Hallo!

Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete links over wetenschap die ik deze dagen heb ontdekt. Ik hoop dat je ervan geniet!

  • Aantekeningen van Leonardo da Vinci

Onlangs heeft The British Library 570 losse pagina's met aantekeningen, geschreven en getekend door Leonardo da Vinci, gedigitaliseerd tot een notitieboek dat heet, De Codex Arundel. Het is gratis online beschikbaar! Maar het is in het Italiaans en Leonardo gebruikte een techniek die bekend staat als linkshandig spiegelschrijven (lezen van rechts naar links).

download (2)

  • Verbazingwekkende wetenschapsposters

Als je van wetenschappelijke posterszul je deze met grote vrouw in de wetenschap geweldig vinden. Amanda Phingbodhipakkiya heeft gemaakt 6 aangepaste posters om vrouwen en wetenschap te vieren en de Women's March te verbinden met de March for Science.

De poster van Rosalind Franklin is mijn favoriet. Wat is de jouwe?

MFS_posters-1 (1)

  • Verbazingwekkende wetenschapsposters [2]

MARSVERKENNERS GEZOCHT! NASA heeft geweldige illustraties in hoge kwaliteit beschikbaar gesteld. En alle ruimtevaartliefhebbers zullen ze willen afdrukken:

     Mars heeft JOU nodig! In de toekomst zal Mars allerlei verkenners, boeren, landmeters, leraren . . . maar vooral JOU nodig hebben! Ga met ons mee op de reis naar Mars als we met robots gaan verkennen en er op een dag mensen naartoe sturen. Download een Mars-poster die jou aanspreekt. Wees een ontdekkingsreiziger!

P08-We-Naar-NASA-Werving-Poster-600x (1)

U kunt de illustraties downloaden hier.

  • Zoek een baan!

Hierna kun je een baan krijgen als Planetair Beschermingsofficier met een salaris van $124.406 tot $187.000 / per jaar. Als u deze baan wilt, kunt u uw sollicitatie maken hier.

giphy (33)
Als je de baan niet krijgt, blijf dan rustig en geniet van het volgende onderwerp van deze lijst.

  • Panoramisch uitzicht op het internationale ruimtestation

Met Google Street View kunnen gebruikers nu vanaf hun computer in het internationale ruimtestation kijken met een panoramisch uitzicht van 360 graden. De virtuele tour geeft gebruikers een kijkje in de ruimtes waar astronauten eten, sporten, werken en zelfs baden.

0-sNdOtLKlqK6uSTiT

De Street View-beelden zijn gemaakt door Thomas Pesquet, astronaut bij het Europees Ruimteagentschap. Hij schreef ook een blog post over zijn ervaring. De 360° foto's zijn beschikbaar hier.

Meer lezen:

Top 5 van de week: Wetenschapshumor

Top 5 van de week: Verbazingwekkende wetenschapsfoto's op Pinterest

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen