Of u nu een professor bent die verantwoordelijk is voor een onderzoekslaboratorium of een wetenschapper die deel uitmaakt van een onderzoeksgroep, of zelfs als u alleen werkt, het is interessant en zeer belangrijk om uw onderzoekswerk aan de gemeenschap te tonen. Gepubliceerde artikelen, samenwerkingen of partnerschappen, ze zijn allemaal belangrijk omdat je niet alleen wetenschappelijke informatie deelt, maar ook zichtbaarheid krijgt, en een website is een geweldige vorm om alle informatie te delen. Niet zomaar een website, maar een professionele website die u voordelen en kansen biedt.

Gelukkig is dat nu gemakkelijker dankzij alle beschikbare hulpmiddelen en platforms.

In dit artikel leert u de 15 uitvoerbare stappen om de website voor uw onderzoekslaboratorium er professioneel uit te laten zien.

1. Zoek inspiratie

Het vinden van inspiratie maakt de weg vrij voor het gemakkelijker structureren en ontwerpen van websites, omdat het inspiratie aanwakkert en helpt bij het bepalen van uw merkrichtlijn. Het laat ook uw persona beter zien.

Om inspiratie te vinden, begint u met het combineren van uw voorkeuren en de tendensen op uw onderzoeksgebied.

Kijk naar online bronnen, merken van concurrenten en het gedrag van de doelmarkt. Alternatief, bekijk deze zakelijke website voorbeelden voor onderzoek.

Als u begint met het identificeren van wat u waardeert in sites die u inspireren, creëert u werkrichtlijnen die leiden tot een beter websitegevoel, een duidelijkere navigatie en helpt u de rest van het proces in het artikel.

2. Kies de juiste kleuren

Voor de website helpt het gebruik van de juiste kleuren om indruk te maken, omdat ze de emoties van de bezoekers aanspreken. Kleuren helpen ook de gebruikerservaring te verbeteren als onderdeel van het ontwerp van de gebruikersinterface.

Bij het kiezen van de juiste kleuren gaat het erom de kleuren te gebruiken die passen bij de persoonlijkheid van uw wetenschapsmerk. Bekijk de lijst van kleurenpsychologie en ook die welke gemakkelijk voor de ogen zijn.

Wanneer u de kleuren hebt gekozen en toegepast, kunnen gebruikers website-elementen beter herkennen. Ze benadrukken ook de pagina's, knoppen of secties die u wilt benadrukken. Dit leidt tot een hoger klikpercentage en een lager bouncepercentage.

3. Gebruik gemakkelijk te lezen lettertypes

Mensen gebruiken verschillende apparaten en kunnen uw website op verschillende tijdstippen bezoeken. Goed leesbare lettertypes zijn een veilige optie, zodat iedereen altijd duidelijk kan lezen.

Vermijd daarom lettertypes te kiezen alleen omdat ze er leuk uitzien. Gebruik voor een professionele uitstraling eenvoudige, goed leesbare lettertypes en kies altijd eerst voor functionaliteit.

Enkele populaire lettertypes voor professionele websites zijn Lato, Helvetica en Calibri. U kunt serif of sans serif lettertypes gebruiken om het professionalisme te benadrukken - afhankelijk van hoe u uw bedrijf profileert. Het belangrijkste is dat je de lettertypes altijd afstemt op je huisstijl voor authenticiteit.

Combineer zorgvuldig twee tot drie lettertypes om website-elementen te versterken. Denk er ook aan de lettertypes af te stemmen op de kleuren van uw merk voor een professionelere uitstraling.

4. Maak een logo

Er professioneel uitzien gaat over het creëren van een uniform merk, en het hebben van een logo is een geweldige oplossing. Met een logo heb je branding en creëer je tegelijkertijd een indruk op je publiek. Uw logo is uw branding persona, dus zorg ervoor dat het uw wetenschapsmerk perfect beschrijft. Bekijk deze geweldige logo van een neurowetenschappelijk lab website.

Onderzoek daarvoor uw bedrijfssector en relevante logotrends. Maak het logo met behulp van logo maker platforms gebaseerd op je merknaam, iconen, of allemaal gecombineerd. Stem het af op de kleuren van uw merk. Plaats daarna het logo op de website.

Op de lange termijn verhoogt uw logo de naamsbekendheid en loyaliteit. Het voegt ook geloofwaardigheid toe, verhoogt de merkvoorkeur en verbetert uw klantenbestand.

5. Favicon uploaden

Favicon is een klein pictogram van 16×16 pixels dat helpt uw website beter te herkennen, vooral voor gebruikers met veel geopende tabbladen. Het heeft geen invloed op SEO, maar verbetert de herkenbaarheid en helpt u er professioneler uit te zien.

Op het browsertabblad staat een favicon naast de naam van uw website. Het lijkt vaak op het logo van het merk, zij het met een veel eenvoudiger ontwerp. Maak de favicon met uw favoriete ontwerpsoftware of online tools. Upload het vervolgens naar de website in PNG-formaat.

Met een favicon verankert u uw merk in de hoofden van het publiek en bouwt u herkenning op. Ze herinneren zich je merk duidelijker als ze het weer zien.

6. Maak uw website responsief

Er professioneel uitzien betekent dat uw website toonbaar is op elk schermformaat.

Dat kan met een responsieve website-sjabloon. Ook wel een mobile-first aanpak genoemd, die de kwaliteit van de website handhaaft door te vertrouwen op het websiteraster om de inhoud te herschikken op basis van het schermtype.

Als u een websitebouwer gebruikt, kies dan een responsieve sjabloon en optimaliseer uw media. Denk aan de mobiele lay-out en test de responsiviteit met Google's Mobiel-vriendelijke test.

Een responsieve website is niet alleen geschikt voor verschillende soorten apparaten, maar verbetert ook de SEO, omdat het een rankingfactor is. Op de lange termijn verbetert het uw conversiepercentage en draagt het bij aan een gestage groei.

7. Gebruik visuele hiërarchie

Een duidelijke visuele hiërarchie helpt bij het organiseren van de inhoud van uw website.

Het is gekoppeld aan functionaliteit en maakt een betere opname van de boodschap mogelijk, zelfs voor bezoekers die voor het eerst een website bezoeken. In de praktijk herschikt een visuele hiërarchie website-elementen op basis van hun belang.

Visuele hiërarchie gaat over controle over wat de bezoekers zien. Begin daarom met het creëren van een paginastructuur met duidelijke pagina's en subpagina's binnen de website. Markeer de belangrijkste pagina's, zoals die welke marketing- of verkoopresultaten genereren, met behulp van visuele ontwerpbeginselen.

Afhankelijk van de doelstellingen werkt uw visuele hiërarchie om de interesse van de klant te wekken door hem een betrokken gevoel te geven. Het kan ook werken om uw marketingcampagne te versterken.

8. Navigatie stroomlijnen

Gestroomlijnde navigatie betekent dat de reis over de pagina soepel verloopt, met een minimaal aantal klikken. Hiervoor moet u rekening houden met een aantal belangrijke elementen. Enkele daarvan zijn uw hoofdnavigatiemenu's, kopij en extra functies. Door deze te optimaliseren kan de website gestroomlijnd worden.

Maak een duidelijk doel voor elk element dat u in de website opneemt. Let op de paginanummers en verwijder de overbodige. Verwijder pop-ups om afleiding te voorkomen. Ook regelmatig controleren en tweaken de inhoud van uw website.

Controleer ook uw analytics. Uw websiteverkeer zou u moeten vertellen welke pagina's of links de minste bezoeken. Door de navigatie te stroomlijnen, bespaart u ook geld en middelen.

9. Zorg voor duidelijke oproepen tot actie

Call-to-action (CTA) in een website helpt een gebruiker naar een actie te leiden waarvan u wilt dat ze die uitvoeren. Het leidt gebruikers naar wat ze zoeken - het ondersteunt een uitstekende navigatie en houdt de gemiddelde tijd die op de website wordt doorgebracht op peil.

Voor de beste CTA-praktijken gebruikt u één tot twee CTA's op de essentiële pagina's, zoals de homepage, Over ons of Contact. Stem de knoppen duidelijk af op de sales funnel - voor bewustwording of retentie. Zet een tastbaar resultaat op uw CTA's, zoals het klik- of conversiepercentage.

CTA's zorgen voor een betere website flow en nemen verwarring weg. Maak echter de kopie intrigerend om te voorkomen dat het spam wordt. Maak een natuurlijke pagina-inhoud en CTA voor de beste resultaten.

10. Gebruik van video en andere soorten media

Visuele aspecten helpen de website te verbeteren omdat 50% van de menselijke hersenen werkt om visuele informatie verwerken. Met video, afbeeldingen of andere soorten media kunt u de belangstelling aanzienlijk vergroten.

Begin daartoe met het begrijpen van de infografische en visuele ontwerptrends voor een betere relevantie. Begrijp vervolgens het gedrag van uw doelmarkt.

Nauwkeurige media of visuele inhoud helpt uw boodschap te benadrukken zonder deze te overdrijven. Bovendien creëert en behoudt u zo de betrokkenheid van uw klanten.

11. Maak de toon en de stem van uw website menselijk

Een essentieel onderdeel van een succesvolle website is het vermogen om contact te maken met het publiek. Psychologisch gezien geniet de mens van verbinding maken met anderenen dit geldt ook voor merken. De toon en stem van uw website vermenselijken is een manier om het publiek zich gewaardeerd te laten voelen.

Creëer hiervoor een echte reden en stel uw publiek voorop. Luister naar hun feedback, voorkeuren en hoe ze zich gedragen op uw sociale platforms. Wees consistent met uw inhoud. Onderwijs het publiek in plaats van voortdurend uw producten te verkopen.

Op lange termijn, uw website vermenselijken leidt ertoe dat meer mensen zich op hun gemak voelen bij de interactie met uw merk - wat zorgt voor gemakkelijkere klantenbinding en merkentrouw.

12. Houd de lay-out eenvoudig

Eenvoudige lay-outs zijn het beste om een goede website flow te creëren en de bezoekers niet te overweldigen. Als u een websitebouwer gebruikt, kies dan voor eenvoudige en responsieve sjablonen. Kies voor monochrome kleuren voor een eenvoudiger uiterlijk.

Denk aan de vuistregel dat bezoekers met drie klikken moeten vinden wat ze zoeken. Dit betekent dat het aantal klikken zo klein mogelijk moet worden gehouden door het aantal knoppen en pagina's te beperken.

Een eenvoudige lay-out van de website verbetert de gebruikersinterface en de gebruikerservaring. Het voegt professionaliteit en geloofwaardigheid toe - het laat zien dat u weet wat u doet.

13. Gebruik Chat Bots

De meeste bedrijven of merken hebben geïmplementeerde chatbots om bedrijfsprocessen te helpen automatiseren. Chatbots zijn een geweldige oplossing voor het leveren van stellaire service en het opschalen van bedrijven, ongeacht de branche.

Te vinden de juiste chatbotbegrijp de opties en kies degene die geschikt zijn voor uw bedrijf en budget. Definieer de op te lossen problemen en vergeet niet de chatbot te vermenselijken om beter contact te maken met het publiek - zoals eerder vermeld.

Chatbots zorgen voor een beter klantbeheer, van het geven van technische ondersteuning, het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen. Overweeg dus de voor- en nadelen voordat je je vestigt op één platform.

14. Wees niet bang voor witruimte

Witte ruimte is de lege ruimte tussen elementen. Het is goed om een pauze in te lassen tussen muren van tekst en andere media. Bovendien trekt witte ruimte het oog door het contrast. Het benadrukt ook andere elementen in de website en verbindt alles met elkaar.

Om witruimte toe te voegen, moet u beginnen aandacht te besteden aan de inhoud van uw geschreven en visuele inhoud. Denk aan regelafstand tussen alinea's, gebruik lijsten voor langere zinnen en kort je woorden in.

Met betere lezersconcentraties blijft hun bezoek aan uw website niet zonder resultaat. Ze gaan naar uw website om informatie te vinden of meer over u te weten te komen en hebben geen moeite om uw inhoud te lezen.

15. Maak het SEO-vriendelijk

Het SEO-vriendelijk maken van de website versterkt de inhoud en de algemene kwaliteit ervan. SEO-vriendelijk betekent ook zoekmachinevriendelijk, wat betekent dat uw website een hogere paginaranking en zichtbaarheid in zoekmachines kan krijgen.

Bovendien is uw inhoud nauwkeuriger voor de doelgroep omdat u relevante trefwoorden en onderwerpen gebruikt. Hierdoor kunnen bezoekers en potentiële partners meer plezier beleven aan uw website.

Aangezien er veel SEO-technieken zijn, kunt u proberen inhoud SEO en technische SEO. Content SEO werkt aan het optimaliseren van uw inhoud, terwijl technische SEO zich richt op de techniciteit van de website.

Conclusie

Een website er professioneel laten uitzien vereist een combinatie van websitefunctionaliteit en visueel ontwerp. In dit artikel worden de 15 stappen uitgelegd om uw website er professioneel uit te laten zien.

Ik moedig u aan ze allemaal toe te passen voor betere resultaten. Verzamel nu je labteam om het idee in praktijk te brengen. Veel succes.

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen