Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας μας έδωσαν ελπίδες για την ανάπτυξη υπερδυνάμεων όπως το αόρατο, η υπερδύναμη και η τηλεμεταφορά. Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι είμαστε πιο κοντά σε αυτό από ποτέ Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι έχουμε ήδη αναπτύξει μια επιστημονική υπερδύναμη;

Μια νέα τεχνική που ονομάζεται "ultimate DISCO" (uDISCO) παρουσιάζει έναν γρήγορο τρόπο να βλέπουμε μέσα από αντικείμενα - για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, μέσα από τρωκτικά.

Δημοσιεύθηκε στο Nature αυτή την εβδομάδα, το uDISCO είναι μια νέα εναλλακτική προσέγγιση για την απομάκρυνση των ιστών που ξεπερνά κάθε άλλη τεχνική. Η μέθοδος συνίσταται στην αφαίρεση του νερού και των λιπιδίων που καθιστούν το σώμα αδιαφανές και preserving φθόριοescent proteins. Το αποτέλεσμα είναι μια πλήρης εικόνα του νευρικού συστήματος και ολόκληρων οργάνων σε λίγες μόνο ημέρες.

Επιστημονική υπερδύναμη: Βλέπει μέσα από αντικείμενα

Αυτή η επιστημονική υπερδύναμη αποτελεί σημαντική ώθηση για τις μελλοντικές έρευνες. Όπως δημοσιεύθηκε στο Επιστημονικό τμήμα τελευταίων ειδήσεων:

 "Αυτή η τεχνική επιτρέπει τις εικόνες με την υψηλότερη ανάλυση που έχουν ληφθεί ποτέ για ένα ολόκληρο σώμα, αναφέρουν οι δημιουργοί της σήμερα στο διαδίκτυο στην επιθεώρηση Μέθοδοι φύσης. Αυτό θα βοηθήσει τους επιστήμονες να δουν καλύτερα πώς μια ασθένεια επηρεάζει τους νευρώνες σε όλο το σώμα -όπως το πώς ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να προκαλέσει νευρομυϊκή αδυναμία- επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να επανασυνδεθούν τα εκατομμύρια των νευρώνων σε όλο το σώμα ενός τρωκτικού μόλις τεμαχιστεί".

Επιστημονική υπερδύναμη: Βλέπει μέσα από αντικείμενα

Οι συγγραφείς όχι μόνο εξήγησαν πώς λειτουργεί το uDISCO, αλλά παρείχαν και καταπληκτικές εικόνες. Οι γραφικές περιλήψεις της έρευνας και οι εικόνες δείχνουν πώς πετυχαίνει η μέθοδος, τη σύγκριση μεταξύ άλλων τεχνικών και το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται με την uDISCO. Πρόκειται για ένα πραγματικό αριστούργημα. Μπορείτε να κατανοήσετε λίγο καλύτερα τα βήματα για την κατασκευή αυτού του είδους της γραφικής ροής διαβάζοντας την ανάρτησή μας "Τι κάνει ένα καλό infographic;".

Επιστημονική υπερδύναμη: Βλέπει μέσα από αντικείμενα

Επιστημονική υπερδύναμη: Βλέπει μέσα από αντικείμενα

Επιστημονική υπερδύναμη: Βλέπει μέσα από αντικείμενα

 

Η τεχνική uDISCO μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως στις βιοϊατρικές επιστήμες. Τώρα, είναι δυνατόν να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την κατανόηση του νευροεκφυλισμού στις ασθένειες, τις διεργασίες φλεγμονής και την τρισδιάστατη χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Είναι σαν να αναπτύσσουμε υπερδυνάμεις. Ποια θα είναι η επόμενη;Επιστημονική υπερδύναμη: Βλέπει μέσα από αντικείμενα

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα