Vogels, ook wel Aves genoemd, zijn een groep endotherme gewervelde dieren. Zij worden gekenmerkt door veren, tandeloze snavelkaken, het leggen van eieren met een harde schaal, een hoge stofwisseling, een hart met vier kamers en een sterk maar licht skelet. Vogels zijn een kosmopolitische groep, met verschillende soorten die zeer belangrijk zijn voor de menselijke economie en het levensonderhoud. De klimaatverandering bedreigt echter de diversiteit van de vogels.

De wetenschappers Dehorterand en Guillemain bestuderen de diversiteit van vogels. Zij publiceerden een artikel getiteld Wereldwijde diversiteit van zoetwatervogels 1 (Aves). Volgens de auteurs, "van de 10.000 vogelsoorten die op aarde leven, hebben 5% (bijv. 560) absoluut zoetwaterhabitat nodig om aan ten minste één van hun levensgeschiedeniskenmerken te voldoen. Ongeveer 11 complete families zouden zelfs kunnen verdwijnen als hun vochtige habitat zou verdwijnen. Ongeveer 10% (58) daarvan kunnen als endemisch worden beschouwd. Afrika bevat het grootste aantal endemen (20) en meer bepaald Madagaskar."

Illustraties gebruiken om de diversiteit van de Aves te tonen

Om aandacht te vragen voor dit onderwerp hebben we een infographic gemaakt met veel aves-illustraties. Wij zijn ervan overtuigd dat wetenschap mooi en begrijpelijk kan zijn. Bovendien zijn beelden een krachtig middel om meer mensen te bereiken en hun aandacht te trekken.

voorbeeld_69944

Als u nauwkeurige wetenschappelijke illustraties wilt gebruiken om uw werk beter te laten zien, is Mind the Graph het perfecte gereedschap voor u. Je kunt er grafische samenvattingen en presentaties mee maken. Bovendien kunt u nieuwe illustraties aanvragen. Zo kunt u vandaag nog beginnen met het verbeteren van uw werk:

  1. Wereldwijde diversiteit van zoetwatervogels (Aves).
logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen