Yalen yliopiston tutkijat pitivät sian aivoja elossa ruumiin ulkopuolella tunteja kuoleman jälkeen. Lehti Aivojen verenkierron ja solutoimintojen palauttaminen tunteja kuoleman jälkeen. selittää sian aivoja käyttävän kokeen, joka voi tuoda valoa aivovaurioiden tutkimukseen. Nature-lehti julkaistu huhtikuun 17. päivänä.

"Suurimman osan ihmiskunnan historiasta kuolema oli hyvin yksinkertaista." sanoo Christof Koch. Hän on Seattlessa, Washingtonissa sijaitsevan Allen Institute for Brain Science -instituutin puheenjohtaja ja johtava tutkija. "Nyt meidän on kyseenalaistettava se, mikä on peruuttamatonta." 

Näiden aivojen neuronien välillä ei ole minkäänlaista viestintää, joten niissä ei ollut tietoisuutta. Mutta solut olivat elossa - ja se yksinään on erittäin suuri löytö.

"Aikaisemmat havainnot ovat osoittaneet, että solut käyvät läpi solukuolemaprosessin periaatteessa minuuteissa", sanoo hän. sanoi tutkimusta johtanut Yalen neurotieteilijä Nenad Sestan lehdistötilaisuudessa. "Osoitamme, että solukuolema on asteittainen, vaiheittainen prosessi, ja joitakin näistä prosesseista voidaan joko lykätä, säilyttää tai jopa kääntää."

Aivovauriokokeilu

Nature Magazinen mukaan tutkijat testasivat, miten hyvin aivot pärjäsivät kuuden tunnin aikana. He havaitsivat, että neuronit ja muut aivosolut olivat käynnistäneet uudelleen normaalit aineenvaihduntatoiminnot, kuten sokerin kulutuksen ja hiilidioksidin tuotannon. Myös aivojen immuunijärjestelmä näytti toimivan. Yksittäisten solujen ja aivojen osien rakenteet säilyivät. Sen sijaan vertailuaivojen solut, jotka eivät saaneet ravinne- ja happirikasta liuosta, luhistuivat. Ja kun tutkijat käyttivät sähköä käsitellyistä aivoista otettuihin kudosnäytteisiin, he havaitsivat, että yksittäiset neuronit pystyivät edelleen välittämään signaalia.

Tutkijat loivat BrainEx-nimisen järjestelmän, joka on erityisesti suunniteltu vaimentamaan joitakin kuolemanjälkeisten aivojen kudosten hajoamisesta vastuussa olevia prosesseja. Järjestelmään kuuluu BEx-perfuusaatiksi kutsutun liuoksen pumppaaminen. Liuos on suojaavien, stabiloivien ja kontrastiaineiden patentoitu seos, joka toimii veren korvikkeena. Perfusaatti sisältää myös kemikaaleja, jotka pysäyttävät kudoksen hapettumisen, eli apoptoosin. Se sisältää myös hermotoiminnan estäjää, jonka tarkoitus on kaksijakoinen. He pumppasivat liuosta eristettyjen aivojen päävaltimoihin normaalissa ruumiinlämmössä.

 

siat
Artikkelin kuvassa näytetään, miten kokonaiset aivot liitettiin BEx-laitteeseen. Sian aivot liitettiin perfuusiojärjestelmään valtimolinjojen kautta. 

 

Tutkijat käyttivät noin 300 sian päätä Yhdysvaltain maatalousministeriön teurastamosta. Tekniikan optimoinnin jälkeen tutkimusryhmä liitti 32 sian aivoa BrainEx-järjestelmään. He tekivät kytkennän 4 tuntia sen jälkeen, kun siat oli lopetettu, ja sen jälkeen, kun aivot oli poistettu kalloista. Tämä tietokoneistettu pumppujen, lämmittimien ja suodattimien verkosto ohjasi virtausta, lämpötilaa ja omaa perfuusioliuosta kuuden tunnin ajan.

Infografiikka kokeen ymmärtämiseksi

 

preview_77833 (2)

 

Loin infograafin käyttämällä Mind the Graph:tä. Jos haluat käyttää houkuttelevia tieteellisiä kuvituksia tavoittaaksesi enemmän ihmisiä tutkimuksellasi, voit käyttää myös mind the Graphia!

preview_250

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit