Bortset fra genetik og immunsystem er menneskers sundhed en kompleks kombination af fysisk og mental sundhed, der er stærkt påvirket af elementer, som vi ikke har kontrol over, såsom samfund, politik, miljø, biologi, adfærd og levede erfaringer. 

Medicinske forskere vurderer effektiviteten, sikkerheden og virkningen af kliniske behandlinger for at forbedre menneskers sundhed, men for at være retfærdige må vi tage højde for alle de forskelle, som individer har. 

Denne Mind The Graph-artikel gennemgår betydningen af mangfoldighed i medicinsk forskning, konsekvenserne, når man ikke har det, og hvorfor det er så vigtigt.

Hvad er konsekvenserne af manglende mangfoldighed i medicinsk forskning?

Der er i øjeblikket ingen regler eller bestemmelser for mangfoldighed i medicinsk forskning, og derfor er de fleste kliniske forsøg ikke særlig repræsentative, hvilket giver anledning til bekymring. 

Resultaterne af et forsøg kan ikke være pålidelige for alle, hvis det mangler mangfoldighed, retfærdighed og inklusion, fordi kroppe og individer er helt forskellige, de har forskellige liv og lever i forskellige situationer.

Et eksempel på manglende mangfoldighed er albuterol: albuterol er et lægemiddel, der er skabt til at behandle astma, efter at det i årevis har været godkendt og ordineret til næsten alle, der lider af astma, opdagede en undersøgelse at det var mindre effektivt på mennesker af afrikansk oprindelse end på mennesker af europæisk oprindelse.

A tidligere undersøgelse udført af den samme forsker opdagede, at 67 procent af puertoricanske børn med moderat til svær astma havde en reduceret respons på medicinen.

Brug videnskabelige illustrationer til at øge mangfoldigheden i dit arbejde

Manglen på mangfoldighed i medicinsk forskning er alles problem. Men med små tiltag som brugen af mere forskelligartede illustrationer, kan vi gradvist ændre hele scenariet. Mind the Graph har det største videnskabeligt korrekte illustrationsbibliotek i verden. Tjek mangfoldigheden i vores galleri, og få inspiration til dit næste videnskabelige design.

Betydningen af inklusion og mangfoldighed i medicinsk forskning

Medicinske forsøg er ikke mangfoldige og inkluderende på trods af, at sundhed skal være tilgængelig og gavnlig for alle. Kliniske forsøg er ofte næsten udelukkende baseret på hvide mandlige forskningsdeltagere.

Hvis man kun bruger hvide mandlige deltagere, opstår der huller i forsøgene, og hvis man har mange forsøg med denne tilstand, opstår der huller i den generelle sundhedsforståelse. Resultatet er, at der ikke findes sundhedspleje af høj kvalitet, ingen metode til effektivt at mindske risikoen, ingen måde at opnå gode behandlingsresultater på, og det er svært at producere mere succesfuld medicin.

COVID-19 har f.eks. ramt etniske minoriteter uforholdsmæssigt hårdt, og nogle racer bliver indlagt oftere end hvide. De var nødt til at lave forsøget tilstrækkeligt repræsentativt for at få en vellykket vaccine, og ved at anvende inkluderende rekrutteringsprocedurer var forskerne i stand til at fastslå vaccinationssikkerheden og -effektiviteten for alle racer og etniske grupper. 

Hvis vaccinen ellers viste sig at være ineffektiv i nogle grupper, ville vi højst sandsynligt stadig være i en meget farlig COVID-situation.

Visuelt tiltalende figurer til din forskning

At skabe æstetisk smukke aktiver til din forskning hjælper den ikke kun med at skille sig ud, men det kan også hjælpe dit publikum med at forstå dit emne og dine resultater mere effektivt. Brug et illustrationsværktøj som Mind The Graph til at give dit arbejde den opmærksomhed, det fortjener.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner