Ποιο είναι το πρώτο εργαλείο που σκέφτεστε όταν πρέπει να ετοιμάσετε μια παρουσίαση; Ή μια αφίσα; Ή ένα σχήμα για την εργασία σας; Πιθανότατα το Power Point ή το Paintbrush. Αν είστε τυχεροί, ίσως γνωρίζετε κάποιον που καταλαβαίνει λίγο από Photoshop. Έχω δίκιο;

Αυτές οι τρεις επιλογές είναι οι πιο αγαπημένες μεταξύ των επιστημόνων. Ωστόσο, αν ρωτήσω κάθε έναν επιστήμονα αν είναι ευχαριστημένος με τη χρήση αυτών των εργαλείων, οι πιθανότητες η απάντηση να είναι "όχι" είναι πολλές.

Εάν η χρήση του Power Point, του Paintbrush και άλλων δεν είναι ικανοποιητική για τον επιστημονικό κόσμο, γιατί τα χρησιμοποιούμε; Η απάντηση είναι απλή. Δεν έχουμε ένα εργαλείο που να επικεντρώνεται στην εκπλήρωση των επιστημονικών απαιτήσεων.

Ονειρευόμαστε την ημέρα που θα έχουμε ένα εργαλείο εξειδικευμένο στην επιστημονική ζήτηση. Με άλλα λόγια, ονειρευόμαστε ένα επιστημονικό infographic maker.

Αφού έχουμε γράψει το χειρόγραφό μας ως επί το πλείστον, πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πώς θα το παρουσιάσουμε. Η παρουσίαση μπορεί να γίνει σε ένα σεμινάριο, ένα συνέδριο ή μια επιτροπή, δεν έχει σημασία, σε αυτό το σημείο η επιστημονική κοινότητα χωρίζεται στα δύο:

  • Επιστήμονες που απολαμβάνουν να σκέφτονται το σχεδιασμό των παρουσιάσεών τους και είναι σχολαστικοί σε κάθε πτυχή τους
  • Επιστήμονες που δεν βρίσκουν ικανοποίηση στο να σκέφτονται τη διάταξη και θέλουν κάτι απλό και εύκολο

 

Συνήθως, όταν πρέπει να μιλήσετε για τη δουλειά σας, είστε ενθουσιασμένοι με αυτήν και θέλετε να την επιδείξετε. Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν είμαστε αρκετά λογικοί για να κάνουμε μια καλή παρουσίαση.

Η ιδέα πίσω από το Mind the Graph είναι να γίνουμε ο δημιουργός επιστημονικών infographic που όλοι ονειρευόμαστε. Στο Mind the Graph, νιώθουμε επίσης την απογοήτευση του να περιηγούμαστε για ώρες στις εικόνες του Google χωρίς να βρίσκουμε την εικονογράφηση που χρειαζόμαστε. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι η χρήση πλατφορμών που δεν δημιουργήθηκαν για να ταιριάζουν στις επιστημονικές έρευνες εμποδίζουν την επικοινωνία της επιστήμης.

Ένας κατασκευαστής επιστημονικών infographic προσπαθεί να βοηθήσει τους ερευνητές. Στόχος του είναι απλώς να βελτιώσει την επικοινωνία της επιστήμης. Επιπλέον, σταματά τη σπατάλη χρόνου για την αναζήτηση εικονογραφήσεων που δεν θα βρείτε ποτέ στο διαδίκτυο.

δημιουργός infographic

Το να ενδιαφέρεστε για το πώς να δημιουργήσετε μια καλή παρουσίαση αναδεικνύει επίσης τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε ολόκληρη την έρευνά σας. Εάν παρουσιάσετε μια κακή παρουσίαση, οι άλλοι άνθρωποι θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι και εσείς αναπτύξατε την έρευνά σας ανεπαρκώς.

Το Mind the Graph, ως κατασκευαστής επιστημονικών infographic, θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους επιστήμονες να δημιουργήσουν επιστημονικά στοιχεία για ακαδημαϊκές εργασίες. Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας. Χρειάζεστε μόνο λίγη βοήθεια για να πετύχετε αυτό που θέλετε, με τον τρόπο που το θέλετε.

δημιουργός infographic

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα