O schiță de lucrare de cercetare îi ajută pe scriitori să își organizeze gândurile. Cele mai multe conțin - în afară de subiect - punctele cheie ale fiecărui paragraf, teza, propozițiile tematice și propozițiile de susținere, citatele sau citatele. Schița tipică a unei lucrări de cercetare constă și în alte detalii, cum ar fi subteme și surse de dovezi, pentru a ajuta scriitorul să rămână organizat.

Cu alte cuvinte, o schiță de lucrare de cercetare poate face ca procesul să fie mult mai ușor de gestionat, deoarece lucrarea tinde să curgă mai eficient. 

Acest articol evidențiază importanța creării unei schițe de lucrare de cercetare pentru proiecte, rapoarte și eseuri eficiente și bine structurate.

How To Write A Research Paper Outline?

În mod convențional, scriitorii alcătuiesc o schiță de lucrare de cercetare după ce au ales o teză și au găsit dovezi de cercetare, dar înainte de a scrie prima versiune. Gradul de detaliere se poate schimba în funcție de stilul dumneavoastră de redactare sau de cerințele lucrării. 

Urmați acest exemplu despre cum să organizați o schiță de lucrare de cercetare:

Introducere

Această secțiune ar trebui să urmărească să atragă cititorul, oferind contextul și motivația pentru cercetare. Puteți include aici motivul pentru care ați ales acel subiect anume sau pur și simplu semnificația subiectului lucrării de cercetare. De asemenea, puteți preciza ce tip de abordare este cea pe care o veți folosi în lucrarea dvs. pentru întreaga discuție a subiectului. În general, Introducerea trebuie să îi orienteze pe cititorii dvs. către punctele majore pe care le va aborda restul lucrării și cum.

Corp

Corpul lucrării este locul în care veți prezenta toate argumentele pentru a vă susține teza. Amintiți-vă de "Regula celor 3", care spune că ar trebui să găsiți trei argumente de susținere pentru fiecare poziție pe care o adoptați. Începeți cu un argument puternic, urmat de unul mai puternic și încheiați cu cel mai puternic argument ca punct final.

Concluzie

Concluzia este locul în care faceți un rezumat al tuturor argumentelor, astfel încât să puteți ajunge la poziția finală. Explicați și reiterați de ce ați ajuns la concluzia respectivă.

Seven Steps To Outline a Research Paper

Nu uitați: mai întâi planificați, apoi scrieți. Asigurați-vă că efectuați modificări structurale în faza de schițare, înainte de a scrie primul proiect al lucrării de cercetare. Adăugarea sau eliminarea anumitor subiecte încă de la început, fără a pierde timp cu scrierea lor, este, de asemenea, un bun sfat. 

Schița tipică a unei lucrări de cercetare este împărțită în secțiuni și paragrafe, enumerând subiectul fiecărui paragraf și dovezile sau datele aferente care trebuie incluse în acesta. Gradul de detaliere se poate schimba în funcție de stilul dumneavoastră de redactare sau de cerințele lucrării. 

Urmați acești șapte pași pentru a schița corect o lucrare de cercetare:

1. Choose Your Thesis And Gather Sources

Adunați surse primare și secundare pentru a vă susține teza, subiectul principal al lucrării de cercetare. Odată ce ați stabilit o teză, veți avea nevoie de dovezi care să o susțină. Colectați din timp toate sursele și datele relevante, astfel încât să știți ce să scrieți.

2. Make A List Of Topics, Subtopics, And Points

Treceți în revistă cercetările și notați fiecare subiect, subtema și punctele de sprijin. Aveți grijă să păstrați împreună informațiile conexe. Nu uitați că tot ceea ce discutați în lucrare trebuie să aibă legătură cu teza dumneavoastră, așa că omiteți tot ceea ce pare tangențial. 

Dacă ați evidențiat anumite pasaje sau citate din sursele dumneavoastră, nu ezitați să le includeți și pe acestea.

3. Choose A Type That Fits The Assignment

Lucrările simple necesită doar schițe simple, dar subiectele mai avansate, cu multe cercetări, pot beneficia de schițe mai detaliate. Alegeți tipul de schiță de lucrare de cercetare care se potrivește cel mai bine subiectului dumneavoastră, lungimii temei și complexității lucrării. 

4. Find The Best Structure To Present Your Topics

Înainte de a scrie efectiv schița lucrării de cercetare, gândiți-vă bine la ordinea în care vă prezentați subiectele. Care este cea mai logică secvență? Ce structură ar comunica cel mai clar pentru cititorii dumneavoastră, care ar putea să nu fie familiarizați cu aceste subiecte? 

5. Create The Framework For Your Outline

În loc să scrieți schița lucrării de cercetare în întregime deodată, începeți cu cadrul. Încercați să puneți în ordine subiectele principale, fără a include încă subteme sau puncte de sprijin. Începând cu cadrul vă oferă o privire clară asupra coloanei vertebrale a lucrării dvs. de cercetare.

6. Add More Details

După ce sunteți mulțumit de cadru, continuați și adăugați detaliile. Cele mai multe schițe de lucrări de cercetare beneficiază de includerea structurii paragrafelor, așa că nu ezitați să adăugați rânduri despre propoziția tematică, propozițiile de dezvoltare/susținere și concluzia pentru fiecare paragraf. 

7. Revise To Improve The Structure

Verificați de două ori dacă toate subiectele sunt în ordinea optimă pentru cititorul dumneavoastră. În cele din urmă, verificați schița finalizată pentru a vedea dacă mai este loc de îmbunătățiri. Aceasta este ultima dvs. șansă înainte de a începe prima redactare. 

Popular Formats For Outlines

Schițele lucrărilor de cercetare pot fi pe un nivel, pe două niveluri și așa mai departe, în funcție de complexitatea lor. Schițele cu un nivel afișează doar titlurile secțiunilor sau subiectele principale, în timp ce schițele cu patru niveluri devin foarte detaliate, cu defalcări ale paragrafelor și propozițiilor. 

Există trei formate populare pentru schițele lucrărilor de cercetare: alfanumeric, propoziție completă și zecimal. Mai jos, vom explica detaliile fiecăruia dintre ele. 

Alphanumeric Research Paper Outline

Formatul alfanumeric este cel mai comun format de schiță - cu subiectele principale listate cu cifre romane, subteme cu litere majuscule, puncte specifice pentru fiecare subtema cu cifre arabe și detalii suplimentare pentru puncte individuale cu litere minuscule. Ați scrie informațiile în fragmente rapide - doar câteva cuvinte - în loc de propoziții complete.

Full-Sentence Research Paper Outline 

Schițele pentru lucrări de cercetare în propoziții întregi au aceeași organizare ca și schițele alfanumerice - cu subiectele principale listate cu cifre romane, subteme cu majuscule, puncte de subteme cu cifre arabe și detalii pentru fiecare punct cu litere minuscule. 

Cu toate acestea, diferența semnificativă constă în faptul că veți scrie informațiile în propoziții complete în loc de fragmente rapide. Avantajul este că schița dvs. este mai specifică și mai ușor de împărtășit cu colegii atunci când lucrați în echipă. Dezavantajul este că este nevoie de ceva mai mult timp pentru a o scrie.

Decimal Research Paper Outline 

Schițele de lucrări de cercetare cu zecimale renunță la sistemul alfanumeric și utilizează în schimb un sistem de numere cu zecimale crescânde - cu subiecte principale listate ca numere întregi (1 sau 1.0), subteme cu o zecimală (1.1), puncte sub un subtema cu două zecimale (1.1.1.1) și detalii suplimentare cu trei zecimale (1.1.1.1.1). 

Fiecare informație nouă folosește numărul următor (1.1.1, 1.1.2 etc.), astfel încât să știți întotdeauna unde vă aflați în schiță. Ați scrie conținutul pentru fiecare linie în fragmente rapide, la fel ca în formatul alfanumeric original. 

Schițele pentru lucrări de cercetare cu zecimale sunt cele mai amănunțite, dar pot deveni complicate. Acestea sunt recomandate pentru scriitorii care preferă precizia tehnică sau pentru schițele lungi, cu multe subiecte și subteme.

Literature Review As An Advanced Knowledge

Scopul unei analize a literaturii de specialitate este de a oferi un rezumat, o evaluare și o analiză critică a cercetărilor existente pe un anumit subiect sau întrebare de cercetare. Aceasta urmărește să identifice lacunele, neconcordanțele și domeniile care necesită investigații suplimentare, oferind în același timp o imagine de ansamblu a cunoștințelor existente într-un anumit domeniu.

O analiză a literaturii de specialitate îi ajută, de asemenea, pe cercetători să identifice teoriile, metodologiile și abordările relevante din studiile anterioare. În cele din urmă, o analiză a literaturii de specialitate este un instrument esențial pentru cercetători și savanți, deoarece aceștia încearcă să avanseze cunoștințele în domeniile lor.

Atunci când faceți și scrieți o analiză a literaturii, este o bună practică să: 

  1. să rezume și să analizeze cercetările și teoriile anterioare;
  2. să identifice domeniile de controversă și revendicările contestate;
  3. să evidențieze orice lacune care ar putea exista în cercetările efectuate până în prezent.

Create An Infographic That Speaks For Your Paper

Infografiile pot ajuta oamenii să înțeleagă concepte complexe prin utilizarea de mijloace vizuale, cum ar fi diagrame, grafice sau diagrame. Acestea pot utiliza atât imagini, cât și text într-un format vizual pentru a explica concepte. 

Pentru a realiza un infografic dintr-o lucrare de cercetare, mai întâi, creați o schiță care să urmeze structura de bază a lucrării de cercetare. Apoi, completați această schiță folosind conținutul, informațiile sau datele la care se face referire în lucrarea de cercetare și puneți informațiile într-un aspect care să curgă logic.

Comunicarea științifică nu este o disciplină predată în cadrul majorității cursurilor din domeniul științei și, de foarte multe ori, cercetătorii nu au abilități de proiectare sau nu au acces la software profesional. Cu toate acestea, există o creștere 120% a numărului de citări pentru articolele cu infografice, ceea ce înseamnă că acestea sunt puternice pentru a genera rumoare în jurul cercetării.

Așadar, cum creezi infografice interesante de la zero, fără resurse profesionale sau abilități de design? Mind the Graph turns scientists into designers, and unlocks creativity with all visual resources needed for effective science communication.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane