Meidät ylikuormitetaan joka päivä kaikessa muodossa olevalla tiedolla. Koskaan ei ole ollut helpompaa pysyä ajan tasalla. Koskaan ei ole kuitenkaan ollut vaikeampaa erottua joukosta.
Miten kiinnittää jonkun huomio siihen tietomäärään, jolle olemme alttiina?

Tiedon houkuttelevuudesta puhuttaessa 87% ihmisistä tuntee suurempaa vetoa lukiessaan tekstejä, jotka on järjestetty harmonisesti kuvioiden kanssa (tunnetaan myös nimellä infograafit).
Miksi? Yksinkertaisesti siksi, että 90% kaikesta aivoihin välittyvästä informaatiosta on visuaalista.

Etkö usko minua? Tutustu tähän infografiikkaan alla:

viestintä

 

Jos et ole vielä vakuuttunut siitä, että sinun on syytä aloittaa infografiikan käyttö heti, tässä on vielä muutama perustelu:

viestintä

 

Samaa ajatusta voidaan soveltaa tiedemaailmaan. Kuinka paljon aikaa tuhlaamme yrittäessämme selittää sanoin jotakin, joka olisi parempi selittää kuvien avulla?

Kaikkien meidän piti kirjoittaa tutkimusmenetelmistämme tutkielmaa tai projektia varten. Huolimatta siitä, että olemme pyrkineet olemaan mahdollisimman yksityiskohtaisia ja opettavaisia, se voi silti olla muiden mielestä hämmentävää. Tämä on täydellinen skenaario, jossa voisimme käyttää kuvia apuna tutkimuksemme visualisoinnissa.viestintäYksinkertainen esimerkki voi olla hiirten käyttö tieteessä. Yksi perusmenetelmistä on injektio hiirille. Miten kuvailisit ammattimaisesti ja yksinkertaisesti injektiotekniikan menettelyt ilman, että se kuulostaa toistolta?

Miten olisi, jos askel askeleelta selittämisen sijaan voisit näyttää sen?

viestintä

Tieteessä vallitseva viestintäkuilu voi olla valtava ongelma, jos jätämme sen huomiotta. Näin ollen erilaisten lähestymistapojen käyttäminen oman työn selittämisessä ei ainoastaan auta muita ihmisiä ymmärtämään, vaan myös takaa, että työsi muistetaan.

 

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit