natur-tegneserie

I en tid med klimaforandringer og COP21 er der brug for al den opmærksomhed, der kan vise politikerne, at verden er i fare, og at der er behov for en effektiv traktat. Det videnskabelige samfund har et stort ansvar i denne sag, og Nature, det videnskabelige magasin, tager dette ansvar meget alvorligt. For at vise en vigtig - men potentielt kedelig - historisk gennemgang af politik og konferencer om global opvarmning har Nature udgivet en GRAFISK ROMAN, kaldet Den skrøbelige ramme, med hovedrollen "A Natur undersøger den 25 år lange søgen efter en klimaaftale. Kan nationerne stå sammen om at redde Jordens klima?"Naturens COP21-tegneserierDen store ting her er, at den grafiske romanform gør det meget mindre kedeligt, mere tilgængeligt for alle, og en anden vigtig ting er, at Nature gjorde det open access, så du kan læse det online, eller du kan... Download PDF i høj opløsninggratis.
Du tænker måske: "Hvorfor gøre emner om klimaforandringer mere tilgængelige i Nature, hvis det kun er forskere, der læser det, og de allerede ved det?" Vi må aldrig glemme, at en molekylærbiolog kan være lige så interesseret i global opvarmning som en advokat eller en præst, og der er nogle gode journalister, der bruger Nature som kilde. Den slags journalister findes, tro mig. De er kun få, men de findes.

009

Den inviterede kunstner var Nick Sousanis, en postdoc, der har lavet sin doktorafhandling udelukkende i tegneserieform. Sousanis var ikke alene om dette projekt. Medforfatteren er Rich Monastersky, nyhedsredaktør på Natur.
Om dette arbejde talte Sousanis med Natur-grafik, en blog kurateret af Natur kunstteam. Han svarede på spørgsmålet: "Er det ord eller billeder, der styrer vores tænkning og virkelighedsopfattelse? Hvad kommer først?"

"Ord og billeder formidler mening på forskellige måder. Og jeg tror, at de tegneserier, der fungerer bedst for mig, er dem, hvor forholdet mellem de to er en del af værkets opbygning helt fra begyndelsen. Vi starter ikke med ord og illustrerer derefter med billeder, de to danser sammen, mens vi prøver at få styr på ideen - så de hver især kan gøre deres del og informere den anden i den forbindelse".

For at læse hele begge forfatteres svar på dette spørgsmål, gå til Natur-grafik.

Så når du går til Pas på grafen Når du laver din infografik, så prøv altid at huske på dette:

"ord og billeder danser sammen, mens vi forsøger at få styr på ideen".

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner