Vsak dan smo preobremenjeni z informacijami v vseh oblikah. Še nikoli ni bilo tako enostavno posodabljati informacij. Vendar pa tudi izstopati iz množice ni bilo nikoli tako težko.
Kako ob tolikšni količini informacij, ki smo jim izpostavljeni, pritegniti človekovo pozornost?

Ko govorimo o privlačnosti informacij, se 87% ljudi počuti bolj privlačne za branje besedil, ki so harmonično urejena s številkami (znane tudi kot infografike).
Zakaj? Preprosto zato, ker je 90% vseh informacij, ki se prenesejo v naše možgane, vizualnih.

Ne verjamete mi? Oglejte si spodnjo infografiko:

komunikacija

 

Če še niste prepričani, da morate takoj začeti uporabljati infografike, je tu še nekaj argumentov:

komunikacija

 

Enako idejo lahko uporabimo tudi v znanstvenem svetu. Koliko časa zapravimo, da bi z besedami razložili nekaj, kar bi bilo bolje razložiti s slikami?

Vsi smo morali pisati o svojih raziskovalnih metodah za referat ali projekt. Kljub vsem našim prizadevanjem, da bi bili čim bolj podrobni in didaktični, se drugim ljudem to še vedno lahko zdi zmedeno. To je odličen scenarij, v katerem si lahko pomagamo s slikami, ki nam pomagajo pri vizualizaciji naših raziskav.komunikacijaPreprost primer je uporaba miši v znanosti. Eden od osnovnih postopkov je injiciranje pri miših. Kako bi na strokoven in preprost način opisali postopke tehnik vbrizgavanja, ne da bi to zvenelo ponavljajoče?

Namesto razlage po korakih raje pokažite, kako je?

komunikacija

Komunikacijska vrzel v znanosti je lahko velika težava, če jo ne upoštevamo. Zato uporaba različnih pristopov za razlago svojega dela ne le pomaga drugim pri razumevanju, ampak tudi zagotavlja, da bodo razumeli vaše delo. vaše delo bo ostalo v spominu.

 

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge