D-vitamin er ansvarlig for at øge tarmens absorption af calcium, magnesium og fosfat. I modsætning til andre vitaminer fungerer D-vitamin som et hormon, og vores celler har en receptor for det. Hos mennesker er de vigtigste forbindelser i denne gruppe D3-vitamin (også kendt som cholecalciferol) og D2-vitamin (ergocalciferol).

Kroppen producerer det ud fra kolesterol, når huden udsættes for sollys.

Det er vigtigt at holde et sundt niveau af D-vitamin. Det spiller en vigtig rolle i calcium-homeostasen og -metabolismen. Det blev opdaget, da man forsøgte at finde det stof i kosten, som børn med rakitis (den barnlige form for osteomalaci) manglede. Der er også undersøgelser, der viser, at opretholdelse af tilstrækkelige niveauer af dette vitamin kan have en beskyttende virkning og sænke risikoen for at udvikle multipel sklerose (MS). En række undersøgelser har vist, at mennesker, der får mere sol og D-vitamin i deres kost, har en bedre helbredstilstand. lavere risiko for MS.

Vi har lavet en infografik, der hjælper dig med at forstå D-vitaminets rolle i vores krop.

En sund livsstil med en afbalanceret kost, fysisk træning og solbadning kan være nok til at holde dig sund. Men det er vigtigt, at du taler med din læge og får målt dine blodniveauer.

 

skabelon_vitamina_d_ok

 

Denne infografik er lavet i Mind the Graph. Du kan bruge Mind the Graph til at lave dine egne præsentationer og grafiske abstracts og forbedre din videnskabelige kommunikation. Vi er en online platform, der giver forskere mulighed for at skabe smukke præsentationer ved hjælp af videnskabelige illustrationer.

Du kan se, hvordan du laver denne infografik i videoen nedenfor:

 

 

 

 

 

Jeg vil også gerne sprede mit arbejde (1)

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner