Wat is het eerste instrument waar u aan denkt als u een presentatie in elkaar moet zetten? Of een poster? Of een figuur voor je paper? Waarschijnlijk Power Point of Paintbrush. Als je geluk hebt, ken je misschien iemand die een beetje verstand heeft van Photoshop. Heb ik gelijk?

Deze drie opties zijn de meest favoriete onder wetenschappers. Maar als ik elke wetenschapper vraag of hij deze instrumenten graag gebruikt, is de kans groot dat het antwoord "nee" is.

Als het gebruik van Power Point, Paintbrush en andere niet bevredigend is voor de wetenschappelijke wereld, waarom gebruiken we het dan? Het antwoord is eenvoudig. We hebben geen instrument dat gericht is op het vervullen van wetenschappelijke eisen.

We dromen van de dag dat we een instrument zullen hebben dat gespecialiseerd is in de wetenschappelijke vraag. Met andere woorden, we dromen van een infografiemaker voor de wetenschap.

Zodra we ons manuscript grotendeels geschreven hebben, moeten we gaan nadenken over hoe we het gaan presenteren. De presentatie kan zijn voor een seminar, een conferentie of een comité, het maakt niet uit, op dit punt verdeelt de wetenschappelijke gemeenschap zich in tweeën:

  • Wetenschappers die graag nadenken over het ontwerp van hun presentaties en elk aspect ervan nauwgezet volgen.
  • Wetenschappers die geen voldoening vinden in het nadenken over lay-out en gewoon iets eenvoudigs en gemakkelijks willen

 

Meestal als je over je eigen werk moet praten, ben je er enthousiast over en wil je het laten zien. Velen van ons zijn echter niet verstandig genoeg om een goede presentatie te houden.

Het idee achter Mind the Graph is om de wetenschappelijke infographicmaker te zijn waar we allemaal van dromen. Bij Mind the Graph voelen we ook de frustratie van urenlang zoeken op Google Images zonder de illustratie te vinden die we nodig hebben. We begrijpen ook dat het gebruik van platforms die niet gemaakt zijn voor wetenschappelijk onderzoek de wetenschapscommunicatie in de weg staan.

Een wetenschap infographic maker aimes om onderzoekers te helpen. Zijn doel is simpelweg de wetenschapscommunicatie te verbeteren. Bovendien stopt het tijdverlies door het zoeken naar illustraties die u nooit online zult vinden.

infographic maker

De zorg voor een goede presentatie benadrukt ook hoe je je hele onderzoek aanpakt. Als je een slechte presentatie laat zien, kunnen andere mensen denken dat je je onderzoek ook slecht hebt ontwikkeld.

Mind the Graph, als een wetenschap infographic maker, wil wetenschappers in staat stellen om wetenschappelijke cijfers te maken voor academische werken. Je hoeft geen professional te zijn. Je hebt alleen een beetje hulp nodig om te krijgen wat je wilt, op de manier waarop je het wilt.

infographic maker

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen