Maak de beste versie van elke wetenschappelijke figuur

Hoe maak je een infographic? Er zijn geen regels of een vast protocol over hoe je dat doet, maar er zijn enkele stappen die je kunt volgen die je proces vergemakkelijken en tot het uiteindelijke werk komen. Kijk hieronder voor die stappen.

Een infographic maken vanuit het niets kan soms moeilijk zijn. Hoewel we veel online tools hebben om ons te helpen en deze taak te vergemakkelijken. 

Er zijn echter een aantal maatregelen die we kunnen nemen om deze taak gemakkelijker en aangenamer te maken.

We hebben onlangs zelfs een artikel gepubliceerd over de drie belangrijkste pijlers van infographics, die je te allen tijde begeleiden bij het maken van een infographic. Bekijk het in hier.

Bovendien mogen we nooit vergeten dat een infographic tot doel heeft de boodschap op de beste en gemakkelijkste manier over te brengen. Als u een complex onderwerp te delen hebt met uw publiek, kan een infographic een geweldige manier zijn om deze informatie door te geven; het wordt gemakkelijk uit te leggen en duidelijker te begrijpen.

Deze informatieve eigenschap van de infographic is zijn beste kwaliteit.

Zo verzamelen we in deze post een stap-voor-stap proces dat je kunt volgen om de beste versie van je infographic te maken.

Laten we erin duiken!

Stappen om een infographic te maken met Mind the Graph

Volg de onderstaande stappen om een infographic, een grafisch abstract of een andere wetenschappelijke figuur te maken:

1. Briefing:

Eerst moet je beslissen welke inhoud (tekst en iconen) in je infographic komt. Welke informatie ga je overbrengen via de infographic? Wat is de belangrijkste informatie? Wat wil je dat de lezer meteen weet?

2. Onderzoek:

Lees en zoek over wat je wilt maken in de infographic krant, nieuws, interviews, boeken, etc (als je een wetenschapper bent en alles wat je nodig hebt al hebt, ga dan naar de volgende stap).

3. Zoek naar visuele voorbeelden:

Zoals we artikelen en teksten zoeken om iets te leren, zo moet je dat ook doen voor cijfers. Zoals alles in het leven hebben we voorbeelden en referenties nodig. Daarom kan het zoeken naar afbeeldingen die verband houden met je onderwerp, en ze opslaan als referentiemateriaal voor later, heel nuttig zijn en een spelbreker vormen bij het maken van je infographic. Referentiemateriaal kan je helpen inspiratie en ideeën op te doen en manieren te zien om je informatie te organiseren en te presenteren.

4. Maak je infografische schets.

Het is tijd om de eerste infografische schets te maken. Hoeft nu nog niet perfect te zijn, dit is slechts de schets. Houd rekening met de drie belangrijke pijlers van infographics waar we het eerder over hadden.

5. Informatie-architectuur:

De standaard leeswijze is van boven naar beneden, en van links naar rechts, correct? Probeer je inhoud (tekst en afbeeldingen) in deze logica te organiseren, zodat je lezer niet "verdwaalt" in je infographic. Dit is echter geen regel. Je kunt een nieuwe logische leesregel voor je infographic creëren, maar je moet ervoor zorgen dat je lezer het begrijpt. Wees heel voorzichtig en expliciet (je kunt pijlen, lijnen, ballonnen, linten gebruiken om je daarbij te helpen).

6. Inhoudelijke grammatica- en spellingscontrole:

Op dit punt moet alle tekstuele inhoud die je wilt gebruiken in je infographic worden toegevoegd. En nu moet je de grammatica en spelling van alles controleren. Je kunt iemand vragen het voor te lezen en feedback te geven of online tools gebruiken om ervoor te zorgen dat alles klopt. 

7. Beeldvorming en opmaak van de inhoud:

Als je een specifieke illustratie nodig hebt voor je infographic, is dit het moment om het ons te vragen. In uw werkruimte kunt u klikken op "Een icoon aanvragen" in het linkermenu, en ons sturen wat u nodig hebt. Nadat u uw aangepaste illustratie hebt ontvangen, is het bovendien tijd om de lay-out van de inhoud te controleren. Zorg ervoor dat u geen open ruimtes of te veel informatie hebt. Probeer elk pictogram in een regelmatige ruimteverdeling te laten.

8. Controle van grammatica, spelling en afbeeldingen.

Dubbele controle is nooit teveel.

9. Final art details:

Kijk voor de laatste details.

10. Download:

Als je de infographic ziet nadat je hem hebt gedownload, kunnen sommige pictogrammen te dichtbij of te ver van de randen staan. Breng indien nodig enkele wijzigingen aan.

Dat is het! 

Wij weten zeker dat uw creaties na het lezen van dit artikel nooit meer hetzelfde zullen zijn. 

hond die in de computer typt

Nu is het tijd om al deze tips in praktijk te brengen!

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen