Εάν είστε επιστήμονας, γιατρός, φοιτητής ή ερευνητής, ξέρετε ότι οι παρουσιάσεις είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Και (κατά τη γνώμη μου) αυτό είναι καλό. Πρέπει να είμαστε σε θέση να παρουσιάζουμε τα αποτελέσματά μας και να επικοινωνούμε επιστήμη με ελκυστικό και κατανοητό τρόπο. Αυτό είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της ψευδοεπιστήμης και των ψευδών ειδήσεων, ενώ ταυτόχρονα δείχνουμε πόσο σημαντική είναι η επιστήμη για την κοινωνία. Όμως, αν δυσκολεύεστε να μιλήσετε δημόσια, πιθανόν να μην σας αρέσει αυτό το μέρος της επιστημονικό δουλειά, σωστά; Λοιπόν, υπάρχουν μερικά τεχνάσματα που θα σας βοηθήσουν σε αυτό. Ωστόσο, σήμερα θα επικεντρωθώ σε μία μόνο: Η δημιουργία μιας εντυπωσιακής παρουσίασης θα σας δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Εξάλλου, όπως τα ρούχα σας, έτσι και οι διαφάνειές σας μπορούν να σας βοηθήσουν να δείχνετε πιο επαγγελματίες.

Όταν πάτε να παρουσιάσετε τα δεδομένα σας σε ένα επιστημονικό συνέδριο, πιθανώς μιλάτε για πολύτιμα αποτελέσματα που επιτυγχάνετε μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς. Έτσι, η άποψή μου είναι: Τα δεδομένα σας αξίζουν να παρουσιάζονται με επαγγελματικό και ελκυστικό τρόπο. Αν συμφωνείτε μαζί μου, ας προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα: πώς να το κάνετε αυτό; Πόση ώρα ξοδεύετε για τη δημιουργία παρουσιάσεων; Το τελικό αποτέλεσμα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας; Μην ανησυχείτε, αυτή η δημοσίευση θα σας βοηθήσει!

Ας προχωρήσουμε λοιπόν από αυτό:

συμβουλές επιστημονικής παρουσίασης

Σε αυτό:

πρότυπο διαφάνειας Toco toucan

 Δείτε αυτό το πρότυπο διαφανειών από το Mind the Graph για να κατανοήσετε τις συμβουλές:

01. Ιεραρχία

Πρέπει να ορίσετε την ιεραρχία πληροφοριών. Τι πρέπει να δει πρώτα το κοινό σας; Ποιες είναι οι κύριες πληροφορίες σας; Μετά από αυτό, ορίστε έναν καλό χώρο για τον τίτλο σας και στοιχεία και βεβαιωθείτε ότι δείχνουν τις κύριες πληροφορίες σας και κάνουν το κοινό σας να επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες.

02. Τυπογραφία

Η παρουσίασή σας πρέπει να είναι επαγγελματική. Έτσι, παραλείψτε τα comic sans και επιλέξτε μια επίσημη και σοβαρή τυπογραφία. Υπάρχουν πολλές από αυτές. Προσωπικά μου αρέσει η Helvetica.

03. Εικονογραφήσεις

Μην βάζετε πολύ κείμενο στη διαφάνεια. Και πάλι, μην βάζετε πολύ κείμενο!! Αν το κάνετε αυτό, κατά τη διάρκεια της ομιλίας σας θα ανταγωνίζεστε για την προσοχή με τις δικές σας διαφάνειες. Θέλετε το ακροατήριό σας να σας ακούσει ή να διαβάσει τη διαφάνεια σας; Επομένως, χρησιμοποιήστε καλές εικόνες για να τραβήξετε την προσοχή και την περιέργεια. Έχουμε πάνω από οκτώ χιλιάδες εικόνες διαθέσιμες στους χρήστες μας (συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν χρηστών), οπότε αν ψάχνετε για καλές εικόνες για τις παρουσιάσεις σας, δοκιμάστε Mind the Graph. 

04. Χρήση προτύπου διαφανειών

Για να δημιουργήσετε μια όμορφη και επαγγελματική παρουσίαση απαιτεί χρόνο και κάποιες δεξιότητες και εμπειρία. Αλλά, υπάρχει ένας ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος: μην ξεκινάτε από έναν κενό καμβά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο διαφανειών για να εξοικονομήσετε χρόνο και να πάρετε ιδέες σχεδιασμού.

Παρέχουμε διάφορα πρότυπα, ώστε οι χρήστες μας να μην χρειάζεται να ξεκινήσουν από έναν κενό καμβά. Δωρεάν χρήστες μπορεί να απεικονίσει τα πρότυπα αλλά όχι να τα επεξεργαστείτε. Αν είστε δωρεάν χρήστης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο ως έμπνευση για τη δημιουργία σας ή να αναβαθμίσετε το πρόγραμμά σας για να έχετε πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες του Mind the Graph. Οι συνδρομητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσα πρότυπα θέλουν και η τιμή ξεκινά από 9,00 USD.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό στο:

mind the graph επιστημονικές απεικονίσεις

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα