Fie că ne place sau nu, odată cu apariția erei digitale, cantitatea de informație științifică produsă s-a transformat enorm. Câteva mii de lucrări sunt publicate în fiecare zi, ceea ce ajută la progresul științei, dar se traduce printr-un volum mai mare pe care oamenii de știință trebuie să îl digere.

După cum putem vedea în imaginea de mai jos , uneori - această creștere poate fi exponențială! Trecând de la câteva lucrări pe an la peste o sută în fiecare zi. Este un volum nebunesc de informații. Nu numai că este dificil să ții pasul cu volumul de publicații, dar este, de asemenea, mai greu să găsești exact ceea ce ai nevoie.

Articolele cu cuvântul "grafene" au crescut exponențial în ultimii 5 ani, potrivit motorului de căutare SparrhoPublicațiile cu "Graphene" în titlu au crescut exponențial în ultimii 5 ani

Tendința este de a pierde timp căutând reviste și publicații relevante. Aici, la MindtheGraph am vorbit cu Sparrho - un start-up tehnologic înființat pentru a face față acestui tsunami digital de publicații științifice online. Ca și noi, start-up-ul a fost fondat și condus de foști doctoranzi și masteranzi.

Spre deosebire de motoarele de căutare tipice (cum ar fi Google Scholar sau Web of Science), Sparrho utilizează inteligența artificială pentru a agrega conținut pentru utilizatorii săi, fără a fi nevoie să îl caute în mod activ și repetat.motor de căutareEchipa de la Sparrho a construit un motor de descoperire științifică folosind propriile analize și algoritmi, care îi permite să găsească și să distileze literatura științifică pe baza preferințelor utilizatorilor pentru a face sugestii personalizate. Nu-i așa că este grozav? Pentru mine, sună un pic ca o renovare majoră a conceptului de platformă "biomail", odată rulată. Vă mai amintiți de aceasta?

Sparrho, motorul de căutare pentru știință care oferă rezultate dinamice personalizate

Ușor de pornit. Doar scrieți și porniți.

Rezultatul obținut este un sistem de recomandare care are în spate o competență academică evidentă și o coloană vertebrală tehnologică puternică. Scopul Sparrho este de a le face viața mai ușoară oamenilor de știință, economisindu-le timp. Interesant, în plus față de principalul Sparrho motor de căutare - echipa de la Sparrho a început să lucreze și la o platformă similară numită Jurnale Sparrho, care este un instrument pentru a ajuta oamenii de știință să poată eticheta, stoca și partaja publicațiile într-un mod similar cu Pinterest! În prezent, ei oferă o avanpremieră a instrumentului, așa că click aici să o încerc acum.

01_B12SMA_1142152k

Așa arată oamenii din Sparrho. Isteți.

Disclaimer: Sparrho este un start-up tehnologic care a creat un motor de căutare și de recomandare pentru informații științifice, de la publicații la brevete, acte de conferințe și multe altele. Știm că este dificil să rămâi la curent cu noutățile, deoarece există prea multe informații și că știința este importantă pentru mai mult decât pentru cercetătorii înșiși. Problema este că nimeni nu știe unde să găsească informațiile de care are nevoie. Motorul de căutare agregă zilnic peste 20 000 de surse (acumulând în total 20 de milioane de conținuturi diferite) pentru a genera un flux de știri științifice personalizat. Aceasta este o acțiune de co-marketing realizată de Sparrho și Mind the Graph.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane