Alla vetenskapliga artiklar ser likadana ut när de staplas på hög. Om du vill bli publicerad måste du se till att din forskning fångar allas uppmärksamhet. Du måste göra något annorlunda.

Vetenskapliga tidskrifter har ofta många detaljerade regler för hur en artikel ska anpassas till ett visst format. Du behöver dock inte bryta mot tidskrifternas regler för att få deras uppmärksamhet.

Var ska jag börja?

En av de första sakerna vi gör när vi börjar läsa en artikel är att leta efter siffror och diagram. Vi försöker hämta så mycket information som möjligt från snabba datakällor. Detta beteende är inte alltid medvetet. Det är ett enkelt försök att spara tid genom att snabbare förstå vad något handlar om.

Det innebär att vi oftast bara har några sekunder på oss att övertyga någon om att vårt arbete är värt att läsa. Om siffror och grafer är det som fångar läsarens uppmärksamhet, låt oss då arbeta lite hårdare med dem!

Vill du se om det fungerar?

En av våra Premium-användare, Dr. Rafael Dutra, publicerade nyligen en artikel med titeln "Physical exercise attenuates experimental Autoimmune Encephalomyelitis by inhibiting Peripheral Immune response and Blood-Brain Barrier Disruption".

vill du bli publicerad? gör något annorlunda

Det är ingen överraskning att säga att detta dokument är lite komplicerat och att forskare utanför immunologiområdet kan tycka att det är lite svårt att förstå. Den här rapporten kan vara lika lysande och relevant som många andra och ändå gå obemärkt förbi.

Detta dokument innehåller dock något som är svårt att ignorera när man söker efter relevant information: ett grafiskt sammandrag.

vill du bli publicerad? gör något annorlunda

Vad är ett grafiskt abstrakt?

Ett grafiskt abstract är ett visuellt sätt att presentera den viktigaste och mest relevanta informationen i ditt arbete. Om läsaren har ont om tid och behöver ett enkelt sätt att se om ditt arbete är relevant eller inte för henne eller honom, kommer de att leta efter ett grafiskt sammandrag.

vill du bli publicerad? gör något annorlunda

Dessutom visar ett grafiskt abstract vilken domän du har i din forskning. Att kunna sammanfatta alla sina resultat på ett logiskt och visuellt sätt är mycket uppskattat. Kan du föreställa dig hur imponerad du kan göra en revisor?

Okej, du fick mig. Jag vill bli publicerad!

Det finns många verktyg för att göra grafiska sammanfattningar eller vetenskaplig infografik. Den grafiska sammanfattning som presenteras här har gjorts med hjälp av Mind the Graph-plattformen. Vi har en Gratis version där du kan ge det ett försök och få tillgång till vårt vetenskapliga bibliotek. Premium-användarehar full tillgång till plattformen och särskilda förmåner som du kan se här.

Är du redo att bli publicerad och citerad?Vill du bli publicerad? Gör något annorlunda!

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar