Som forskere er vi alle vant til en traditionel struktur af videnskabelige publikationer og videnskabelige værker.

Vi skal skrive en indledning, beskrive metoden, præsentere og diskutere resultaterne for til sidst at pakke det hele sammen i en konklusion.

Når man først har lært dette format, bliver det ligesom at cykle, så rodfæstet i os, at vi aldrig glemmer det, en opgave, som vi ikke engang tænker over at udføre.

Men hvad nu, hvis det nuværende videnskabelige artikelformat ikke længere er nok til at fange opmærksomheden på dit arbejde?

Med så mange videnskabelige artikler, der udgives hver dag, hvad kan vi så gøre for at skille vores forskning ud fra mængden?

Det ville være fantastisk, hvis vi kunne bruge en anden slags værktøj end titlen og abstractet til at fange læserens opmærksomhed, ikke?

Men det er der heldigvis! Og det er her, infografik, visuelle præsentationer og grafiske abstracts kommer ind i billedet!

I de sidste par år er vi begyndt at leve under de sociale mediers indflydelse, og det har ændret vores forhold til enhver form for indhold.

Vores daglige eksponering for visuelt indhold som fotos, videoer, historier, gif, klistermærker og animationer er den vigtigste årsag til denne ændring.

Det middel, som virksomheder på sociale medier i dag bruger til at fange vores opmærksomhed, er konstant at levere forskellige former for visuelt tiltalende indhold.

Når det kommer til videnskabelig kommunikation, er titlen derfor nogle gange ikke længere nok til at fange opmærksomheden. Derudover er behovet for at øge formidlingen af viden og samtidig udvide adgangen til alle data, der produceres og offentliggøres, en anden vigtig faktor, der bekymrer hele det videnskabelige samfund.

Og når det er sagt, så tilføjer mange forfattere visuelt indhold til deres udgivelser, såsom infografik eller grafiske abstracts, for bedre at kunne kommunikere med deres publikum.

Selv nogle tidsskrifter kræver nu visuelt indhold for at indsende en artikel.

At tilføje visuelt indhold er virkelig et bemærkelsesværdigt alternativ til at gøre opmærksom på dit arbejde.

Er du stadig ikke overbevist? Hop ind, og lad mig tage dig med på en tur.

Hvis vi laver en hurtig søgning i PubMed - en gratis database, der indeholder mere end 30 millioner referencer - efter ordene "graphical abstract", vil søgningen returnere alle artikler, der er relateret til disse to ord. Det er interessant, at en graf, der viser antallet af relaterede artikler efter år, viser, at antallet af artikler, der nævner grafiske abstracts, stiger eksponentielt.

Det betyder muligvis, at for hver dag, der går, får flere forskere fra forskellige områder øjnene op for værdien af grafiske abstrakter. Det er fantastiske nyheder, er det ikke?

En graf, der viser antallet af relaterede artikler efter år, viser, at antallet af artikler, der nævner grafiske abstracts, stiger eksponentielt.
Billedkilde.

Er du allerede overbevist om, at du skal begynde at tilføje grafiske abstraktioner i dit arbejde? Ikke endnu? Okay, så lad os fortsætte.

I 2006 blev Tidsskriftet Annals of Surgery har indført visuelle abstracts som en måde at øge og udbrede tidsskriftets synlighed og adgang på.

For at kunne måle, om den nye strategi var effektiv, I 2007 udførte tidsskriftet en case-kontrol crossover-undersøgelse. sammenligne resultater ved hjælp af Twitter.

Forskerne sammenlignede to typer tweets, et med kun artiklens titel og et andet med titlen plus et visuelt resumé. I et års tid offentliggjorde de tweets og indsamlede antallet af visualiseringer, retweets, og hvor mange gange artiklen reelt blev besøgt.

Undersøgelsen fandt ud af, at de tweets, der havde artiklens titel plus det visuelle abstract, havde 8 gange flere visninger, 8 gange flere retweets og 3 gange flere artikelbesøg.

En lignende undersøgelse foretaget af Journal of the American Geriatrics Society i 2019, brugte også Twitter til at sammenligne antallet af visninger (impressions) af tweets uden billeder og tweets med et visuelt abstract.

Mindre end en uge efter eksperimentet havde tweets med visuelle abstracts opnået 7 gange flere visninger end tweets med kun tekstindhold.

Derfor er visuelt indhold som infografik, grafiske abstracts eller visuelle præsentationer faktisk ansvarlige for at fange læserens opmærksomhed og øge udbredelsen og adgangen, og det forbedrer opfattelsen af tekstindholdet, så læseren kan forstå vigtige emner hurtigere og endnu bedre.

Er det i sidste ende ikke det eneste, vi ønsker? At få vores forskning til at nå ud til flere mennesker i og uden for den akademiske verden?

Og det er præcis derfor Mind the Graph blev bygget til!

Platformens formål er at øge forskernes indflydelse ved at gøre dem til designere og give dem total autonomi til bedre at kommunikere deres forskning.

Vi ved, at det kan virke og føles lidt skræmmende i starten, men vi er her for at hjælpe dig med alt, hvad du har brug for.

Tilføjelse af en grafisk abstrakt til din artikel er en af de bedste måder at fange nogens opmærksomhed på og overbevise dem om at læse hele din artikel.

Abstraktet skal være et blik på din fulde artikel eller et CV med højdepunkterne i dit arbejde, som vil blive uddybet og diskuteret i artiklen.

Derfor er abstractet et af de vigtigste afsnit i en forskningsartikel, det skal være tiltalende nok og hurtigt forståeligt, så læseren kan beslutte sig for, om de vil læse hele artiklen eller ej. Og det kan det grafiske abstract hjælpe dig gevaldigt med.

At tilføje et grafisk abstract til din artikel er en fantastisk strategi til at øge udbredelsen af dit arbejde og dermed antallet af læsere og citater.

Selv hvis det tidsskrift, du sender din artikel til, ikke kræver det, vil et grafisk abstract forbedre læserens opfattelse af dit indhold.

Desuden vil din læser bedre og hurtigere forstå, hvad dit arbejde handler om.

Så et grafisk abstrakt, også kaldet infografik, er dybest set en figur, der giver og forklarer videnskabelig information i en visuel form og bør være en selvforklarende måde at overføre et budskab på. Den skal være designet til at give læseren en øjeblikkelig forståelse af et bestemt emne.

Udstyret med alle de Mind the Graph værktøjer til rådighed, kan du skabe godt visuelt indhold uden at lide.

Platformen er overraskende nem at bruge med et stort bibliotek, der indeholder alt, hvad du har brug for (og hvis det ikke er Det kan vi også hjælpe dig med).

Lad os se et eksempel på, hvordan Mind the Graph gør din videnskab smuk og forbedrer dit visuelle indhold.

Dette er et grafisk resumé, der gør det muligt for os, læserne, at forstå hovedideen i artiklen. Den første illustration hører til den oprindelige artikel, der blev offentliggjort og lige under den er Mind the Graph version.

det grafiske abstract før og efter forbedring med Mind the Graph-værktøjer og illustrationer

Er du enig i, at det grafiske abstract gjorde det muligt for os at indfange artiklens metode og konklusion på mindre end 15 sekunder? Illustrationernes skønhed og nøjagtighed demonstrerer den faktiske metodologi, der blev udført med musene.

Tilføjelse af en tiltalende og detaljeret illustration (med Mind the Graph's platformværktøjer) til din opgave vil få dit arbejde til at skille sig ud, være let forståeligt og fascinere dit publikum.

Er du nu klar til at begynde at skabe visuelt indhold og nå ud til flere og flere mennesker?

Så er det nu! Start lige nu ved hjælp af Mind the Graph!

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner