Oletko koskaan yrittänyt luoda molekyylikuvitusta klassisilla molekyylikatselukoneilla? Jos vastaus on "kyllä", tiedät jo, miten vaikeaa se on. 

Sinun on löydettävä ilmainen versio, joka ei kaada tietokonettasi, ja vietettävä tunteja yrittäen selvittää, miten se toimii, mahdollisesti koodaamalla. Taistele ohjelmien kanssa, jotka ovat monimutkaisia, vaikeaselkoisia ja vaativat usein lisenssin.

On olemassa ratkaisu, sitä kutsutaan Proteiinikuvantamislaite!

Tietoja Protein Imagerista

Proteiinikuvantamislaite on ilmainen verkkopohjainen molekyylikuvausohjelma, jolla voit luoda molekyylikuvia muutamalla napsautuksella. Sen ovat kehittäneet tutkijat 3D-proteiinikuvantamisen studio tavoitteena on virtaviivaistaa proteiinien kuvitusta.

Miksi Protein Imager?

Protein Imager eroaa muista molekyylikuvausohjelmista sen yksinkertaisuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta. Sinun tarvitsee vain kirjautua sisään sähköpostiosoitteellasi ja internet-yhteydellä, jotta voit käyttää kaikkia Protein Imagerin toimintoja.

Protein Imager -ohjelmassa on käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, joka mahdollistaa molekyylikuvituksen mukauttamisen yksityiskohtaisesti. Käyttäjä voi valita eri esiasetetuista tyyleistä (sarjakuvamainen, realistinen, karkearakeinen pinta) tai muokata visualisointia haluamallaan tavalla.

Esimerkkejä esiasetetuista tyyleistä, joita voidaan käyttää Protein Imagerissa.

Molekyylien esitystavat (pinta, sarjakuva, pallot, tikut jne.), väritysmuodot, taustavärit, varjostus ja ambient occlusion ovat vain joitakin parametreja, joilla käyttäjät voivat leikkiä.

Asiantuntijoilla on myös käytössään data-analyysityökaluja, kuten rakenteiden päällekkäisyys, sekvenssin katselu ja valinnat.

Lisäksi se on täysin verkossa, mikä tarkoittaa, että sitä ei tarvitse asentaa paikallisesti, ei käsitellä vanhentuneita versioita eikä yhteensopivuusongelmia käyttöjärjestelmien kanssa. Jokainen renderöinti perustuu omaan palvelimeen, ja renderöintiaika on tyypillisesti alle 1 minuutti kuvituksen monimutkaisuudesta riippuen.

Kuka käyttää Protein Imageria?

Protein Imager on niin helppokäyttöinen ja intuitiivinen, että kaikki voivat hyötyä siitä, olipa kyseessä sitten opiskelija tai kokenut tutkija. Käyttäjät voivat vapauttaa luovuutensa ja luoda tieteellisiä kuvituksia eri tarkoituksiin. 

Monet tutkijat ovat ottaneet Protein Imagerin käyttöön havainnollistaakseen tutkimustuloksiaan papereissaan tai graafisissa tiivistelmissä. 

Proteiinikuvantamislaite, jota käyttää tutkija Matteo Oliverio graafisten abstraktien luomiseen.

Luovimmat suunnittelevat lehden kannet Protein Imagerilla. Tieteellisestä viestinnästä innostuneet käyttävät Protein Imageria suunnitellakseen huomiota herättäviä visuaalisia kuvia sosiaalisen median viesteihinsä.

Professori Syma Khalid Oxfordin yliopistosta. tuotti suunnittelun Structure-lehden toukokuun 2021 kanneksi, Volume 29, Issue 5..

Lopuksi Protein Imager -ohjelmassa on mahdollisuus viedä molekyylit tilavuustiedostoina (VRML2-muodossa), joita lääketieteelliset kuvittajat käyttävät 3D-grafiikkaohjelmissa, kuten Blenderissä, Cinema 4D:ssä ja Mayassa.

Portfolio kuva BioSciVisuals tieteellisen kuvitusstudion portfoliosta. Protein Imageria käytettiin lopulliseen posterigrafiikkaan sisältyvien molekyylien havainnollistamiseen ammattimaisten kuvitustyökalujen ohella.

Käynnistä kuvituksesi

Käydäänpä läpi perusaskeleet kuvitusmatkan aloittamiseksi.

1 - Lataa molekyylirakenne

Siirry osoitteeseen Proteiinikuvantamislaite ja ladata minkä tahansa molekyylirakenteen tietokoneeltasi tai hakea sen biologisista tietokannoista, kuten Protein Data Bankista tai OPM-tietokannasta (Orientations of Proteins in Membranes).

2 - Mukauta

Oikealla olevan rakennepaneelin kautta voit valita molekyylien esityksen ja värimaailman, visualisointipaneelien kautta voit säätää varjostuksen, valot, ympäristön peittävyyden ja valita esiasetetun tyylin.

3 - Hae kuva

Kun olet tyytyväinen rakenteen ulkonäköön, pyydä renderöintiä.

Muutamassa minuutissa voit ladata kuvituksen korkealaatuisena renderöintipaneelista. Huomaa, että renderöintiä pyytääkseen sinun on rekisteröidyttävä voimassa olevalla sähköpostiosoitteella.

4 - Jaa se yhteistyökumppaneidesi kanssa

Kun olet tyytyväinen työhösi, voit tallentaa sen käyttäjäkansioon, johon mahtuu enintään 25 Mt. Voit saada jokaisesta projektista linkin, jonka voit jakaa yhteistyökumppaneiden kanssa, jotta kaikki ovat samalla sivulla.

Mind the Graph ja 3D-proteiinikuvaus

Tietenkin 3D Protein Imaging ja Mind the Graph muodostavat parhaan mahdollisen kumppanuuden! 

Voit käyttää 3D-proteiinikuvaasi ja ladata sen luomukseesi Mind the Graph:ssä sekunnissa. Jos haluat oppia, miten kuvia ladataan, voit katsoa opetusvideon. täällä

Tai siirry Mind the Graph-luomukseen, napsauta painiketta Lisää vasemmanpuoleisen valikon alareunassa, sitten Lataa, valitse kuva, ja kun se on ladattu, valitse ja vedä kuva työtilaan, ja valmis! 

Lisäksi voit valita minkä tahansa Mind the Graph-galleriassa saatavilla olevan kuvituksen käytettäväksi yhdessä proteiinikuviesi kanssa. 

Mind the Graph-galleriassa on monia visuaalisesti houkuttelevia lukuja tutkimustasi varten. Yli 40 000 tieteellisesti tarkkaa kuvaa yli 80:ltä suositulta alalta. Jos tarvitset kuvitusta, löydät sen Mind the Graph:stä. 

Jos et kuitenkaan löytänyt tarvitsemaasi kuvitusta tai jos tarvitset hyvin erityistä kuvitusta, voit pyytää henkilökohtaista kuvitusta, ja Mind the Graph:n kuvitustiimi suunnittelee sen sinulle. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin täyttää Mind the Graph:n Kuvakkeen pyytäminen lomake työtilan sisällä, jossa on lyhyt selitys ja viitekuva. Saat henkilökohtaisen kuvituksesi viikon kuluessa. 

Uskomatonta, eikö? 

Katso video siitä, miten voit luoda tieteellisen hahmon Mind the Graph:n avulla ja käyttää 3D Protein Imagingin ulkoisia kuvia.

Tämä artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä Martina Maritanin kanssa., viestintävastaava 3D-proteiinikuvantaminen.

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit