbood", aldus Peter Gölitz, hoofdredacteur van het tijdschrift sinds 1982. 

Rond die tijd begonnen tijdschriften hun omslagfoto te veranderen. Veel chemische tijdschriften hielden hun omslag echter nog jarenlang ongewijzigd. Volgens het artikel duurde deze verandering jaren vanwege het conservatieve karakter van deze bedrijfstak. 

De Tetrahedron Letters, een toonaangevend platform van Elsevier voor peer-reviewed wetenschappelijke literatuur, omarmde grafische samenvattingen pas in 1986. Het duurde tot 1994 voordat grafische samenvattingen hun opwachting maakten in de pagina's van Chemische communicatie. Ondertussen hebben de lezers van de Tijdschrift van de American Chemical Society (JACS) wachtte tot 2002 om grafische samenvattingen te zien. 

Van alle vakgebieden was chemie een van de eerste die grafische abstracts omarmde, en dat was geen toeval. Chemie is een visueel vak, en de subdisciplines ervan, zoals organische, anorganische en zelfs biochemie, hebben veel te maken met de structuur van moleculen en hun verschillende mogelijke vormen. 

Bij een eenvoudige chemische reactie kunnen ten minste twee verschillende moleculen op elkaar inwerken en via een bepaald mechanisme veranderen, waarbij meer dan één intermediaire structuur wordt doorlopen. Dit uitleggen met alleen woorden zou niet alleen moeilijk maar ook zeer ingewikkeld kunnen zijn. Het kan een lange tekst vergen om de reactie uit te leggen en zelfs niet alle benodigde informatie opleveren. 

Is dat niet zo, chemici?

Wees dus niet bang om grafische abstracties te maken en te gebruiken!

Bij Mind the Graph heb je een geweldige moleculenbibliotheek die je kunt gebruiken.

Mind the Graph Galerij voor moleculen
Klik op de afbeelding om naar de Mind the Graph Galerie te gaan.

Wat kunnen grafische samenvattingen doen voor mijn onderzoek?

De grafische samenvatting moet in het oog springen en tegelijkertijd eenvoudig te interpreteren zijn. 

Het artikel "De kunst van het abstracte"Een van de belangrijkste doelstellingen van een grafische samenvatting is het distilleren van de boodschap van een artikel in een niet te onoverzichtelijk, enigszins opvallend en relatief eenvoudig te interpreteren beeld.

Investeren in een grafisch abstract voor uw onderzoek kan het online bladeren van uw artikel verbeteren, waardoor de zichtbaarheid van uw onderzoek toeneemt, plus het aantal lezingen en citaties. 

Richtsnoeren voor de natuur

U vindt alles wat u moet weten op Natuur Chemie, het voorbereiden van uw inzending pagina om je grafische samenvatting te maken. Maar om je het leven gemakkelijker te maken, hebben we dat hier voor je gebracht. Kijk hieronder:

  • De grafische samenvatting kan chemische structuren of afbeeldingen bevatten; 
  • Tekstuele verklaringen moeten tot een minimum worden beperkt;
  • Grafische samenvattingen in kleur worden aangemoedigd en zullen zonder extra kosten worden gepubliceerd;
  • De afbeelding moet passen in een rechthoek van 90 mm breed en 50 mm hoog;
  • De afbeelding moet als één bestand worden ingediend in een standaard bestandsformaat en zal worden gepubliceerd in de inhoudsopgave in druk en online;
  • Alle grafische samenvattingen moeten worden gepresenteerd met een witte achtergrond, en het beeldmateriaal moet waar mogelijk de beschikbare breedte vullen.

Een paar tips hierin zijn: 

  • Wees voorzichtig met de grootte van je chemische structuur. Als je een kleine afbeelding toevoegt, kun je belangrijke informatie verliezen in een waas van bindingen en atoomlabels. 
  • Een duidelijk schema kan nuttiger zijn voor fysisch-chemische artikelen dan een grafiek of andere ruwe gegevens.
Mind the Graph Chemie illustraties.
Bekijk onze verscheidenheid aan scheikunde illustraties. Klik op de afbeelding om naar de galerij te gaan.

Grafische samenvattingen gemaakt met Mind the Graph

We willen graag deze verbazingwekkende en prachtige grafische samenvatting, gemaakt met behulp van Mind the Graph, met u delen.

Het beeld is gemaakt door de Laboratorium Beckervoor het artikel "Metabole regeling van genexpressie door histonlactylering", gepubliceerd door Nature, op oktober 2019.

Zhang, D., Tang, Z., Huang, H. et al. Metabole regulatie van genexpressie door histon lactylatie. Natuur 574, 575-580 (2019). https://doi.org/10.1038/s41586-019-1678-1

De studie suggereert dat "een endogene 'lactaatklok' in bacterieel uitgedaagde M1-macrofagen de genexpressie aanzet om de homeostase te bevorderen". Om het volledige artikel te lezen, klik hier.

Grafische samenvattingen van Nature Chemistry

Als je inspiratie nodig hebt, zijn hier een paar grafische samenvattingen van natuurartikelen om te bekijken, en onthoud, neem de tijd om een geweldige grafische samenvatting te maken die alleen maar waarde toevoegt aan je onderzoek. 

Grafische samenvattingen van Nature Chemistry
Dunkelmann, D.L., Oehm, S.B., Beattie, A.T. et al. A 68-codon genetic code to incorporate four distinct non-canonical amino acids enabled by automated orthogonal mRNA design. Nat. Chem. (2021). https://doi.org/10.1038/s41557-021-00764-5
Grafische samenvattingen van Nature Chemistry
Abbasov, M.E., Kavanagh, M.E., Ichu, TA. et al. Een proteoom-brede atlas van lysine-reactieve chemie. Nat. Chem. (2021). https://doi.org/10.1038/s41557-021-00765-4
Grafische samenvattingen van Nature Chemistry
Rizzuto, F.J., Platnich, C.M., Luo, X. et al. Een dissipatief pad voor de structurele evolutie van DNA-vezels. Nat. Chem. 13, 843-849 (2021). https://doi.org/10.1038/s41557-021-00751-w
Grafische samenvattingen van Nature Chemistry
Mao, JH., Wang, YB., Yang, L. et al. Organokatalysator-gecontroleerde site-selectieve arene C-H functionalisatie. Nat. Chem. (2021). https://doi.org/10.1038/s41557-021-00750-x
Grafische samenvattingen van Nature Chemistry
Schissel, C.K., Mohapatra, S., Wolfe, J.M. et al. Deep learning om nucleair gerichte abiotische miniproteïnen te ontwerpen. Nat. Chem. (2021). https://doi.org/10.1038/s41557-021-00766-3
Grafische samenvattingen van Nature Chemistry
Zhao, B., Han, S., Malbon, C.L. et al. Volledig-dimensionale kwantumstereodynamica van de niet-adiabatische afschaffing van OH(A).2Σ+) door H2Nat. Chem. 13, 909-915 (2021). https://doi.org/10.1038/s41557-021-00730-1

Mooi, hè? Misschien gaat Nature in de toekomst grafische abstracts presenteren in al zijn Portfolio.

Ga voor meer informatie naar de pagina Nature Chemistry / Preparing your Submission. hieren bekijk zeker alle richtlijnen voor de resolutievereisten. 

Klaar om uw grafische samenvatting te starten? Mind the Graph wacht op je! 

Klik op hier om je creatie te beginnen! 

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen