Det er muligt at udgive artikler uden brug af ekstern finansiering; hvis du udfører observationsforskning eller eksperimentel forskning med en lille stikprøvestørrelse, kan du sandsynligvis udføre det uden brug af ekstern finansiering og resultere i meningsfulde artikler som case reports, case series, observationsstudier eller små eksperimentelle studier.

Hvis du udfører multicentrisk forskning, randomiserede kontrollerede forsøg, felteksperimenter eller observationsforskning med et stort antal stikprøver, kan det være svært at gennemføre undersøgelsen inden for afdelingens eller institutionens ressourcer, hvilket kræver ekstern finansiering. 

En betydelig forskningsindsats har brug for en arbejdsstyrke og materialer samt finansiering til at opfylde disse behov. Læs videre for at finde ud af, hvorfor du skal ansøge om finansiering af forskninghvilke typer der findes, hvor du kan få dem, og vigtigst af alt, hvordan du ansøger.

Hvad er finansiering af forskning, og hvordan fungerer det?

En bevilling, der er opnået til at udføre videnskabelig forskning, normalt gennem en konkurrenceproces, defineres som forskningsmidler. At ansøge om bevillinger og skaffe forskningsmidler er et vigtigt element i udførelsen af forskning. 

Det første, du skal vide, er, at størstedelen af forskningsfinansieringen kommer fra to primære kilder: virksomheder (f.eks. en medicinalvirksomhed) og staten (f.eks. fra National Science Foundation, National Institutes of Health osv.) 

Baseret på den seneste American Association for the Advancement of Science (AAAS), bidrog virksomhederne med mere end tre gange så meget som staten til R&D - Research & Development, i 2019 ($463,745 millioner vs. $138,880 millioner).

Velgørende fonde (f.eks. Breast Cancer Research Foundation, David and Lucile Packard Foundation osv.) støtter en mindre del af den videnskabelige forskning, især i udviklingen af behandlinger for sygdomme som kræft, malaria og AIDS. I 2019 var velgørende fonde ansvarlige for $26,662 millioner af finansiering af forskning.

Så hvordan fungerer finansiering helt præcist?

Midlerne hjælper kvalificerede forskere med penge, udstyr eller begge dele til at udføre godkendt forskning eller forsøg. Støttemodtageren er ansvarlig for at udføre aktiviteterne, rapportere om fremskridt og forberede resultaterne til offentliggørelse. Den bevilgende organisation fører tilsyn med brugen af de midler, den udbetaler, selvom den normalt ikke deltager meget i selve aktiviteten.

Hvad er de fire typer af forskningsfinansiering?

Når det kommer til finansieringsformer, er der to kategorier at overveje: kommerciel og ikke-kommerciel finansiering. Ikke-kommerciel finansiering er dem, der kun søger anerkendelse, såsom velgørenhedsorganisationer, ministerier, akademier, institutter (f.eks. National Institute of Health), og kommerciel finansiering er dem, der vil drage fordel af forskningen, såsom medicinalvirksomheder, der ønsker at demonstrere fordelene ved et bestemt lægemiddel eller forstå huller i markedet. 

Der er fire hovedtyper af tilskudsfinansiering inden for disse to kategorier, som skitseret nedenfor:

 • Konkurrencedygtig finansiering: Konkurrencebaseret finansiering, ofte kendt som diskretionær finansiering, er en metode til udvælgelse af forslag baseret på en bedømmers eller et team af bedømmeres vurdering. Støtten gives på baggrund af ansøgningens værdi, og støttemodtagerne udvælges ikke tilfældigt. 
 • Finansiering af fortsættelse: Fortsættelsesfinansieringsordninger giver nuværende bevillingsmodtagere mulighed for at fortsætte deres midler det næste år. Nogle programmer er udelukkende åbne for nuværende bevillingsmodtagere, mens andre accepterer ansøgninger fra både nuværende bevillingsmodtagere og nye kandidater. 
 • Formel finansiering: Formeltilskud, i modsætning til konkurrencebaseret finansiering, uddeles til forudbestemte støttemodtagere. Ikke-konkurrencedygtige tilskud uddeles ofte til kvalificerede enheder baseret på befolkningstal og/eller andre tællingsfaktorer, og alle kandidater, der opfylder ansøgningsprocessens minimumsstandarder, er berettigede til at modtage midler.
 • Pass-through finansiering: Føderale midler distribueres til delstaterne til fordeling til lokale myndigheder gennem pass-through grants. Under denne finansieringsordning kan delstaterne uddele føderale midler til berettigede lokale myndigheder gennem formeltildelinger eller åbne konkurrencer.

Sådan får du finansiering af forskning?

Det er helt sikkert skræmmende for nye forskere at skulle ansøge om støtte, især når der er så mange offentlige instanser, virksomheder og velgørenhedsorganisationer, som hver især har deres egne finansieringsordninger og deadlines. Det kan i det hele taget være en udfordring at finde passende midler at ansøge om.

Den vigtigste egenskab er en stærk interesse for emnet, en grundig forståelse af emnet og evnen til at genkende videnshuller. 

Det andet kendetegn er at beslutte, om din forskning kan gennemføres med interne ressourcer eller kræver ekstern finansiering. Det næste skridt er at finde finansieringsmuligheder, der kan give penge til dit emne, forberede et forslag til forskningsbevilling og indsende det til tiden. 

Selvom hver finansieringsmulighed har sine egne (typisk ekstremt præcise) standarder, er der nogle aspekter af et forskningsansøgningsforslag, der generelt er konventionelle, og de optræder ofte i den rækkefølge, der er angivet nedenfor:

 • Titelblad
 • Abstrakt
 • Introduktion til din forskning (problemformulering, forskningsformål eller -mål og forskningens betydning)
 • Gennemgang af litteraturen
 • Redegørelse for dit projekt (metoder, teknikker, mål, output eller resultater, evaluering og formidling)
 • Personale (forklar personalebehovet i detaljer, og sørg for, at det er passende)
 • Nødvendigt budget og dets begrundelse

Tjek ud Sådan formaterer du en forskningsartikel trin for trin for at opfylde disse krav. Der er nogle nyttige tips til din titelside, dit abstract, din indledning, din litteraturgennemgang og din projektbeskrivelse, som kan hjælpe dig med at producere din ansøgning om forskningsstøtte korrekt.

Hvor skal man søge efter finansiering?

Vi har samlet en liste over de bedste hjemmesider til at finde finansieringsalternativer.

Tilskud.gov

Tilskud.gov giver forskere mulighed for at søge efter tilskudsmuligheder fra de mest fremtrædende føderale F&U-finansieringsorganisationer i USA. Gratis at bruge.

NIH

Du har sikkert hørt om National Institute of Health hvis du arbejder med biomedicinsk forskning. Du kan søge på deres hjemmeside efter deres bevillinger. De giver midler til tidlige videnskabelige forskere og nye efterforskere. Gratis at bruge.

CRDF Global

CRDF Global er en uafhængig, non-profit organisation, der fokuserer på videnskabeligt samarbejde og initiativer, der er rettet mod at løse globale problemer som global sundhed, nuklear, biologisk og kemisk sikkerhed samt vand, fødevarer og energi. Bevillinger er tilgængelige for forskere og innovatører i over 40 lande. Gratis at bruge.

ForskningForskning

For dem, der leder efter forskningsfinansieringsprogrammer, ForskningForskning tilbyder et internationalt alternativ. Der kræves dog et betalt abonnement for at få adgang.

NSF

I løbet af året har National Videnskabsfond giver en række tilskud. NSF finansierer omkring 24% af al statsfinansieret grundforskning. Gratis at bruge.

Indflydelse på forskning

Selvom det måske ikke ser sådan ud, kan finansiering påvirke, hvilke forskningsemner der håndteres, og hvilke forskningsresultater der genereres. Det ideelle er, at finansieringen primært er økonomisk og upartisk, men det er sjældent tilfældet, når den omfatter virksomheder; finansiering omfatter ofte bias. 

For eksempel, som tidligere eksemplificeret, kan en medicinalvirksomhedsfinansieret forskning sponsorere en undersøgelse, der gavner medicinalindustrien. Og det ville næppe gælde for et statstilskud eller en velgørende fond.

Betyder det, at man skal undgå kommerciel finansiering? Nej, disse virksomheder yder vigtig støtte til videnskabelig forskning; ikke desto mindre skal undersøgelser, der finansieres af virksomheder eller interesseorganisationer, håndteres med forsigtighed for at undgå enhver form for interessekonflikt. Læs denne artikel for at lære mere om, hvordan en interessekonflikt kan påvirke din forskning og karriere, og hvordan du undgår den: Interessekonflikter i forskning: Hvad er det, og hvordan kan det påvirke.

Tiltræk læserens opmærksomhed med effektive grafiske abstracts

Lær, hvor vigtigt det er at inkludere infografik i din forskning, hvis du vil levere mere relevante data, udvide din forsknings målgruppe og skille dig ud fra mængden. Forskningsartikler, der indeholder grafiske abstracts, har 15 gange flere citationer end dem, der ikke har. CACTUS analyse for artikler udgivet i American Academy of Neurology. 

Tjek vores hjemmeside og få adgang til verdens største galleri af videnskabeligt nøjagtige illustrationer ved hjælp af Mind The Graph-værktøjet.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner