Os glóbulos brancos são responsáveis por defender nos corpo contra ameaças, mantendo nos vivos. Maar hoe identificeren deze cellen uma ameaça? In het menselijk lichaam, met trilhões de células, moeten ze specifiek en nauwkeurig zijn. In het tegenovergestelde geval, komen ze ons van binnenuit aanvallen. Deze verantwoordelijkheid berust bij de ombros das células T, agenten die gespecialiseerd zijn in het identificeren van nefaste antilichamen en die deze moeten vernietigen. Een van de belangrijkste vragen met betrekking tot de classificatie van imuuncellen is hoe de cellen T onze eigen cellen onderscheiden en welke schadelijk zijn voor ons.

ativação de células t

Tijdens de ontwikkeling produceert het lichaam miljoenen cellen T met verschillende soorten ontvangers. Uiteindelijk weet ons lichaam niet precies wat de toekomst in petto heeft. Maar er is een probleem met deze strategie. Produceren van cellen met receptoren die peptiden identificeren die in het lichaam terechtkomen. Tijdens de ontwikkeling elimineren we een groot deel van de cellen T die reageren op deze moléculas "próprias". Sommige van hen blijven ook in de loop van hun leven circuleren en beschermen tegen geïnfecteerde cellen en andere zonder het organisme te schaden.

O que impede as células T de marcar nossas células saudáveis?

Een nieuw artikel met de titel Controle optogenético laat zien dat een revisão cinética een atividade van de receptor de células T regelt en levert nieuwe bewijzen voor deze kwestie. Weiner, um dos autores de um dos artigos, disse à Quanta Magazine que " a célula poderia ter alguma maneira de tomar diferenças muito, muito pequenas na duração da ligação do receptor e amplificar isso para uma resposta celular muito maior".

Het tempo van de sinalisatie van de immuuncellen is hoog. De substâncias die aan de receptoren van de cellen T worden gebonden gedurende minder dan vijf seconden worden als veilig beschouwd, terwijl de meer langdurige ligações worden vernietigd.

Deze theorie, bekend als revisão cinética, is niet nieuw. Sinds de jaren 90 stellen sommige onderzoekers het tempo als criterium voor de identificatie. Bij de hipótese-tests werd een suggestieve correlatie gevonden tussen het tempo van de ligação en de ativação van de cellen T, net als bij de revisie van de film, maar met deze testmethoden kon geen onderscheid worden gemaakt tussen het tempo en de gevolgen van andere biofactoren, zoals estruturas mudanças nas moléculas en diferenças na força de ligação. Bovendien weten de onderzoekers dat veel potentiële belangrijke parameters in het spel die zij niet kunnen meten of onderzoeken, in overweging zijn genomen.

Nieuwe gegevens over optogenetica bij de selectie van immuuncellen.

 A optogenética é um campo de pesquisa que utiliza a luz para controlar as células. Há cientistas usando o método para controlar as interações proteína-proteína em todos os tipos de estudos. Op dit moment gebruiken twee onderzoekscentra deze technologie om de sinalização van immuuncellen te bestuderen, één in Alemanië en één in São Francisco. Ondanks de verschillen tussen deze twee studies behaalden de onderzoekers vergelijkbare resultaten: wanneer een ligação langer duurde dan negen seconden, werd de Cel T ativa, maar dat gebeurde niet door minder dan dat.

Por que isso acontece ainda não está claro. Maar de onderzoekers hebben een antwoord op deze vraag: " Vanaf het moment dat een receptor van de célula T zich aan een molécula vasthecht, moet een reeks bioquímicas onomkeerbaar zijn voordat een célula wordt geactiveerd. Als een molécula tijdens deze cascata de sinalização muito cedo desprender, moet alles vanaf de eerste stap worden teruggewonnen.". 

Zoals altijd in de wereld roept een nieuw antwoord nieuwe vragen op. We weten iets meer dan vroeger, maar we hebben nog steeds een onbekend universum om te verkennen.

cuidado com o gráfico ilustrações científicas

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen