Mind the Graph gaf een lezing op een Wetenschappelijk Illustratie Congres! Als je er niet bij kon zijn, maak je geen zorgen. Hier is het resultaat:

Hoe de wetenschappelijke wereld zich uitdrukt

De realiteit is niet goed. De meeste bevindingen worden alleen geregistreerd in lange en saaie papers die nooit zullen worden gelezen.

Wetenschappelijk Illustratie Congres

Als een wetenschapper ondertussen afbeeldingen probeert te vinden om zijn bevindingen wat visueler te maken, moet hij genoegen nemen met Google Images, omdat het erg moeilijk is wetenschappelijke illustraties te vinden.

Wetenschappelijk Illustratie Congres

Zelfs de beste wetenschappelijke tijdschriften worstelen met visuele communicatie. Nature is een van de beste tijdschriften in de wetenschap. In Nature Reviews vinden we zelfs veel voorbeelden van het vertalen van geschreven gegevens in grafische samenvattingen. Sommige kunnen echter nog wel wat verbeteringen gebruiken.

Wetenschappelijk Illustratie Congres

De drang om wetenschap visueler te maken blijkt uit het belang dat papers met grafieken of diagrammen hebben. The Economist schreef over de waarheid achter "A picture is worth a thousand words" en zei dat grafieken en diagrammen inderdaad meer citaties opleveren. Dat is heel logisch als je bedenkt hoeveel onderzoeken er elke dag worden gepubliceerd en hoe we wanhopig zoeken naar cijfers telkens als we een nieuw artikel lezen.

Wetenschappelijk Illustratie Congres

 

Wetenschap en visuele communicatie

Aangezien er behoefte is aan visuele communicatie in de wetenschap en wij moeite hebben met de online beschikbare beelden, was er behoefte aan een nieuw instrument.

Mind the Graph is opgericht om te voorzien in de vraag naar wetenschappelijk accurate illustraties. Niet alleen willen we nog steeds de wetenschapscommunicatie verbeteren en wetenschappers helpen meer zichtbaarheid aan hun werk te geven. We proberen het echter niet voor hen te doen. In plaats daarvan willen we dat wetenschappers 100% in staat zijn om hun eigen grafische samenvatting, posters, presentaties en infographics te bouwen.

Wetenschappelijk Illustratie Congres

Daarom creëerden we ons platform. Van wetenschappers tot wetenschappers.

Ons creatief proces

In plaats van een figuur te maken door vormen en plaatjes te combineren die niet bij elkaar passen, vind je nu wetenschappelijke illustraties bedacht voor wetenschappers.

Wetenschappelijk Illustratie CongresEn we hebben een enorme verscheidenheid aan categorieën. Samen goed voor meer dan 3000 wetenschappelijke illustraties. Niet alleen zijn gebruikers vrij om onze illustraties aan te passen aan hun behoeften door verschillende versies, kleuren en stijlen te gebruiken.

Wetenschappelijk Illustratie Congres

Wetenschappelijk Illustratie Congres

En als je geen tijd hebt om een infographic vanaf nul op te bouwen, kun je een van onze sjablonen gebruiken! Ze zijn allemaal open en kunnen worden aangepast aan de gegevens die je hebt.

Waarom Mind the Graph

Mind the Graph heeft vier belangrijke punten die ons onderscheiden van andere tools:

Wetenschappelijk Illustratie Congres

Voel je je klaar om je wetenschappelijk werk naar een heel nieuw niveau te brengen?

Wetenschappelijk Illustratie Congres

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen