Vitamina D este responsabilă pentru creșterea absorbției intestinale a calciului, magneziului și fosfatului. Spre deosebire de alte vitamine, vitamina D funcționează ca un hormon, iar celulele noastre au un receptor pentru aceasta. La om, cei mai importanți compuși din acest grup sunt vitamina D3 (cunoscută și sub numele de colecalciferol) și vitamina D2 (ergocalciferol).

Organismul îl produce din colesterol atunci când pielea este expusă la lumina soarelui.

Este important să se mențină un nivel sănătos de vitamina D. Aceasta are un rol semnificativ în homeostazia și metabolismul calciului. Descoperirea sa s-a datorat efortului de a găsi substanța dietetică care lipsea la copiii cu rahitism (forma de osteomalacie din copilărie). De asemenea, există studii care arată că menținerea unor niveluri adecvate ale acestei vitamine poate avea un efect protector și reduce riscul de a dezvolta scleroză multiplă (SM). O serie de studii au arătat că persoanele care se expun mai mult la soare și care au mai multă vitamina D în alimentație au o risc mai mic de SM.

Am creat un infografic pentru a vă ajuta să înțelegeți rolul vitaminei D în corpul nostru

Păstrarea unui stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată, exerciții fizice și expunerea la soare poate fi suficientă pentru a vă menține sănătoși. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră și să vă măsurați nivelul de sânge.

 

șablon_vitamina_d_ok

 

Acest infografic a fost creat în Mind the Graph. Puteți utiliza Mind the Graph pentru a vă crea propriile prezentări și rezumate grafice și pentru a vă îmbunătăți comunicarea științifică. Suntem o platformă online care permite oamenilor de știință să creeze prezentări frumoase folosind ilustrații științifice.

Puteți vedea cum se creează acest infografic urmărind videoclipul de mai jos:

 

 

 

 

 

Vreau să-mi răspândesc și eu munca (1)

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane