De mensheid doet al eeuwenlang ontdekkingen. Het wiel, nieuwe continenten, penicilline en meer.

Veel mensen zouden zeggen dat we de grens van nieuwe ontdekkingen hebben bereikt. Het is echter pas zeer recent dat we het bijvoorbeeld over het menselijk genoom hebben of dat we sporen van vloeibaar water op Mars hebben gevonden. Anno 2016 zijn onze nieuwe ontdekkingen wat we innovatie noemen.

Naarmate de dagen verstrijken, zien we hoeveel we nog steeds niet weten. We weten zeker niet alle antwoorden, maar meestal kennen we zelfs de vragen niet.

42

Ondanks alle tegenslagen stopt onze geest nooit; dit kan een poging zijn om zin te vinden in ons leven of een impuls die net zo natuurlijk is als ademen. Het maakt niet uit. Feit is dat we blijven proberen te vernieuwen.

Als wetenschapper had u misschien een inzicht in een willekeurig en verbazingwekkend idee. Maar na een paar minuten nadenken kwam u tot de volgende conclusie: iemand heeft er waarschijnlijk al over nagedacht.Innovatie draait om het maken van verbindingenMaar wat dan nog? Innovatie gaat niet over het bedenken van iets wat nooit eerder is bedacht. Innoveren betekent juist dingen verbinden die nooit eerder verbonden waren. Hoe gekker, hoe beter - op voorwaarde dat het werkt.

Hier zijn enkele geniale ideeën die ongewone studiegebieden met elkaar verbinden:

Suikerspin om kunstmatige bloedvaten te maken

4D orchideeën reactie op omgevingsstimuli

Super Science Friends

Amisha Gadani: kunstenaar geïnteresseerd in dierlijke morfologieën en aanpassingen

amishagana

Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws ontdekt? Welke connecties maak je elke dag?

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen