Som vi nævnte på allerførste indlæg i denne serie om coronavirusI disse år er antallet af videnskabelige publikationer på dette område skyhøjt.

Ordet "coronavirus" er et populært søgeord i den videnskabelige litteratur, ifølge specialiserede søgemaskiner som PubMed fra USA's National Library of Medicine.

Billedet nedenfor er fra en undersøgelse fra The Economist, men jeg har tjekket kilden, og den er allerede forældet. I dag (24. marts) har vi talt nøjagtigt 1373 omtaler af ordet "coronavirus" i PubMed system. Det er ret meget information.

Begrebet blev "sexet" i den videnskabelige litteratur på grund af udbruddet af Severe Acute Respiratoy Syndrome (SARS) i begyndelsen af 2000'erne. I gennemsnit blev der udgivet omkring 500 artikler om året om coronavirus, et gennemsnit på ~1,3 artikler/dag. Denne forskningstrend gik på en måde over, og det videnskabelige samfunds interesse blev "reddet" af Middle East Respiratory Syndrome (MERS) i 2012 (gns. 2,2 artikler/dag). Det gennemsnitlige antal udgivne artikler om "coronavirus" oversteg 800 om året i dette årti.

I år, med det nylige udbrud af coronavirus Covid-19, er interessen i det videnskabelige samfund steget igen, og antallet af publikationer er skyhøjt. Jeg talte 1373 resultater for en søgning foretaget i dag i PubMed. Hvis det er korrekt, taler vi om noget i retning af 16 artikler udgivet om dagen i år 2020.

1373 artikler om coronavirus bare i år. Det er en hel del, men hvem kan læse al den information?

2020 videnskabelig oversigt over coronavirus-publikationer
2020 videnskabelig oversigt over coronavirus-publikationer: flere daglige publikationer, end hvad der er rimeligt for en person at læse. Det er vanvittigt, selv hvis man har en ph.d. inden for området.

Ingen præsident kan gå til offentligheden uden nogen, der faktisk ved, hvad han siger, til at kigge ham over skuldrene under denne pandemi.

Billedet er sløret, men på venstre side ser du Dr. Deborah Brix, en højt respekteret medicinsk ekspert med over 3 årtiers erfaring med speciale i HIV/AIDS. Hun blev udnævnt til USA's globale AIDS-koordinator med ansvar for PEPFAR under præsident Barack Obamas regering og er fortsat en førende figur inden for infektions- og virologiområdet. Helt sikkert en vigtig stemme i denne svære periode.

Præsidenten kan høre eller ikke høre eller tage stemmen i betragtning, det er sandt ... men han skal vise sig som en, der i det mindste får råd fra eksperterne.

Hvordan fordøjer disse mennesker så meget information og holder sig opdateret? Vi tror på infografikkens evne til at kommunikere kompleks videnskabelig information.

Find ud af, hvad Mind the Graph er - infographic maker til forskere og akademikere

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner