Este posibil să publicați lucrări fără a utiliza fonduri externe; dacă efectuați cercetări observaționale sau experimentale cu un eșantion de dimensiuni mici, probabil că puteți să le realizați fără a utiliza fonduri externe și să obțineți lucrări semnificative, cum ar fi rapoarte de caz, serii de cazuri, studii observaționale sau mici studii experimentale.

Dacă întreprindeți cercetări multicentrice, studii controlate randomizate, experimente pe teren sau cercetări observaționale cu un număr mare de eșantioane, este posibil să fie dificil să finalizați studiul în cadrul resurselor departamentului sau instituției, fiind necesară o finanțare externă. 

Un efort de cercetare important are nevoie de forță de muncă și de materiale, precum și de finanțare pentru a satisface aceste nevoi. Continuați să citiți pentru a afla de ce ar trebui să solicitați finanțare pentru cercetareCe tipuri de credite sunt disponibile, unde le puteți obține și, cel mai important, cum să le solicitați.

Ce este finanțarea pentru cercetare și cum funcționează aceasta?

O subvenție obținută pentru a întreprinde cercetări științifice, de obicei printr-un proces competitiv, este definită ca fonduri de cercetare. Solicitarea de granturi și obținerea de fonduri de cercetare reprezintă un element important al activității de cercetare. 

Primul lucru pe care trebuie să-l știți este că majoritatea finanțărilor pentru cercetare provin din două surse principale: întreprinderi (de exemplu, o întreprindere farmaceutică) și guvernul (de exemplu, de la National Science Foundation, National Institutes of Health și așa mai departe). 

Pe baza celor mai recente Asociația Americană pentru Progresul Științei (American Association for the Advancement of Science) (AAAS) informații, întreprinderile au contribuit de peste 3 ori mai mult decât guvernul la cercetare și dezvoltare - R&D - în 2019 ($463,745 milioane de euro față de $138,880 milioane de euro).

Fundațiile caritabile (de exemplu, Breast Cancer Research Foundation, David and Lucile Packard Foundation etc.) subvenționează o parte mai mică din cercetarea științifică, în special în ceea ce privește dezvoltarea de tratamente pentru boli precum cancerul, malaria și SIDA. În 2019, fundațiile caritabile au fost responsabile pentru $26.662 milioane de euro din finanțare pentru cercetare.

Deci, cum funcționează mai exact finanțarea?

Fondurile ajută cercetătorii care se califică cu bani, echipamente sau ambele pentru a efectua cercetări sau studii aprobate. Beneficiarul este responsabil de desfășurarea activităților, de raportarea progreselor și de pregătirea rezultatelor pentru publicare. Organizația finanțatoare supraveghează utilizarea fondurilor pe care le acordă, deși, de obicei, participă foarte puțin la activitatea în sine.

Care sunt cele patru tipuri de finanțare a cercetării?

În ceea ce privește varietățile de finanțare, există două categorii de luat în considerare: finanțarea comercială și cea necomercială. Finanțările necomerciale sunt cele care urmăresc doar recunoașterea, cum ar fi organizațiile caritabile, departamentele guvernamentale, academiile, institutele (de exemplu, Institutul Național de Sănătate), iar finanțările comerciale sunt cele care vor beneficia de pe urma cercetării, cum ar fi companiile farmaceutice care doresc să demonstreze beneficiile unui anumit medicament sau să înțeleagă lacunele de pe piață. 

În cadrul acestor două categorii există patru tipuri majore de finanțare nerambursabilă, după cum se arată mai jos:

 • Finanțare competitivă: Finanțarea competitivă, cunoscută adesea sub denumirea de finanțare discreționară, este o metodă de selecție a propunerilor pe baza aprecierii unui evaluator sau a unei echipe de evaluatori. Finanțarea este acordată pe baza meritelor cererii, iar beneficiarii nu sunt aleși la întâmplare. 
 • Finanțarea continuării: Schemele de finanțare de continuare a granturilor permit câștigătorilor actuali de granturi să își continue fondurile pentru anul următor. Unele programe sunt deschise exclusiv beneficiarilor actuali de granturi, în timp ce altele acceptă cereri atât de la beneficiarii actuali, cât și de la candidați noi. 
 • Formula de finanțare: Granturile de tip formulă, spre deosebire de finanțarea competitivă, sunt distribuite către beneficiari prestabiliți. Subvențiile necompetitive sunt adesea distribuite entităților calificate pe baza populației și/sau a altor factori de recensământ, iar orice candidat care îndeplinește standardele minime ale procesului de aplicare este eligibil pentru a primi fonduri.
 • Finanțare intermediară: Fondurile federale sunt distribuite statelor pentru a fi distribuite administrațiilor locale prin intermediul unor subvenții de tip pass-through. În cadrul acestui sistem de finanțare, statele pot distribui fonduri federale către administrațiile locale eligibile prin alocări bazate pe o formulă sau prin concursuri deschise.

Cum să obțineți finanțare pentru cercetare?

Gestionarea procedurii de solicitare a granturilor este cu siguranță intimidantă pentru persoanele care se alătură comunității științifice, mai ales atunci când există atât de multe agenții guvernamentale, întreprinderi și organizații caritabile, fiecare cu propriile scheme de finanțare și termene limită. Găsirea fondurilor adecvate pentru care să se aplice poate fi o provocare în ansamblu.

Cea mai importantă caracteristică este un interes puternic pentru subiect, o înțelegere aprofundată a acestuia și capacitatea de a recunoaște lacunele de cunoștințe. 

A doua caracteristică este de a decide dacă cercetarea dumneavoastră poate fi finalizată cu resurse interne sau necesită finanțare externă. Următorul pas este să descoperiți oportunitățile de finanțare care pot oferi fonduri pentru subiectul dumneavoastră, să pregătiți o propunere de grant de cercetare și să o depuneți la timp. 

Deși fiecare oportunitate de finanțare va avea propriile standarde (de obicei extrem de precise), există unele aspecte ale unei propuneri de grant de cercetare care sunt în general convenționale, iar acestea apar frecvent în ordinea enumerată mai jos:

 • Pagina de titlu
 • Rezumat
 • Introducere în cercetarea dumneavoastră (enunțarea problemei, obiectivul sau scopurile cercetării și importanța cercetării)
 • Revizuirea literaturii
 • Descrierea proiectului dumneavoastră (metode, tehnici, obiective, realizări sau rezultate, evaluare și diseminare)
 • Personal (explicați în detaliu cerințele de personal și asigurați-vă că acesta este adecvat)
 • Bugetul necesar și justificarea acestuia

Check out cum să formatați o lucrare de cercetare pas cu pas pentru a satisface aceste cerințe. Există câteva sfaturi utile pentru pagina de titlu, rezumatul, introducerea, analiza literaturii și descrierea proiectului, care vă pot ajuta să vă realizați propunerea de grant de cercetare în mod corespunzător.

Unde să căutați finanțare

Am alcătuit o listă cu cele mai bune site-uri web pentru a găsi alternative de finanțare.

Grants.gov

Grants.gov le permite cercetătorilor să caute posibilități de finanțare de la cele mai importante organizații federale de finanțare a cercetării și dezvoltării din Statele Unite. Utilizarea este gratuită.

NIH

Ați auzit probabil de Institutul Național de Sănătate dacă lucrați în domeniul cercetării biomedicale. Puteți căuta pe site-ul lor pentru a găsi oricare dintre granturile lor. Ei acordă fonduri pentru cercetătorii științifici aflați la început de drum și pentru noii cercetători. Utilizarea este gratuită.

CRDF Global

CRDF Global este o organizație autonomă, fără scop lucrativ, care se concentrează pe cooperarea științifică și pe inițiativele care vizează rezolvarea problemelor globale, cum ar fi sănătatea globală, securitatea nucleară, biologică și chimică, precum și apa, hrana și energia. Granturile sunt disponibile pentru oamenii de știință și inovatori din peste 40 de țări. Utilizarea este gratuită.

CercetareCercetareResearch

Pentru cei care caută programe de finanțare a cercetării, CercetareCercetareResearch oferă o alternativă internațională. Cu toate acestea, este necesar un abonament plătit pentru acces.

NSF

De-a lungul anului, în cadrul Fundația Națională pentru Știință oferă o serie de subvenții. NSF finanțează aproximativ 24% din toată cercetarea fundamentală finanțată de guvern. Utilizarea este gratuită.

Influența asupra cercetării

Deși poate părea că nu este așa, finanțarea poate influența subiecții de cercetare care sunt tratați și rezultatele cercetării care sunt generate. Idealul este ca finanțarea să fie în primul rând financiară și imparțială, dar acest lucru se întâmplă rareori atunci când include întreprinderi; finanțările includ frecvent prejudecăți. 

De exemplu, după cum s-a exemplificat anterior, o cercetare finanțată de o companie farmaceutică poate sponsoriza un studiu care aduce beneficii industriei farmaceutice. Iar acest lucru ar fi greu de aplicat în cazul unei subvenții guvernamentale sau al unui fond de caritate.

Vrei să spui că ar trebui să te ferești de finanțarea comercială? Nu, aceste companii oferă un sprijin vital pentru cercetarea științifică; cu toate acestea, studiile finanțate de întreprinderi sau de organizații cu interese speciale trebuie tratate cu prudență pentru a evita orice tip de conflict de interese. Citiți acest articol pentru a afla mai multe despre modul în care un conflict de interese vă poate afecta cercetarea și cariera și cum să îl evitați: Conflictul de interese în cercetare: Ce este și cum poate avea impact.

Atrageți atenția cititorilor cu rezumate grafice eficiente

Aflați importanța includerii infografiilor în cercetările dvs. dacă doriți să furnizați date mai relevante, să vă extindeți audiența cercetării și să ieșiți în evidență. Articolele de cercetare care conțin rezumate grafice au citări de 15 ori mai mari decât cele care nu au, conform CACTUS analiza articolelor publicate în American Academy of Neurology. 

Vizitați site-ul nostru web și aveți acces la cea mai mare galerie din lume de ilustrații corecte din punct de vedere științific, folosind instrumentul Mind The Graph.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane