Nici un om de știință nu produce pentru a-și ține cercetările închise într-o bibliotecă, nu-i așa? Spun asta și în calitate de cercetător. Intenția noastră este de a putea ajuta societatea cu descoperirile noastre! Bine, dar ce legătură au științele vizuale și ale comunicării cu asta? Ușor, o să ajung acolo.

Bine, deci dacă intenția noastră este de a face ca cercetarea noastră să ajungă la mai mulți oameni, în interiorul și în afara (adesea) lumii academice, este important ca alții să poată înțelege analizele noastre.

MODALITĂȚI DE COMUNICARE

Dacă ne uităm la diferitele modalități de comunicare a unei teze, a unui articol, a unei publicații în general, putem găsi câteva modalități, cum ar fi:

  • video
  • vizual
  • text
  • piesă sonoră

Cu toate acestea, în special în mediul academic, cel mai frecvent, cercetarea este comunicată sub formă de text. Ceea ce poate fi corect, dar de multe ori nu este cel mai eficient mod de a atrage atenția.

De fapt, una dintre cele mai eficiente modalități de comunicare a științei în prezent este cea vizuală. Adică, prin imagini, ilustrații, infografice. Acest lucru se datorează faptului că, infografiile, de exemplu, ne permit să lucrăm nu numai la conținut, ci și la o identificare cu cititorul. Iată câteva exemple de modalități de comunicare vizuală:

 comunicarea vizuală a științei   

Infografic despre Coronavirus

Deci, putem înțelege că lucrul cu imagini în cadrul articolelor și tezelor tale te poate ajuta foarte mult, nu-i așa? În plus, acest tip de comunicare este:

  • mai didactice; pentru că, prin intermediul imaginilor, oricine poate înțelege mai bine orice subiect abordat, mai ușor.
  • asertiv; viziunea ta va fi mai clară
  • memorabilă; oamenii își vor aminti mai ușor construcția dumneavoastră.


Adică, atunci când vorbim despre cercetări, teze, articole, fie că este vorba de masteranzi, doctoranzi, studenți sau profesori, trebuie să ținem cont de câteva facilități care ne pot ajuta în munca noastră. Lucrul cu vizualul pentru a comunica știința, este cu siguranță o modalitate de a păstra analiza mai didactică și cu o mai mare acoperire în interiorul și în afara lumii academice.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane