Als u een wetenschapperarts, student of onderzoeker, u weet dat het houden van presentaties deel uitmaakt van onze routine. En (naar mijn mening) is dat een goede zaak. We moeten onze resultaten kunnen presenteren en communiceren... wetenschap op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier. Dit is de sleutel om pseudowetenschap en nepnieuws te bestrijden en tegelijkertijd te laten zien hoe belangrijk wetenschap is voor de samenleving. Maar als je moeite hebt om in het openbaar te spreken, vind je dit deel van de cursus waarschijnlijk niet leuk. wetenschappelijk werken, toch? Nou, er zijn een paar hacks die je daarbij kunnen helpen. Vandaag richt ik me echter op slechts één: Het maken van een opvallende presentatie geeft je meer zelfvertrouwen. Net als je kleding kunnen ook je dia's je immers helpen om er professioneler uit te zien.

Wanneer je je gegevens gaat presenteren in een wetenschappelijke conferentieJe hebt het waarschijnlijk over kostbare resultaten die je bereikt na jaren van hard werken. Mijn punt is dus: Je gegevens verdienen het om op een professionele en aantrekkelijke manier gepresenteerd te worden. Als je het met me eens bent, laten we dan naar de volgende stap gaan: hoe doe je dat? Hoe lang ben je bezig met het maken van presentaties? Voldoet het eindresultaat aan je verwachtingen? Maak je geen zorgen, deze post helpt je!

Dus laten we daar vanaf gaan:

tips wetenschappelijke presentatie

Daarop:

dia sjabloon Toco toekan

 Bekijk dit dia-sjabloon van Mind the Graph om de tips te begrijpen:

01. Hiërarchie

U moet de informatiehiërarchie bepalen. Wat moet uw publiek eerst zien? Wat is de belangrijkste informatie? Zet daarna een goede ruimte voor je kop en cijfers en zorg ervoor dat ze uw belangrijkste informatie tonen en uw publiek naar meer informatie laten verlangen.

02. Typografie

Je presentatie moet professioneel zijn. Sla dus de comic sans over en kies voor een formele en serieuze typografie. Er zijn er veel. Persoonlijk hou ik van Helvetica.

03. Illustraties

Zet niet te veel tekst op je dia. Nogmaals, zet niet te veel tekst!!! Als je dat doet, ga je tijdens je presentatie concurreren om aandacht met je eigen dia's. Wil je dat je publiek naar je luistert of je dia leest? Wil je dat je publiek naar jou luistert of je dia leest? Gebruik dus goede afbeeldingen om de aandacht en nieuwsgierigheid te trekken. We hebben meer dan achtduizend illustraties beschikbaar voor onze gebruikers (inclusief gratis gebruikers), dus als je op zoek bent naar goede afbeeldingen voor je presentaties, probeer dan eens Mind the Graph. 

04. Een diasjabloon gebruiken

Om een mooie en professionele presentatie kost tijd en vereist enige vaardigheden en ervaring. Maar er is een makkelijkere en snellere manier: begin niet met een leeg canvas. Je kunt een diasjabloon gebruiken om tijd te besparen en ontwerpideeën op te doen.

Wij bieden verschillende sjablonenzodat onze gebruikers niet met een leeg canvas hoeven te beginnen. Gratis gebruikers kan de sjablonen visualiseren maar niet bewerken. Als u een gratis gebruiker bent, kunt u de sjabloon gebruiken als inspiratie voor uw creatie of uw abonnement upgraden om toegang te krijgen tot alle functies van Mind the Graph. Abonnees kunnen zoveel sjablonen gebruiken als ze willen en de prijs begint vanaf 9,00 USD.

U kunt er meer over lezen op:

let op de grafiek wetenschappelijke illustraties

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen