Toate științific hârtiile arată la fel atunci când sunt stivuite. Dacă doriți să fiți publicat, trebuie să vă faceți cercetare să atragă atenția tuturor. Trebuie să faceți ceva diferit.

Revistele științifice au adesea multe reguli detaliate privind modul în care trebuie să se încadreze o lucrare într-un format specific. Cu toate acestea, nu trebuie să încălcați regulile revistei pentru a le atrage atenția.

De unde să încep?

Unul dintre primele lucruri pe care le facem atunci când începem să citim o lucrare este să căutăm cifre și grafice. Încercăm să preluăm cât mai multe informații din surse rapide de date. Acest comportament nu este întotdeauna conștient. Este o simplă încercare de a economisi timp înțelegând mai repede despre ce este vorba.

Asta înseamnă că, de obicei, avem la dispoziție doar câteva secunde pentru a convinge pe cineva că munca noastră merită să fie citită. Dacă cifrele și graficele sunt cele care atrag atenția cititorilor, atunci haideți să lucrăm la ele un pic mai mult!

Vrei să vezi dacă funcționează?

Unul dintre utilizatorii noștri Premium, Dr. Rafael Dutra, a publicat recent o lucrare intitulată "Physical exercise attenuates experimental Autoimmune Encephalomyelitis by inhibiting Peripheral Immune response and Blood-Brain Barrier Disruption".

vrei să fii publicat? fă ceva diferit

Nu este o surpriză să spunem că această lucrare este un pic complex iar oamenii de știință din afara domeniului imunologiei ar putea să o găsească puțin mai greu de înțeles. Ei bine, această lucrare ar putea fi la fel de strălucitoare și relevantă ca multe altele și totuși să treacă neobservată.

Cu toate acestea, această lucrare conține ceva greu de ignorat atunci când se caută informații relevante: un rezumat grafic.

vrei să fii publicat? fă ceva diferit

Ce este un rezumat grafic?

A grafică abstract este un vizual modalitate de a prezenta informațiile principale și cele mai relevante din lucrarea dumneavoastră. În cazul în care cititorul are puțin timp la dispoziție și are nevoie de o modalitate ușoară de a vedea dacă lucrarea dvs. este relevantă sau nu pentru el sau ea, va căuta un rezumat grafic.

vrei să fii publicat? fă ceva diferit

În plus, un rezumat grafic arată domeniul pe care îl dețineți în cercetarea dumneavoastră. Faptul de a putea rezuma toate constatările dvs. într-un mod logic și vizual este foarte apreciat. Vă puteți imagina cât de impresionat puteți impresiona orice revizor?

Bine, m-ai prins. Vreau să fiu publicat!

Există multe instrumente pentru realizarea de rezumate grafice sau infografice științifice. Rezumatul grafic prezentat aici a fost realizat folosind Mind the Graph platformă. Avem o Versiunea gratuită în care îl puteți încerca și puteți accesa biblioteca noastră științifică. Utilizatori Premium, au acces complet la platformă și beneficii speciale, după cum puteți vedea aici.

Sunteți gata să fiți publicat și citat?Vrei să fii publicat? Fă ceva diferit!

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane