Som forskere er vi alle vant til en tradisjonell struktur for vitenskapelige publikasjoner og vitenskapelige arbeider.

Vi må skrive en innledning, beskrive metoden, presentere og diskutere resultatene, for til slutt å avslutte med en konklusjon.

Når vi først har lært dette formatet, blir det akkurat som å sykle, så inngrodd i oss at vi aldri glemmer det, en oppgave vi ikke engang tenker på å utføre.

Men hva om det nåværende formatet for vitenskapelige artikler ikke lenger er nok til å fange oppmerksomheten rundt arbeidet ditt?

Med så mange vitenskapelige artikler som publiseres hver dag, hva kan vi gjøre for å skille oss ut med vår forskning?

Would be amazing if we could use a different kind of tool, besides the title and the abstract, to capture the reader’s attention, right?

Heldigvis finnes det! Og det er her infografikk, visuelle presentasjoner og grafiske abstrakter kommer inn i bildet!

I løpet av de siste årene har vi begynt å leve under påvirkning fra sosiale medier, noe som har endret vårt forhold til alle typer innhold.

Vår daglige eksponering for visuelt innhold som bilder, videoer, historier, gif, klistremerker og animasjoner er den viktigste årsaken til denne endringen.

For å fange oppmerksomheten vår bruker bedrifter i sosiale medier i dag ulike typer visuelt tiltalende innhold.

Når det gjelder vitenskapelig kommunikasjon, er det derfor noen ganger ikke lenger nok med bare tittelen for å fange oppmerksomheten. I tillegg er behovet for å øke kunnskapsformidlingen og samtidig utvide tilgangen til alle data som produseres og publiseres, en annen viktig faktor som opptar hele det vitenskapelige miljøet.

I tillegg er det mange forfattere som legger til visuelt innhold i arbeidene sine, som infografikk eller grafiske sammendrag, for å kommunisere bedre med publikum.

Til og med noen tidsskrifter krever nå visuelt innhold for å sende inn en artikkel.

Å legge til visuelt innhold er et utmerket alternativ for å skape oppmerksomhet rundt arbeidet ditt.

Fortsatt ikke overbevist? Hopp inn og la meg ta deg med på en tur.

If we do a quick search in PubMed – a free database that contains more than 30 million references – for the words “graphical abstract”, the search will return all articles related to these two words. Interestingly, a graph displaying the number of related articles by year shows that the number of articles mentioning graphical abstracts is going up exponentially.

This possibly means that every day that goes by more researchers from different fields are noticing the value of graphical abstract. That is amazing news, isn’t it?’

en graf som viser antall relaterte artikler etter år, viser at antallet artikler som nevner grafiske sammendrag øker eksponentielt.
Bildekilde.

Er du allerede overbevist om at du bør begynne å bruke grafiske abstrakter i arbeidet ditt? Ikke ennå? Ok, da fortsetter vi.

I 2006 ble Tidsskriftet Annals of Surgery tatt i bruk visuelle sammendrag som en måte å øke og spre tidsskriftets synlighet og tilgang på.

For å måle om den nye strategien var effektiv, I 2007 gjennomførte tidsskriftet en case-control crossover-studie. sammenligne resultater ved hjelp av Twitter.

Forskerne sammenlignet to typer tweets, én med bare tittelen på artikkelen og én med tittelen pluss et visuelt sammendrag. I et års tid publiserte de tweets og samlet inn antall visualiseringer, retweets og hvor mange ganger artikkelen virkelig ble besøkt.

Studien viste at tweets med artikkeltittel og visuelt sammendrag hadde 8 ganger flere visninger, 8 ganger flere retweets og 3 ganger flere artikkelbesøk.

En lignende studie utført av Journal of the American Geriatrics Society i 2019, brukte også Twitter til å sammenligne antall visninger av tweets uten bilder og tweets med et visuelt sammendrag.

Mindre enn en uke etter at eksperimentet ble kjørt, hadde tweets med visuelle sammendrag oppnådd 7 ganger flere visninger enn tweets med bare tekstinnhold.

Therefore, visual content such as an infographic, graphic abstracts, or visual presentations, are indeed responsible for capturing the reader’s attention increasing dissemination and accesses plus it improves the textual content perception allowing the reader to understand important topics faster and even better.

Er ikke det til syvende og sist det eneste vi ønsker oss? At forskningen vår når ut til flere mennesker både i og utenfor akademia?

Og det er nettopp derfor Mind the Graph ble bygget for!

Plattformens formål er å øke forskernes gjennomslagskraft ved å gjøre dem til designere og gi dem full frihet til å kommunisere forskningen sin på en bedre måte.

Vi vet at det kan virke og føles litt skremmende i begynnelsen, men vi er her for å hjelpe deg med det du trenger.

Legge til en grafisk sammendrag til artikkelen din er en av de beste måtene å fange oppmerksomheten på og få folk til å lese hele artikkelen.

Sammendraget skal være et glimt av den fullstendige artikkelen, eller et CV, med høydepunktene i arbeidet ditt, som vil bli utdypet og diskutert i artikkelen.

Derfor er sammendraget en av de viktigste delene av en forskningsartikkel. Det må være tiltalende og raskt forståelig nok til at leseren kan bestemme seg for om han eller hun vil lese hele artikkelen eller ikke. Og det kan det grafiske sammendraget hjelpe deg med.

Å legge til et grafisk sammendrag i artikkelen din er en fantastisk strategi for å øke spredningen av arbeidet ditt og dermed antallet lesere og sitater.

Selv om tidsskriftet du sender inn artikkelen til, ikke krever det, vil et grafisk sammendrag forbedre leserens oppfatning av innholdet.

Dessuten vil leseren din raskere og bedre forstå hva arbeidet ditt handler om.

Et grafisk sammendrag, også kalt infografikk, er i bunn og grunn en figur som gir og forklarer vitenskapelig informasjon i en visuell form og skal være en selvforklarende måte å formidle et budskap på. Den må være utformet slik at den gir leseren en umiddelbar forståelse av et bestemt emne.

Utstyrt med alle de Mind the Graph tilgjengelige verktøy kan du skape flott visuelt innhold uten å lide.

Plattformen er overraskende enkel å bruke, med et stort bibliotek som inneholder alt du måtte trenge (og hvis det ikke gjør det vi kan også hjelpe deg med det).

Let’s see an example of how Mind the Graph turns your science beautiful improving your visual content.

Dette er et grafisk sammendrag som gjør det mulig for oss lesere å forstå hovedideen i artikkelen. Den første illustrasjonen tilhører den opprinnelige artikkelen som ble publisert og rett under den er Mind the Graph versjon.

det grafiske sammendraget før og etter at det er forbedret med Mind the Graph-verktøy og illustrasjoner

Er du enig i at det grafiske sammendraget gjorde det mulig for oss å gjengi artikkelens metode og konklusjon på mindre enn 15 sekunder? De vakre og nøyaktige illustrasjonene viser den faktiske metoden som ble brukt på musene.

Ved å legge til en tiltalende og detaljert illustrasjon (med Mind the Graph) til oppgaven din vil gjøre at arbeidet ditt skiller seg ut, blir lett forståelig og fascinerer publikum.

Er du klar til å skape visuelt innhold og nå ut til stadig flere mennesker?

Kom igjen! Start akkurat nå ved hjelp av Mind the Graph!

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler