Vilket är det första verktyg du tänker på när du ska sätta ihop en presentation? Eller en affisch? Eller en figur till din uppsats? Förmodligen Power Point eller Paintbrush. Om du har tur kanske du känner någon som förstår sig lite på Photoshop. Har jag rätt?

Dessa tre alternativ är de mest populära bland forskare. Men om jag frågar varje enskild forskare om de är nöjda med att använda dessa verktyg är risken stor att svaret blir "nej".

Om användningen av Power Point, Paintbrush och andra inte är tillfredsställande för den vetenskapliga världen, varför använder vi dem då? Svaret är enkelt. Vi har inget verktyg som är inriktat på att uppfylla vetenskapliga krav.

Vi drömmer om den dag vi kommer att ha ett verktyg som är specialiserat på den vetenskapliga efterfrågan. Med andra ord drömmer vi om en infografiktillverkare för vetenskap.

När vi har skrivit det mesta av vårt manuskript måste vi börja fundera på hur vi ska presentera det. Presentationen kan vara för ett seminarium, en konferens eller en kommitté, det spelar ingen roll, vid denna tidpunkt delar sig det vetenskapliga samfundet i två delar:

  • Forskare som tycker om att tänka på utformningen av sina presentationer och är noggranna med varje aspekt av den
  • Forskare som inte finner någon tillfredsställelse i att tänka på layout och bara vill ha något enkelt och lätt

 

När man ska berätta om sitt eget arbete brukar man vara glad och vilja visa upp det. Men många av oss är inte tillräckligt förnuftiga för att göra en bra presentation.

Tanken bakom Mind the Graph är att vara den tillverkare av vetenskapliga infografiker som vi alla drömmer om. På Mind the Graph känner vi också frustrationen över att surfa på Google Bilder i timmar utan att hitta den illustration vi behöver. Vi förstår också att användning av plattformar som inte skapades för att passa vetenskapliga undersökningar står i vägen för vetenskapskommunikation.

En tillverkare av vetenskaplig infografik syftar till att hjälpa forskare. Dess mål är helt enkelt att förbättra vetenskapskommunikationen. Dessutom slipper du slösa tid på att leta efter illustrationer som du aldrig kommer att hitta online.

skapare av infografik

Att bry sig om hur man skapar en bra presentation visar också hur man hanterar hela sin forskning. Om du visar en dålig presentation kan andra människor tro att du också har utvecklat din forskning dåligt.

Mind the Graph, som en vetenskaplig infografiktillverkare, vill ge forskare möjlighet att skapa vetenskapliga siffror för akademiska verk. Du behöver inte vara ett proffs. Du behöver bara lite hjälp för att få det du vill ha, på det sätt du vill ha det.

skapare av infografik

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar