Et billede siger mere end tusind ord. Tak din visuelle kognition for det!

Vi hører ofte, hvordan visuelle stimuli er vigtige for at samle information. Men vi diskuterer sjældent, hvorfor vores hjerne fungerer på den måde.

I en Ny undersøgelseundersøger M. A. Borkin et al. vores sinds rolle i visualisering. Undersøgelsen viser vigtigheden af nogle elementer, når man skal huske og genkalde sig et budskab.

Forfatterne præsenterede visualiseringer i tre forskellige kontekster for at spore øjets fikseringssteder. Her er de tre eksperimentelle faser:

visuel kognition

Først lod forfatterne deltagerne huske nogle billeder. Dernæst blandede forfatterne billederne med usete billeder og præsenterede dem for deltagerne igen. På den måde kunne man spore deltagernes øjenbaner i et forsøg på at identificere velkendte billeder. Til sidst tog forfatterne de korrekt identificerede billeder og kontrollerede, hvilke typer information der blev brugt til at identificere et billede, dvs. hvilken information der blev husket.

Resultatet på memorabilty kan ses nedenfor:

visuel kognition

Resultaterne er klare. De mest mindeværdige og bedst beskrevne billeder var dem, der var mest visuelt associerede. Det indikerer, hvordan vores visuelle kognition bliver stimuleret af bestemte typer stimuli.

Derudover fandt forfatterne også ud af vigtigheden af titler og tekster i visualisering af budskaber. Det er vigtigt at understrege, at brugen af disse elementer supplerer visualiseringen og bør bruges på en smart måde. På samme måde viste piktogrammer sig at være gode til at genkalde budskaber.

visuel kognition

Endelig hjalp redundans med at huske og forstå visualiseringer. Dette resultat kan lyde lidt mærkeligt, hvis vi tror, at redundans ville gøre visualiseringen kedelig og gentagende. Men hvis vi tænker, at visuel kognition kan lettere fastholde information, når den ses mere end én gangDet giver perfekt mening.

Denne undersøgelse bekræfter ikke kun, hvorfor infografik har en stor accept, men forklarer også, hvorfor vi kan lide dem så meget.visuel kognitionVores hjerner går efter det, der springer i øjnene og er lettere at samle. På den måde handler visuel kognition om evnen til at fastholde information. Men det skal gøres på en effektiv måde.

Hvis vi arbejder meget bedre med visuel stimulering, hvorfor insisterer vi så på at bruge lange og tætte tekster til at udtrykke os? Tænker du på det, når du skriver en videnskabelig artikel? Det burde du måske.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner