Това е четвъртата публикация от поредицата  Как се прави инфографика. Ако сте пропуснали последната публикация, можете да прочетете го тук.

Вече знаем колко важно е скицирането. Първата версия винаги се различава от окончателната. Затова започнете да работите и направете първата чернова. Визуализацията е важна за нови прозрения.

Имайте предвид основния въпрос на вашата инфографика. Трябва да го подчертаете.

Трябва да структурирате оформлението така, че да създадете естествен информационен поток, с подчертана информация, която читателят ще види най-напред, дори от разстояние, като например заглавие и основно изображение. По-второстепенната информация трябва да бъде по-малко открояваща се, за да не замърсява гледката и да не отнема приоритет.

За да създадете йерархията на елементите, редактирайте цветовете, размера и шрифтове.

блог 4.3

Избор на цветове

Цветовете на инфографиката трябва да съответстват на всички елементи. Изберете палитра и комбинирайте стилове. Можете да използвате допълващи се цветове или монохромни тонове.

блог 4.5

Шаблон с допълващи се цветове
Шаблон с допълващи се цветове

блог 4.6

Шаблон за зелени тонове
Монохромни: Шаблон за зелен тон

Използвайте цвят, за да подчертаете важна информация или да групирате свързани елементи. В този шаблон Mind the Graph информацията, която се подчертава, са цветовете на паяците. Затова цялата инфографика е в сиви тонове, за да не се конкурира с основните данни.

Шаблон за паяк
Шаблон за паяк

Ако искате да научите повече за това как да използвате цветовете и илюстрациите, гледайте видеоклипа, който нашите дизайнери създадоха, за да ви помогнат. Щракнете върху бутона по-долу и го гледайте сега:

stop_ugly

Как да направите инфографика с невероятни илюстрации?

 

Една снимка струва хиляди думи.

Илюстрациите са по-лесни за разбиране и привличат вниманието на читателя. Но не е лесно да се намерят зашеметяващи изображения, които да се използват в презентации, графични резюмета, предимно научни илюстрации. Не е достатъчно да използвате изображения, трябват ви качествени изображения, научно точни, красиви и които да се съчетават с дизайна на вашата инфографика. Едно красиво и професионално творение има голямо значение за крайния резултат.

infographic65293-e1491944335690
Страхотните илюстрации имат огромно значение за инфографиката

В нашата платформа ще намерите хиляди илюстрации на науката като цяло. Но ако не намерите нужните ви илюстрации, можете да ги заявите. Като абонат на Mind the Graph можете да поискате толкова илюстрации, колкото ви трябват, и всичко това срещу няколко долара на месец.  Ако вече сте абонат и искате да поискате илюстрация, пишете на contact@mindthegraph.com. Очаквам с нетърпение да се свържете с мен!

Пощенска серия от Mind the Graph

Постовете са ръководство, изготвено от нашите дизайнери. Те създават невероятните илюстрации и шаблони, които виждате в нашата платформа. Също така можете да получите безплатно нашата електронна книга. Научете как да правите научни инфографики и да подобрявате презентациите си

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони