Dit is de zevende post in de serie  Hoe maak je een infographic. Als u het vorige bericht hebt gemist, kunt u het hier lezen.

Ik weet het, als wetenschappers hebben we vaak veel inhoud om te laten zien. Dat maakt het heel moeilijk om dia's te maken voor een mondelinge presentatie van 10 minuten, een poster voor een congres of een grafische samenvatting om ons onderzoek te communiceren.

Maar eigenlijk is het mogelijk om informatie samenvatten en veel gegevens in een mooie en opvallende infographic.

Om dat te doen, moet je allereerst bedenken dat je niet alles van alles moet (en kunt) laten zien. Dat is het hoofdidee van samenvatten, je moet prioriteiten stellen. Ik weet dat dit soms niet gemakkelijk is, maar ik ben hier om je daarbij te helpen.

Ik heb mezelf uitgedaagd om mijn punt te bewijzen. Ik heb een infographic van één pagina gemaakt om al deze posts van de serie "Hoe maak ik een infographic" samen te vatten. Het doel is om een informatief materiaal te maken als handige gids voor de lezers van Mind the Graph.

Dus, in dit bericht volg je mijn creatieproces.

Wil jij ook een infographic maken, leer dan de beste tips met ons gratis ebook. Klik gewoon op de knop hieronder:

Laten we nu alle stappen bekijken en een korte samenvatting maken:

01. De doelstellingen bepalen

  • Doelgroep publiek
  • Brandend probleem

02. Kies het type infographic

03. Teken een schets

04. Ontwerp: Kleuren, typografie, grootte

05. Beoordeling: paragrafen, uitlijnen, spatiëring, bewerken

En nu, Handen uit de mouwen!

01. Mijn doel

Maak een infographic als handige gids, die de inhoud van de postserie "Hoe maak ik een infographic" samenvat. Verder moet de tekst 300 woorden of minder bevatten.

01.1. Doelpubliek: Mind the Graph-lezers, wetenschappers, die willen leren hoe je een infographic maakt. De lezers hebben verschillende ervaringsniveaus in het maken van infographics en grafische samenvattingen.

01.2. Brandend probleem: Hoe maak je een infographic.

Ondersteunende vragen: Wat is een infographic? Hoe vat ik veel gegevens samen? Wat moet ik prioriteren? Hoe de informatie opsplitsen in kleine paragrafen en secundaire koppen?

Indringende vragen: Waarom zouden wetenschappers infographics moeten maken? Hoe kun je de wetenschappelijke communicatie verbeteren?

02. Kies het type infographic

Ik wil een informatieve infographic maken, als leidraad. De grootte zal 1500×1500 zijn. Ik zal een actie (om proces, volgorde te tonen) en een arrangement (markeer groepen, volgorde) model gebruiken.

03. Sketch

Plaats nu uw inhoud in uw sjabloon

hoe maak je een infographic
voorbeeld_26951 (1)

04. Ontwerp

Kleuren, typografie en illustraties

voorbeeld_26951 (6)

05. Herziening

voorbeeld_26951 (7)

Dus, dit is mijn eindresultaat. Ik hoop dat je het leuk vond.

Hoe maak je een infographic? post serie door Mind the Graph:

De berichten zijn een leidraad, gemaakt door onze ontwerpers. Zij maken de geweldige illustraties en sjablonen die je op ons platform ziet. U kunt ook gratis ons ebook krijgen. Leer hoe u wetenschappelijke infografieën maakt en uw presentaties verbetert

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen