Online marketing evolueert voortdurend. De strategieën die vandaag relevant zijn, zijn dat over een paar jaar misschien niet meer. Maar er is één strategie die elk jaar constant blijft - de kracht van visuele inhoud!

Dit is waarschijnlijk waarom - 90% van de informatie die aan de menselijke hersenen wordt doorgegeven is visueel. Wij mensen zijn geprogrammeerd om visuele informatie 60.000 keer sneller te verwerken dan tekst!

Referentie 26.

Nu weet u waarom we allemaal altijd worden aangetrokken door aantrekkelijke visuele ontwerpen. Tijdens het scrollen door de social media feed, worden we aangespoord om te stoppen met scrollen bij het zien van een opvallende visual.

Sociale media zijn tegenwoordig steeds meer gericht op visuele inhoud. Facebook, Instagram en nu ook TikTok floreren op visueel gedreven content.

Wat zegt dit alles u? Beelden zijn het beste type inhoud om de aandacht van gebruikers te trekken. 

Wij leven in een wereld vol externe prikkels. Op elk moment gebeuren er zoveel dingen om ons heen dat onze aandacht voortdurend verdeeld is.

In feite is de gemiddelde aandachtsspanne van een mens 8 seconden...1wat minder is dan een goudvis!

Met zoveel afleiding is het uiterst moeilijk om de aandacht van de gebruikers te trekken door middel van gewone tekstuele inhoud. We moeten een stap verder gaan. Maar hoe? Door middel van visuele inhoud!

Als je erover nadenkt, zijn de meeste reclamecampagnes, productpromoties en zelfs informatieve top-of-the-funnel inhoud visueel. 

Dat komt omdat marketeers in de loop der jaren het belang van infografische en visuele ontwerptrends hebben ingezien. Ze hebben het ware potentieel van visuele trends en hoe het transformerend kan zijn voor hun bedrijf ontketend. 

Als je graag enkele van de top trends op het gebied van grafisch ontwerp in 2021 wilt weten, dan hebben wij voor jou gezorgd.

In deze gids vindt u enkele unieke en interessante infografische en visuele ontwerptrends die u zullen helpen verbluffende visuele inhoud te creëren, uw publiek te boeien, uw betrokkenheid te vergroten en de groei van uw bedrijf te versnellen.

Trend 1: Infographics worden de behoefte van het uur

Een van de meest opvallende trends die we waarnamen was dat infographics nu ieders favoriet zijn.

Infographics zijn in wezen visuals die u kunnen helpen informatie te leveren in een visueel, gemakkelijk te begrijpen formaat. Dat is precies waarom ze zo populair zijn.

Infographics zijn waardebommen met veel informatie opgeslagen in een visueel aantrekkelijke grafiek. 

Ze werken geweldig omdat het grootste deel van uw publiek op zoek is naar nuttige, bruikbare informatie die hen kan helpen hun pijnpunten te overwinnen.

Hoewel deze informatie kan worden verstrekt met behulp van op tekst gebaseerde inhoud, is het moeilijk om daarmee hun aandacht te trekken.

Ook kost het begrijpen van op tekst gebaseerde inhoud meer moeite. Dus hebben mensen meestal de neiging die over te slaan.

Maar in het geval van infographics komt het verwerkingsvermogen van de hersenen om de hoek kijken. Wanneer uw publiek informatie vindt die gemakkelijk te verteren en niet overweldigend is, zullen ze zeker stoppen en er even naar kijken.

Hier zijn enkele statistieken die het belang van infographics benadrukken:

 • Infographics zijn het 4e meest gebruikte medium in content marketing. (HubSpot2)
  Ze blijken een doeltreffend formaat te zijn voor marketeers die boeiende en gemakkelijk verteerbare inhoud willen delen.
 • 56 procent van de marketeers gebruikt visuals of infographics in bijna elk stuk content. Zij hebben zich zeker gerealiseerd dat niet iedereen graag tekstzware blogberichten leest.3
 • Ook in het B2B-segment is de infografietrend razend populair. 65 procent van de B2B-marketeers heeft infographics gebruikt voor contentmarketing.4
Trend 1 Infographics worden de behoefte van het uur

Trend 2: Organisaties zullen zwaar leunen op online tools voor grafisch ontwerp

Voorbij zijn de dagen dat bedrijven één infographic in een blauwe maan produceerden.

Ze hadden de luxe om grafische ontwerpers in te huren en dagenlang te wachten op de ontwerpen.

Dan zou het ontwerp meerdere bewerkingsrondes doorlopen - je kent het wel!

Maar wat gebeurt er als we massaal visuele inhoud moeten produceren? 56 procent van de marketeers3 zeggen dat ze in bijna elk stuk van de gepubliceerde inhoud een visual of infographic gebruiken.

Vertrouwen op een grafisch ontwerper voor elk van uw visuals en er dagen op wachten, om er dan achter te komen dat de ontwerpen niet waren zoals u had verwacht, is niet meer haalbaar. Dit geldt vooral na de hele lockdown situatie.

43 procent van de content marketeers5 zei dat het produceren van consistente visuele inhoud zoals infographics hun grootste uitdaging is.

Daarom stappen de meeste organisaties over op online grafische ontwerptools. Het gebruiksgemak van deze tools zal u verbazen. Bovendien zijn deze tools zeer kosteneffectief in vergelijking met het inhuren van mensen voor uw ontwerpen.

De voordelen van het gebruik van dergelijke hulpmiddelen zijn eindeloos. U kunt uw ontwerpen aanpassen aan uw wensen, zonder dat u op iemand anders hoeft te rekenen.

Verder kunt u meerdere ontwerpen achter elkaar produceren zonder een enorme deuk in uw zak te krijgen.

Geen wonder dat 50 procent van de marketeers3 gebruik een hulpmiddel voor online grafisch ontwerp om hun visuele inhoud te creëren.

Of ze nu betaald of gratis zijn, deze tools stellen hen in staat de efficiëntie te verbeteren en een verbluffende creativiteit aan de dag te leggen.

Trend 2 Organisaties zullen sterk vertrouwen op online grafische ontwerptools

Trend 3: Er worden steeds meer infographics gepubliceerd 

Tegenwoordig zien we dat steeds meer blogs de kracht van infographics benutten.

Met de komst van diverse grafische ontwerptools is het produceren van tonnen infographics per maand voor veel bedrijven een peulenschil geworden.

Volgens een infographic gepubliceerd in Social Media Today, heeft 40 procent van de marketeers5 deelde dat infographics hen hielpen hun marketingdoelstellingen te bereiken.

Referentie 5.

Naast het verbeteren van de naamsbekendheid genereren infographics meer backlinks voor bedrijven.

Infographics genereren 178 procent meer backlinks6 dan andere vormen van inhoud. Vandaar dat de meeste bedrijven inzetten op infographics als hun belangrijkste stukken content. Infographics zijn linkbare en deelbare assets. 

In feite behoren infografieën tot de beste soorten inhoud7 als het gaat om het aantrekken van backlinks. 65 procent8 van de mensen zijn visuele leerlingen en geven de voorkeur aan eenvoudige en gemakkelijk te volgen infografieën. 

Als u dus hoogwaardige infografieën publiceert over een trending of evergreen onderwerp, zullen veel websites er links naar toevoegen. Dit komt de SEO van uw website zeer ten goede. Infographics worden ook vaak gedeeld op social media kanalen.

Trend 3 Er worden steeds meer infographics gepubliceerd

Trend 4: Mensen zullen meer visuele inhoud willen zien

Bedrijven maken meer infografische inhoud omdat gebruikers goed reageren en meer visuele inhoud van hen verwachten.

50% van de menselijke hersenen9 wordt gebruikt voor het verwerken van visuele informatie. Ook gegevens gedeeld door Venngage10 laat zien dat gekleurde visuals het verlangen van mensen om inhoud te lezen met 80 procent doen toenemen.

Geen wonder dat berichten met afbeeldingen 180 procent meer engagement opleveren dan berichten zonder visuele inhoud. 

Lange inhoud is nu de rage. Maar stel je voor dat langwerpige inhoud vol staat met tekst. 

Gebruikers zullen er niet om geven om zelfs maar 20 procent van de pagina door te scrollen. Een lange gids kan u dus een plaats op de eerste pagina opleveren, maar om de boodschap over te brengen, moet deze visueel worden overgebracht zodat mensen erop reageren. 

Trend 5: Infographics banen zich een weg door verkoop- of klantintroductieprocessen

Als u denkt dat infographics alleen geschikt zijn voor top-of-the-funnel content, denk dan nog eens na! Infographics zijn nuttig voor elke fase van uw marketing funnel.

Infographics leveren informatie op een licht verteerbare manier. Ze kunnen dus zeker worden gebruikt voor uw verkoop- en inwerkprocessen.

Van productvergelijkingen, succesverhalen van klanten tot opleidingsmateriaal voor nieuwe klanten, infografieën kunnen voor alles worden gebruikt! 

Klinkt dat ongelooflijk? Hier zijn een paar feiten die onze bewering ondersteunen dat infographics uw verkoop en resultaat kunnen verbeteren.

 • Infographics en andere kleurrijke visuals kunnen de verkoop met wel 80 procent verhogen. Door kleur toe te voegen aan uw content kunt u er dus voor zorgen dat uw klanten uw merk beter begrijpen, waardoor uw bedrijf tijd en geld bespaart. 11
 • Consumenten hebben de neiging zich meer te concentreren op 'informatiedragende afbeeldingen' zoals infografieken dan op de tekst van een pagina. In feite besteden bezoekers ongeveer 10 procent meer tijd aan visuele inhoud dan aan gewone tekst. 12
Trend 5 Wees niet verbaasd als u infographics ziet in verkoop- of onboardingprocessen.

Trend 6: Andere opkomende technologieën zullen de productie van visuele inhoud domineren 

Een andere belangrijke visuele trend die u in 2021 zult waarnemen, is de opkomst van technologieën die visuele inhoud uit de nieuwe tijd ondersteunen.

Technologieën zoals Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML), robots, Virtual Reality (VR) en Augmented Reality worden steeds vaker gebruikt om visueel aantrekkelijke inhoud te creëren. 

Deze technologieën zorgen voor een meeslepende, superbetrokken en meer levensechte ervaring voor gebruikers wanneer zij visuele inhoud consumeren.

De sociale media gigant Facebook krijgt VR13 naar de voorgrond. Ze hebben de bètaversie van Facebook Spaces aangekondigd.

VR-ontwerp creëert een gesimuleerde omgeving waarin mensen kunnen ervaren en opgaan door middel van hardware zoals headsets. 

Technologieën zoals VR lijken de tech disruptors te zijn op het gebied van visuele inhoud. Geen wonder dat een kwart van de VR-gebruikers14 geloven dat het een sterk potentieel heeft voor merken en marketeers. 

Trend 7: Personalisering wordt de spelbreker

Moderne klanten laten zich niet misleiden door in massa geproduceerde generieke inhoud.

Ze voelen zich gewaardeerd wanneer merken met ervaringen op maat komen. Dit komt hun vertrouwen en loyaliteit zeer ten goede.

Daarom is het belangrijk visuele inhoud te creëren die aanslaat bij uw publiek. 

Uw Gen Z-publiek kan bijvoorbeeld de voorkeur geven aan infographics en op video gebaseerde inhoud. De babyboomgeneratie daarentegen geeft de voorkeur aan klassieke benaderingen zoals banneradvertenties. 

Trend 7 Personalisering is nu meer dan ooit de spelbepaler

Trend 8: Storytelling komt centraal te staan 

Storytelling met visuele content is een supereffectieve strategie die veel wordt gebruikt in contentmarketing.

Waarom?

Omdat mensen zich beter kunnen verbinden met verhalen. Wanneer merken storytelling gebruiken, bouwen ze empathie en medeleven op met het publiek.

Dit helpt bij het creëren van een diepere band met de gebruikers, waardoor ze zich onderscheiden van honderden andere visuals.

Uw gebruikers moeten weten waarom ze voor een bepaald product of een bepaalde dienst zouden kiezen.

Daarom moeten marketeers zich richten op de WIIFM (what is in it for me?). Merkverhalen resoneren met uw merkstem en leveren wat het publiek zich kan voorstellen.

Airbnb maakt bijvoorbeeld gebruik van brand storytelling via zijn videocontent.

Ze gebruiken een klantgerichte vertelstrategie15 om hun publiek te boeien en te vermaken. Ook u kunt inhoud met visuele verhalen creëren om uw publiek te boeien en hun vertrouwen en loyaliteit te winnen.

Trend 8 Storytelling komt centraal te staan

Trend 9: Geanimeerde visuals worden cruciaal in 2021

Geanimeerde visuals zijn en blijven lange tijd een trend. Visuals zoals GIF's en video's kunnen elke inhoud volledig transformeren.

Dit geldt vooral wanneer uw doelgroep bestaat uit millennials en Gen Z. Van het uitleggen van wetenschappelijke concepten tot het creëren van memes, animatie kan worden gebruikt om het publiek te boeien en betrokken te houden.

Spring in op deze trend door u te richten op geanimeerde video's die uw merkstem en berichtgeving aanvullen. U kunt video bewerken of u kunt ook een reeks afbeeldingen bewerken tot GIF's of zelfs een reeds bestaande GIF gebruiken om uw contentmarketing te verbeteren.

Trend 9 Geanimeerde visuals worden de sleutel in 2021

Trend 10: Infographics zullen meerdere functies vervullen

Veel bedrijven vinden het moeilijk om infographics te integreren in hun contentstijl en doelgroep. Maar het is een feit dat infographics meerdere rollen kunnen vervullen in verschillende sectoren. 

Een goed voorbeeld hiervan is de niche gezondheid en fitness.

Wie had gedacht dat infographics als middel om informatie over te brengen aan patiënten zo nuttig zouden blijken te zijn.

284 procent meer patiënten zullen waarschijnlijk risico's inschatten16 en beslissingen nemen om hun gezondheid te verbeteren wanneer zij gezondheidsinfografieën ontvangen.

Daarom gebruiken veel spelers in de gezondheidszorg infographics om hun patiënten voor te lichten.

Referentie 27.

Niet alleen gezondheid en fitness, infographics worden gebruikt in sectoren die een paar jaar geleden moeilijk voorstelbaar waren.

De segmenten milieu, sociale rechtvaardigheid en productie maken bijvoorbeeld gebruik van infographics om hun informatie vast te leggen en over te brengen aan miljoenen mensen over de hele wereld. 

Infographics spelen ook een multifunctionele rol in verschillende B2B- en B2C-markten. Spring in op de trend voordat het te laat is.

Trend 11: Infografieën worden even waardevol als blogartikelen, persberichten en webteksten

Mensen zijn zich al lang bewust van het effect van het publiceren van kwaliteitsinhoud op hun websiteverkeer. Zij die consequent inhoud delen in de vorm van blogartikelen en persberichten hebben grote resultaten gezien.

Dezelfde trend herhaalt zich met infographics. Infographics prikkelen de nieuwsgierigheid van mensen en zijn een aanknopingspunt voor bedrijven.

Het delen van inhoud in de vorm van een infographic kan het verkeer van een site tot 12 procent verhogen17.

Dat komt omdat infographics gegevensverhalen op een interessante manier vertellen en 30 keer meer kans hebben om gelezen te worden.18 dan blogberichten en nieuwsartikelen. 

Bovendien lezen mensen liever inhoud met visuals.

Jeff Bullas deelt dat berichten met afbeeldingen 94 procent meer bekeken en gelezen worden dan berichten zonder afbeeldingen. Geen wonder dat hoogwaardige infographics vaak backlinks genereren van gezaghebbende websites. 

Trend 11 Infographics worden net zo waardevol als blogartikelen, persberichten en webteksten.

Trend 12: Originele visuele inhoud wordt de winnende formule

Iedereen springt op de kar van 'kwaliteitsinhoud' en 'trefwoordgerichtheid'. Daarom is het relevant dat merken innovatieve manieren vinden om hun concurrenten te overtreffen.

Originele en waardevolle inhoud produceren is essentieel om de aandacht van het publiek te trekken.

Bijna 50 procent van de marketeers19 zijn het erover eens dat originele visuele inhoud beter presteert dan andere vormen van inhoud op desktop en mobiel.

In een ander onderzoek bleek dat 40 procent van de marketeers3 geloven dat originele afbeeldingen zoals infographics en illustraties hun publiek het beste boeien.

Daarom moeten marketeers unieke manieren vinden om links en autoriteit op te bouwen en hun merkimago te versterken.

Visual storytelling met behulp van formats als infographics, explainer video's en whiteboard animaties, bijvoorbeeld, kan helpen bij het betrekken van een publiek en het bereiken van meer conversies. 

Ook user-generated content (UGC) kan een geweldige troef zijn voor bedrijven. Een rapport van ClickZ20 blijkt dat meer dan de helft van de klanten UGC vertrouwt boven andere vormen van reclame-inhoud.

UGC biedt een vorm van sociaal bewijs van merken, waardoor ze worden aangespoord een beslissing in hun voordeel te nemen. 

Volgens gegevens gedeeld door Yopto21UGC kan de conversie met wel 200 procent verhogen.

Kijk hoe Vanity Planet22, een online beautywinkel, ondervond een conversiestijging van 24 procent door relateerbare UGC te tonen op zijn productpagina's en Instagram-kanaal.

Referentie 28.
Referentie 29.
Trend 12 Originaliteit in visuele inhoud brengen wordt de winnende formule

Trend 13: Het automatiseren van de productie van visuele inhoud wordt een ding. 

Automatisering was het afgelopen decennium het modewoord. Het heeft verschillende industrieën gerevolutioneerd, waaronder de creatieve sector.

Door de hevige concurrentie en de toegenomen behoefte om klanten te binden, is het voor merken van cruciaal belang om creatieve inhoud in bulk te produceren. 

Het is echter geen peulenschil om consistent kwaliteitsinhoud te produceren. 35 procent van de marketeers3 geven toe dat het produceren van consistente inhoud hun grootste probleem is als het gaat om visuele inhoud. 

Creatieve automatisering is hierop het passende antwoord. Het kan marketeers helpen hun inspanningen voor het genereren van content op te schalen en tegelijkertijd tijd te besparen en de kwaliteit van de content te behouden.

Een studie uitgevoerd door Rocketium23 bleek dat bedrijven 20 keer sneller creatives produceren met creatieve automatisering, wat zich vertaalt in 94 procent minder tijd die wordt besteed aan het maken van creatives.

Het verminderde ook de productiekosten met 75%.

Trend 13 Het automatiseren van de productie van visuele inhoud wordt een ding

Trend 14: Bekwame ontwerpers zullen waarschijnlijk meer geld verdienen. 

De visuele ontwerpindustrie evolueert voortdurend met nieuwe technologieën en trends. Dit betekent dat de door bedrijven gevraagde ontwerpvaardigheden altijd in beweging zijn. Om het spel voor te blijven, moet u dus vaardigheden verwerven of aanscherpen waarnaar vraag is.

56 procent van de marketeers3 zeggen dat ze in bijna elk stuk van de gepubliceerde content een visual of infographic gebruiken. Ook produceert 55 procent van de marketeers graphics voor sociale media24 meer dan andere visuele inhoud. De vraag naar bekwame ontwerpers zal dus altijd groot zijn en zij worden ook goed betaald.25

Trend 14 Geschoolde ontwerpers zullen waarschijnlijk meer geld verdienen

Trend 15: Interactieve infographics zijn de beste 

Het toenemende gebruik van infographics zal naar verwachting een stadium van verzadiging bereiken. Gewone niet-interactieve worden te veel gebruikt door bedrijven. Er komt een tijd dat interactieve infographics steeds vaker door merken zullen worden gebruikt om zich te onderscheiden van de massa visuele content. 

Interactieve infografieën zijn een fantastisch hulpmiddel om mensen te verleiden uw inhoud te verkennen, of het nu gaat om een gegevensreeks of een merkverhaal. Het helpt de betrokkenheid en ervaring van gebruikers te verbeteren, waardoor de SEO van een site een impuls krijgt. Door te investeren in interactieve inhoud, zoals interactieve infographics, kan een organisatie een autoriteit worden op het gebied van het onderwerp en relevant organisch verkeer aantrekken. 

Bekijk deze geweldige voorbeelden van interactieve infographics hieronder. 

De evolutie van het web: Deze interactieve infographic geeft details over de groei van het web.

Grootste datalekken ter wereld: Deze infographic laat zien wie er gehackt is en in welke mate.

Referentie 30.

Vitamine Atlas: Deze infographic leidt mensen door het lichaam.

Referentie 31.
Trend 15 Interactieve infographics zijn de beste

Trend 16: De rol van webontwikkelaars bij de productie van visuele inhoud zal toenemen

Of ze nu interactief zijn of niet, infographics hebben een fantastisch potentieel in content marketing. In de toekomst zullen aantrekkelijk design en programmering hand in hand gaan om indruk te maken op het doelpubliek.

Naast grafische ontwerpers die werken met Photoshop en Illustrator, kun je dus verwachten dat webontwikkelaars betrokken raken bij de productie van infografieën en visuele inhoud. 

Er komt een tijd dat bedrijven hun hele website zullen ontwerpen om inhoud te presenteren in de vorm van een infographic.

Hierdoor zal de vraag naar webontwikkelaars die deskundig zijn in programmeertalen als JavaScript en CSS toenemen.

Het inschakelen van webontwikkelaars zorgt ervoor dat de website en de infografische elementen moeiteloos reageren op de hardware- en software-infrastructuur. 

Trend 16 Infographics en andere visuele inhoud productie zal ook webontwikkelaars betrekken

Conclusie 

Inmiddels bent u er vast van overtuigd dat visuele inhoud de manier is voor marketeers die willen dat hun merken zich onderscheiden van de massa.

Bedrijven die visuele inhoud omarmen, maken kans op hoge opbrengsten in de vorm van volgers, shares, likes en uiteindelijk inkomsten. 

Het domein van de visuele inhoud is altijd in beweging geweest, waarbij innovatieve marketeers hun marketingstrategieën opnieuw uitdenken en frisse en creatieve manieren vinden om hun publiek te boeien. In zo'n dynamisch scenario loont het om de komende trends te kennen. 

Of u nu een wereldmerk, een non-profitbedrijf of een klein bedrijf bent, de bovengenoemde trends zullen uw digitale mediastrategie sturen en u helpen de top van uw visuele inhoud te bereiken.

Als dit bericht voor jou toegevoegde waarde heeft, zal het zeker ook je vrienden en collega's interesseren! Like en deel dit bericht met degenen van wie u denkt dat ze er baat bij zullen hebben. 

Omdat we weten hoe goed infographics aanslaan bij ons publiek, hebben we er een gemaakt die elk van de bovenstaande trends samenvat. Laat ons weten wat je ervan vindt!  

 1. Je hebt nu een kortere aandachtsspanne dan een goudvis.
 2. Niet het zoveelste State of Marketing Report.
 3. 15 Visual Content Marketing Statistieken om te weten voor 2021 [Infographic].
 4. BtoB Content Marketing.
 5. 14 Visual Content Stats om uw marketingstrategie in 2020 te begeleiden [Infographic].
 6. The Marketer's Ultimate Guide to Link Bait.
 7. Raad eens welke inhoudstypes de meeste backlinks krijgen?
 8. Hoe visuele, auditieve en kinesthetisch-lerende executives herkennen
 9. The Mind's Eye.
 10. 10 statistieken die laten zien waarom 2019 het jaar van de visuele content is.
 11. 20 manieren om kleurenkennis te delen.
 12. Foto's als webinhoud.
 13. Hoe Virtual Reality mainstream wordt voor marketeers [Gifographic].
 14. AR vs VR: De uitdagingen en kansen in 2019.
 15. 6 trends in storytelling die marketingleiders moeten kennen.
 16. Patiëntenvoorkeuren voor de visualisatie van longitudinale patiëntgerapporteerde uitkomstengegevens.
 17. Infographic: De kracht van visuele inhoud.
 18. Hoe infografieken uw bedrijf kunnen helpen - #infographic
 19. 40+ Belangrijke visuele contentmarketingstatistieken die u moet weten
 20. UGC is de sleutel tot Instagram-succes [Studie]..
 21. Heeft UGC echt invloed op het conversiepercentage? [Video]
 22. Vanity Planet verhoogt checkouts met 24% met Instagram foto's
 23. AAN DE SLAG MET CREATIEVE AUTOMATISERING VOOR ADVERTEERDERS EN BUREAUS.
 24. Maak zeer aantrekkelijke graphics voor sociale media met Venngage.
 25. 27-1024 Grafisch ontwerpers.
 26. HOE ONZE HERSENEN ZIJN INGESTELD OP VISUELE INHOUD.
 27. Mind the Graph Blog.
 28. Ionische gezichtsstomer
 29. Instagram Post.
 30. s Werelds grootste datalekken en hacks.
 31. Een interactieve gids voor voeding en het menselijk lichaam

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen