Αυτή είναι η τέταρτη θέση στη σειρά  Πώς να φτιάξετε ένα infographic. Αν χάσατε την τελευταία ανάρτηση, μπορείτε να διαβάστε το εδώ.

Τώρα γνωρίζουμε ήδη τη σημασία του σκίτσου. Η πρώτη εκδοχή είναι πάντα διαφορετική από την τελική εκδοχή. Ξεκινήστε λοιπόν να εργάζεστε και να φτιάχνετε το πρώτο προσχέδιο. Η οπτικοποίηση είναι σημαντική για νέες ιδέες.

Έχετε κατά νου το κύριο ερώτημα του infographic σας. Πρέπει να το τονίσετε.

Θα πρέπει να δομήσετε τη διάταξη έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια φυσική ροή πληροφοριών, με τονισμένες πληροφορίες που ο αναγνώστης θα βλέπει πρώτος, ακόμη και από απόσταση, όπως ο τίτλος και η κύρια εικόνα. Οι πιο δευτερεύουσες πληροφορίες θα πρέπει να είναι λιγότερο προβεβλημένες, ώστε να μη ρυπαίνουν τη θέα και να μην παίρνουν προτεραιότητα.

Για να δημιουργήσετε την ιεραρχία των στοιχείων, επεξεργαστείτε τα χρώματα, το μέγεθος και τα γραμματοσειρές.

blog 4.3

Επιλογή των χρωμάτων

Τα χρώματα του infographic πρέπει να ταιριάζουν με όλα τα στοιχεία. Επιλέξτε μια παλέτα και συνδυάστε στυλ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμπληρωματικά χρώματα ή μονόχρωμους τόνους.

blog 4.5

Πρότυπο με συμπληρωματικά χρώματα
Πρότυπο με συμπληρωματικά χρώματα

blog 4.6

Ένα πρότυπο πράσινων τόνων
Μονοχρωμία: Πρότυπο πράσινου τόνου

Χρησιμοποιήστε το χρώμα για να επισημάνετε σημαντικές πληροφορίες ή να ομαδοποιήσετε συναφή στοιχεία. Σε αυτό το πρότυπο Mind the Graph, οι πληροφορίες που επισημαίνονται είναι τα χρώματα των αραχνών. Ως εκ τούτου, όλο το infographic είναι σε κλίμακα του γκρι για να μην ανταγωνίζεται τα κύρια δεδομένα.

Πρότυπο αράχνης
Πρότυπο αράχνης

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση χρωμάτων και εικονογραφήσεων, παρακολουθήστε το βίντεο που δημιούργησαν οι σχεδιαστές μας για να σας βοηθήσουν. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί και παρακολουθήστε το τώρα:

stop_ugly

Πώς να φτιάξετε ένα infographic με καταπληκτικές εικονογραφήσεις;

 

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.

Οι εικονογραφήσεις είναι πιο εύληπτες και τραβούν την προσοχή του αναγνώστη. Όμως, δεν είναι εύκολο να βρείτε εντυπωσιακές εικόνες για χρήση σε παρουσιάσεις, γραφικές περιλήψεις, κυρίως επιστημονικές απεικονίσεις. Δεν αρκεί η χρήση εικόνων, χρειάζεστε εικόνες ποιότητας, επιστημονικά ακριβείς, όμορφες και που να συνδυάζονται με το σχεδιασμό του infographic σας. Μια όμορφη και επαγγελματική δημιουργία κάνει μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

infographic65293-e1491944335690
Οι φοβερές εικονογραφήσεις κάνουν τεράστια διαφορά σε ένα infographic

Στην πλατφόρμα μας θα βρείτε χιλιάδες απεικονίσεις της επιστήμης γενικά. Αλλά, αν δεν βρείτε τις εικονογραφήσεις που χρειάζεστε, μπορείτε να τις ζητήσετε. Ως συνδρομητής του Mind the Graph, μπορείτε να ζητήσετε όσες εικονογραφήσεις χρειάζεστε, και όλα αυτά με λίγα δολάρια το μήνα.  Εάν είστε ήδη συνδρομητής και θέλετε να ζητήσετε μια εικονογράφηση, γράψτε στη διεύθυνση contact@mindthegraph.com. Ανυπομονώ για την επαφή σας!

Σειρά δημοσιεύσεων από Mind the Graph

Οι θέσεις είναι ένας οδηγός, φτιαγμένος από τους σχεδιαστές μας. Αυτοί φτιάχνουν τις καταπληκτικές απεικονίσεις και τα πρότυπα που βλέπετε στην πλατφόρμα μας. Επίσης, μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν το ηλεκτρονικό μας βιβλίο. Μάθετε πώς να φτιάχνετε επιστημονικά infographics και να βελτιώνετε τις παρουσιάσεις σας

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα