Εργάζεστε για χρόνια ξοδεύοντας χρήματα, παρουσιάζοντας τα ευρήματά σας σε συνέδρια, αντιμετωπίζοντας τις καθημερινές προκλήσεις της επιστημονικής έρευνας και τελικά δημοσιεύετε την εργασία σας!

Και τώρα τι; Νομίζεις ότι τελείωσε; ΟΧΙ!

Αν ο στόχος σας δεν ήταν μια βαρετή επιπλέον γραμμή στο πρόγραμμα σπουδών σας, η αποστολή σας δεν έχει τελειώσει! Ποια είναι η χρησιμότητα μιας δημοσιευμένης εργασίας αν δεν τη διαβάζει κανείς; Αν κανείς δεν το αναφέρει?

Διαβάζει κανείς την έρευνά σας;

Γνωρίζατε ότι 50% όλων των δημοσιευμένων εργασιών δεν διαβάζονται ποτέ από περισσότερους από τους συγγραφείς, τους κριτές και τους συντάκτες των περιοδικών; Ακόμη χειρότερα, 90% από αυτές δεν αναφέρονται ποτέ! Ούτε μία φορά!

Αν θέλετε να σας αναφέρουν, πρέπει να σας βλέπουν.

Όποιος δημοσιεύει σε ένα φημισμένο περιοδικό όπως το Nature ή το Science συνήθως έχει μεγάλη προβολή. Αλλά τι γίνεται με εμάς; Πώς οι κοινοί θνητοί μπορούν να αποκτήσουν προβολή;

Απλά ακολουθήστε αυτά τα τέσσερα βήματα:

Αποκτήστε έναν σέξι τίτλο

έρευνα

Πιστέψτε με, η επιστήμη έχει να κάνει με την έλξη. Υπάρχουν πάρα πολλές διαθέσιμες εργασίες και ο αναγνώστης σας έχει περιορισμένο χρόνο για να βρει σχετικές πληροφορίες. Κάντε τον αναγνώστη σας να ενδιαφερθεί με την πρώτη ματιά και είστε στα μισά του δρόμου.

 

Επιλέξτε με σύνεση τις λέξεις-κλειδιά σας

έρευνα

Οι λέξεις-κλειδιά είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άλλοι θα βρουν την εργασία σας. Μην σπαταλάτε τις λέξεις-κλειδιά σας σε λέξεις που δεν αντιπροσωπεύουν την ουσία της έρευνάς σας.

 

Εργαστείτε σκληρά στην περίληψή σας

έρευνα

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και κανείς δεν θα διαβάσει μια ολόκληρη έρευνα για να διαπιστώσει αν θα είναι χρήσιμη. Αν καταφέρετε να κάνετε τον αναγνώστη σας να ενδιαφερθεί για τον τίτλο ή τις λέξεις-κλειδιά, καταπληκτικό! Τώρα έχετε την περίληψη για να πουλήσετε την έρευνά σας χρησιμοποιώντας λίγο περισσότερες πληροφορίες. Γράψτε την περίληψη με τέτοιο τρόπο ώστε να παρουσιάσετε τις σχετικές πληροφορίες της εργασίας σας και να κερδίσετε τον αναγνώστη.

 

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις

έρευνα

Αν δεν μπορέσατε να διαχειριστείτε τα άλλα τρία βήματα, μην ανησυχείτε. Επικεντρωθείτε στο να έχετε μια φοβερή γραφική περίληψη που να αφηγείται την ιστορία της εργασίας σας ή να δείχνει ένα σημαντικό μέρος των ευρημάτων σας.

Τα εξαιρετικά ωραία δεδομένα που έχετε θα χαθούν ανάμεσα στις παραγράφους, οπότε χρησιμοποιήστε infographics για να τραβήξτε το βλέμμα των αναγνωστών και παρουσιάστε τι είναι φοβερό στη δουλειά σας!

Τώρα ξέρετε τι να κάνετε, ΑΣ ΤΟ ΚΆΝΟΥΜΕ!

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα