Întotdeauna este o sărbătoare atunci când vedem uimitor munca utilizatorilor noștri. Am scris deja despre cercetare de Dr. Alessandra Martini, Dr. Stefania Forner și colegii lor. Aceștia sunt cercetători postdoctorali la Universitatea din California și atenție la grafic utilizatori. Cu câteva luni în urmă, am arătat infografice Dr. Stefania Forner a creat pentru articolul de recenzie publicat în Trends in Neurosciences intitulat Synaptic impairment in Alzheimer's Disease: O simfonie dereglementată.

Astăzi, vreau să vorbesc despre noul lor articol de analiză intitulat De la trecut la viitor: ce ne-au învățat modelele animale despre boala Alzheimer.

Boala Alzheimer (AD) este o tulburare neurodegenerativă care provoacă deficite cognitive și pierderi de memorie. Înțelegerea mecanismului bolii este importantă pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților și pentru a găsi un tratament eficient. În prezent, în ciuda eforturilor imense depuse în mediul academic și în industria farmaceutică, nu sunt disponibile tratamente eficiente. AD este a șasea cauză principală de deces în SUA și afectează 35 de milioane de persoane din întreaga lume.

Infografic despre boala Alzheimer

 

Majoritatea pacienților cu AD sunt vârstnici care suferă de obicei de o varietate de comorbidități. Diabet, osteoporoză, boli renale, obezitate, hipertensiune și hipercolesterolemie/dislipidemie, accident vascular cerebral, și convulsiile sunt principalele comorbidități care afectează debutul și progresia DA, adăugând complexitate la patogeneza bolii.

infografic neuroștiință
Infografic care prezintă comorbidități în boala Alzheimer (AD). De la trecut la viitor: Ce ne-au învățat modelele animale despre boala Alzheimer

 

În ciuda eforturilor intense de cercetare din ultimele decenii, mecanismele care stau la baza etiologiei DA sporadică (DAs), care reprezintă cea mai frecventă formă a bolii, rămân necunoscute. Acest lucru se datorează, cel puțin în parte, faptului că majoritatea pacienților cu sAD sunt subiecți vârstnici care suferă în mod obișnuit de o varietate de comorbidități (de exemplu, accident vascular cerebral, stres,diabet, convulsii, osteoporoză și boli renale)

Următorul infografic prezintă formarea și mecanismele de toxicitate sinaptică a oligomerilor tau și beta-amiloid.

 

infografic stefani1a
De la trecut la viitor: Ce ne-au învățat modelele animale despre boala Alzheimer

 

În timpul taupatiilor, există o reducere a numărului de spini dendritici. Tau nu intră în nucleul neuronului, ceea ce duce la deteriorarea ADN-ului. Există o reducere a numărului de mitocondrii și, de asemenea, a numărului de vezicule presinaptice, ceea ce duce la pierderea sinaptică. O astfel de pierdere se datorează, de asemenea, intrării tau în dendrite și în zonele postsinaptice. Tau se agregă, de asemenea, la nivel extracelular, ceea ce îi permite să fie captat de alți neuroni.

 

De asemenea, a creat un infografic pentru a arăta mecanismele inflamatorii legate de boala Alzheimer (AD).

 

infografic stefania

 

În ultimii ani, am fost deosebit de interesați de modul în care inflamația influențează patologia beta-amiloidă și tau. Persoanele vârstnice sunt susceptibile la infecții virale și bacteriene, iar acești agenți microbieni ar putea exacerba starea inflamatorie existentă în creier, accelerând declinul cognitiv.

Felicitări Dr. Ștefania Forner pentru activitatea dumneavoastră deosebită!

Dacă sunteți un om de știință și doriți să creați frumos cifre pentru lucrarea dvs., puteți deveni un utilizator mind the graph chiar acum.

untitled-creation63724 (2)

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane