Natuur Speciale Editie

Welkom, iedereen! Welkom bij deze zeer speciale editie van Mind the Graph Experience in onze blog!

In Mind the Graph Experience Blog artikelen, ga je wetenschappelijke cijfers zien van gepubliceerde artikelen gemaakt met behulp van het platform Mind the Graph. 

U kunt de vorige edities bekijken hier

Dit is een zeer speciale editie. We verzamelen alle wetenschappelijke figuren, grafische samenvattingen en infographics geproduceerd in het Mind the Graph platform die gevonden zijn in Nature artikelen. 

Dus, als u uw artikel indient bij Nature en op zoek bent naar inspiratie om de visuele communicatie onderdeel van je manuscript, is dit artikel voor jou!

Nu, zonder verder uitstel, laten we aan de slag gaan. Zie onderstaande afbeeldingen en de artikelen uit Nature.

Mind the Graph Illustraties over de natuur.

Als u nog steeds geen Mind the Graph gebruiker bent, wat dacht u ervan om nu uw account aan te maken? Probeer gratis. Klik op hier om nu te beginnen

Heb je ooit gezien hoeveel illustraties Mind the Graph platform beschikbaar heeft voor jou om te gebruiken? Nee? Bezoek onze Gallery. Ik weet zeker dat je alles zult vinden wat je nodig hebt om je grafische samenvatting te maken. 

Mocht u toch niet gevonden hebben wat u nodig had, dan hebben we daar een oplossing voor: bij Mind the Graph kunt u een aanvraag doen voor een gepersonaliseerde illustratie voor ons hoge deskundige illustratieteam. Zij kunnen elke illustratie maken die u nodig heeft. 

 Het enige wat je hoeft te doen is in te loggen op je account bij Mind the Graph en het formulier Request an Icon in te vullen om ons je idee en een referentieafbeelding te sturen. Binnen een week krijg je de gevraagde illustratie in je werkruimte.

Klinkt geweldig, hè? De gepersonaliseerde illustratiedienst is beschikbaar voor gebruikers van abonnees. Check onze Mind the Graph abonnementen plannen en kijk wat het beste bij je past. 

Artikel 1 hieronder heeft een grafische samenvatting gemaakt door het Becker laboratorium voor "Metabole regeling van genexpressie door histonlactylering". Voordat ik u meer informatie over het artikel geef, moet u eerst kijken of u de hoofdboodschap van de onderstaande grafische samenvatting kunt begrijpen.

Grafische samenvatting
Zhang, D., Tang, Z., Huang, H. et al. Metabolic regulation of gene expression by histone lactylation. Nature 574, 575-580 (2019). https://doi.org/10.1038/s41586-019-1678-1

Nu, in de woorden van het artikel, de studie "resultaten suggereren dat een endogene 'lactaatklok' in bacterieel uitgedaagde M1 macrofagen genexpressie aanzet om homeostase te bevorderen".

Voor meer volledige en verdere informatie, bekijk het volledige artikel hier.

Artikel 2 bevat twee figuren die met Mind the Graph zijn gemaakt. "Modellering van inhomogene elektromagnetische velden in het zenuwstelsel: een nieuw paradigma voor het begrijpen van celinteracties, ziekte-etiologie en therapie" werd gepubliceerd in augustus 2018.

visuele samenvatting
visuele samenvatting
Isakovic, J., Dobbs-Dixon, I., Chaudhury, D. et al. Modelling of inhomogeneous electromagnetic fields in the nervous system: a novel paradigm in understanding cell interactions, disease etiology and therapy. Sci Rep 8, 12909 (2018). https://doi.org/10.1038/s41598-018-31054-9

In de woorden van het artikel, de studie "presenteert een nieuw model van inhomogene elektromagnetische velden afkomstig van zenuwvezels en bakent hun invloed op cellen af". De eerste figuur toont de "krachten die werken op cellen in de omgeving van het neuron," en de tweede toont een "voorgestelde axiale en longitudinale stroomopwekking binnen een neuron".

Artikel 3 heet "Acellulaire bioscaffolds leiden hartfibroblasten om en bevorderen functioneel weefselherstel bij knaagdieren en mensen met myocardschade.", gepubliceerd in juni 2020. 

visuele samenvatting
Svystonyuk, D.A., Mewhort, H.E.M., Hassanabad, A.F. et al. Acellular bioscaffolds redirect cardiac fibroblasts and promote functional tissue repair in rodents and humans with myocardial injury. Sci Rep 10, 9459 (2020). https://doi.org/10.1038/s41598-020-66327-9

De afbeelding hierboven is slechts een deel van een grotere afbeelding met informatie over de methodologie, en de volledige afbeelding bevat resultaten en grafieken. Klik op hier om het volledige artikel te lezen.

Deze drie volgende afbeeldingen komen uit artikel 4, genaamd "Amazone regenwoud knaagdieren (Proechimys) zijn resistent tegen post-stroke epilepsie", gepubliceerd in augustus 2021.

visuele samenvatting
visuele samenvatting
visuele samenvatting
Ortiz-Villatoro, N.N., Reyes-Garcia, S.Z., Freitas, L. et al. Amazone regenwoud knaagdieren (Proechimys) zijn resistent tegen post-stroke epilepsie. Sci Rep 11, 16780 (2021). https://doi.org/10.1038/s41598-021-96235-5

De huidige studie had als hoofddoel de vergelijking van " (1) hersenreacties na een beroerte 24 uur en 30 dagen na corticale fototrombose en 2) epilepsie na een beroerte tussen Proechimys-knaagdieren en Wistar-ratten." dat Proechimys, een knaagdier uit het Amazonegebied, resistent is tegen de ontwikkeling van verworven epilepsie in post-status epilepticus modellen en Wistar ratten, een traditioneel dier gebruikt voor laboratoriumonderzoek. De studie had interessante resultaten. Klik op hier om de volledige versie van het artikel te lezen.

Het volgende artikel, nummer 5, verscheen in juli 2020 en heette "Gunstige effecten van IL-4 en IL-6 op neonatale doelhartcellen van ratten".

visuele samenvatting
Zogbi, C., Oliveira, N.C., Levy, D. et al. Beneficial effects of IL-4 and IL-6 on rat neonatal target cardiac cells. Sci Rep 10, 12350 (2020). https://doi.org/10.1038/s41598-020-69413-0

De bovenstaande figuur is slechts deel A van een grotere afbeelding. De afbeelding toont een deel van de in de studie uitgevoerde methodologie: "Cardiale apexresectie of schijnoperatie werd uitgevoerd bij 1 en 7 dagen oude ratten, en de monsters werden één (D1) of vijf (D5) dagen na de procedure verzameld.". Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Artikel nummer 6, gepubliceerd in augustus 2018, heet "Hoge-resolutie synchrotron-gebaseerde röntgen microtomografie als hulpmiddel om de driedimensionale neuronale architectuur van de hersenen te onthullen.". Het artikel is een van de Top 100 in Neurowetenschappen Collectie

visuele samenvatting
Fonseca, M.d.C., Araujo, B.H.S., Dias, C.S.B. et al. Hoge-resolutie synchrotron-gebaseerde X-ray microtomografie als hulpmiddel om de driedimensionale neuronale architectuur van de hersenen te onthullen. Sci Rep 8, 12074 (2018). https://doi.org/10.1038/s41598-018-30501-x

De afbeelding is deel A, van een groter geheel. De afbeelding is een schematische illustratie van de experimentele procedures, dat wil zeggen, een samenvatting van de volwassen muizen werden geïnjecteerd met een zoutoplossing of pilocarpine, vervolgens werden de hersenen verwijderd, en de frontale cortex en het mediale deel van de hippocampus werden ontleed. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

En dat is allemaal volk!

Ik hoop dat je het leuk vond om deze wetenschapsfiguren te zien en dat je er iets aan hebt om de jouwe te maken.

Je wetenschappelijke figuren maken hoeft niet moeilijk en pijnlijk te zijn, je hoeft alleen maar een goede stap-voor-stap te volgen en geweldige visuals referenties te hebben. En omdat je die al in het stappenplan hebt staan, kun je ze vinden hier.

Hoe zit het met het nu proberen? 

Neem de eerste stap,

en start nu!

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen