Тази седмица Overleaf публикува публикация за гости от Mind the Graph. Нашият главен изпълнителен директор Фабрисио Памплона пише за интеграцията на тези две платформи!

Знаете колко време е необходимо, за да завършите писането на една статия, нали? Е, какво би станало, ако можехте да разполагате с платформа, в която всички автори да пишат заедно и да конфигурират текста по желания от тях начин? Именно това прави Overleaf. Overleaf е система за съвместно писане и публикуване, която прави целия процес на създаване на академични статии много по-бърз.

Освен това Overleaf е партньор на Oxford University Press, F1000 Research и Безплатен Collabratec на IEEE. Всичко това, за да се ускори процесът на публикуване на научни статии.

Идеята за Overleaf допълва напълно целта на Mind the Graph да разплете науката чрез визуални и творчески връзки. Всяка от платформите се фокусира върху отделни части от научните публикации и, когато е интегрирана, подобрява комуникацията в науката. По тази причина сега работим заедно и помагаме на нашите потребители да съчетаят двете платформи.

Започнете с Mind the Graph

Първо: влезте в нашия уебсайт!

Стъпка 1. Отидете на нашия уебсайт и щракнете върху "Стартирай безплатно". След това ще можете да се регистрирате!

надпис

 

Стъпка 2. Кликнете върху "Създаване на нов файл". Можете да избирате между шаблон и празно работно пространство. Ако изберете да започнете с празно пространство, ще бъдат налични три опции за размер.

надпис

 

Стъпка 3. Вляво ще намерите лента с инструменти. Щракнете върху "Икони" и потърсете желаните илюстрации, като използвате тагове в полето за търсене. Нашата платформа ще ви помогне при търсенето, като посочи свързани тагове под полето за търсене. Ако искате да започнете отначало ново търсене, изчистете предишните си тагове, като щракнете върху бутона 'X'.

надпис

 

Стъпка 4. В лентата с инструменти вляво можете да намерите опции за текст, форми, графики и фон. Освен това можете да качвате изображения в работното си пространство, като щракнете върху "Качване".

надпис

 

Стъпка 5. Когато приключите, кликнете върху "Изтегляне" и изберете начина, по който да запазите работата си!

надпис

 

Mind the Graph разполага със система за автоматично запазване, която ви помага да не губите работата си. Въпреки това можете да запазвате проекта си, когато пожелаете, като щракнете върху бутона "Запази".

Важно! Безплатната версия има някои ограничения. Въпреки това на ниска цена можете да преминете към премиум версията. Проверете всички предимства тук.

надпис

Завършете с интеграцията на Overleaf

Всяко произведение на изкуството, създадено в Mind the Graph, може да бъде импортирано в Overleaf. Следвайте тези стъпки:

Стъпка 1. Кликнете върху Изтегляне и изберете формата, в който искате да работите.

надпис

 

Стъпка 2. Ще видите поле с опции за споделяне и връзка. Отворете тази връзка в нов раздел.

надпис

 

Стъпка 3. Щракнете с десния бутон върху изображението и изберете опцията "Копиране на адреса на изображението".

надпис

 

Стъпка 4. Отидете в Overleaf и регистрирайте се! След това изберете нов проект.

надпис

 

Стъпка 5. В лявата част кликнете върху "Добавяне на файлове" и изберете опцията "URL".

надпис

 

Стъпка 6. Поставете URL адреса от Mind the Graph и сте готовност за използване на вашето творение в Overleaf!

надпис

 

Всичко е готово! Готови ли сте да го изпробвате?надпис

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони