Vitenskap kan være et mareritt for de fleste av oss. Og det er ikke vår feil at vi ikke fikk sjansen til å lære naturfag på riktig måte. Jo! Naturvitenskapen vi lærte på skolen var mer teoretisk og mislyktes i å besvare millioner av spørsmål, enten det gjaldt Newtons lover eller romrelaterte konsepter. Men med avansert teknologi, internett og sosiale medier er vi så heldige at vi kan lære noe helt annet enn før. vitenskapelig konsepter med sine inn- og utsider. 

Og her er noen gode nyheter! Vi har samlet en liste over Youtube-kanaler om vitenskap som kan hjelpe deg med å forstå vitenskapelige begreper bedre og gjøre naturfag til din sterke side. I denne artikkelen kan du lese om populære Youtube-kanaler som kan gjøre naturfag til ditt favorittfag.

1. Tenk stort

Hvis jeg sier at du kan lære en rekke ting som kunstig intelligens, rom-tid-relativitetsteori og til og med menneskelig kultur og psykologi på ett og samme sted, og i tillegg av eksperter på området, vil du tro meg?

Vel, det er sant. Big Think, grunnlagt av Victoria Brown og Peter Hopkins, lærer deg alt dette. Dette er en av de ledende kanalene for pedagogisk innhold med ekspertdrevne kilder som tar sikte på å gjøre deg smartere, så raskt som mulig.

2. Krasjkurs

Med hele 14 millioner abonnenter er Crash Course stedet du bør oppsøke hvis du ønsker å bestå eksamen på en enkel måte. 

Crash Course, som ble startet i 2006 av brødrene Hank Green og John Green, tilbyr et bredt utvalg av videoer i fag som verdenshistorie, biologi, kjemi, filosofi og så videre. 

De har spesialisert seg på 2D-animasjonsundervisning, noe som viser seg å være ganske engasjerende og morsommere enn kjedelig forelesninger.

3. Veritasium

Veritasium - The element of Truth ble startet av Derek Muller i 2010 og er en faktabasert vitenskapskanal som utelukkende baserer seg på informasjon fra personer som var involvert i en bestemt hendelse.

Som navnet antyder, utforskes vitenskapelige hendelser eller vitenskapelige objekter basert på sannheten, og Derek går langt for å avdekke den. I tillegg bruker han 3D-animasjon til å bryte ned kompleks konsepter i et mye enklere og mer forståelig format.

4. Minuttfysikk

Har du noen gang følt at fysikk er kjedelig og vanskelig å forstå? Minute Physics er her for å få deg til å forelske deg i faget.

Denne kanalen, som ble startet i 2011 av Henry Reich, har en enorm følgerskare på 5,5 millioner og er perfekt for dem som ønsker å lære fysikk på en enklere og morsommere måte.

Denne YouTube-kanalen underviser i komplekse fysikkbegreper på under 5 minutter, også i et håndskrevet format med bilder, og har registrert sin plass blant de beste YouTube-kanalene om vitenskap.

5. Kurzgesagt - I et nøtteskall

Navnet er kanskje vanskelig å uttale, men innholdet er lettere å forstå. Presentert i animasjonsform, er videoene deres unike og får deg til å bli imponert.

Med en enorm tilhengerskare på 20 millioner abonnenter har Kurzagesagt, som betyr "...i et nøtteskall" på tysk ble startet i 2012 av en gruppe illustratører og animatører som har som mål å gjøre dette til en one-stop-kanal som kan lære deg nesten alt om vitenskap, fra verdensrommet og vitenskapelige eksperimenter til evolusjon.

6. Vsauce

Vsauce har en stor fanbase på 18 millioner abonnenter, og er et enmannsshow drevet av Michael Steven der han utforsker spørsmålene som hver og en av oss må ha hatt i livet vårt. Michael Steven grunnla denne kanalen i 2010 med det ene formål å besvare ubesvarte spørsmål.

 I denne kanalen tar han opp et unikt konsept for hver enkelt video og utforsker alle kriker og kroker, avdekker alle svarene lag for lag, samtidig som han snakker på en vennlig måte som gir oss følelsen av å lytte til en venn. 

7. Vær smart

I hverdagen har vi alle enkle spørsmål i tankene som vi gradvis skyver fra oss, for eksempel "Hvordan igloen holder oss varme, siden den også er laget av is". Be Smart er her for å svare på disse enkle, men tankevekkende spørsmålene.

Be Smart, som ble startet i 2012 av Joe Hanson, har 4 millioner abonnenter og har som mål å løse enkle hverdagsspørsmål på en mer innovativ og spennende måte ved hjelp av grafikk og animasjoner. 

8. Syk vitenskap

Husker du de naturvitenskapelige eksperimentene på skolen? De er grunnen til at de fleste av oss elsket naturfag. Ikke sant? Her er en kanal som fokuserer på læring gjennom eksperimenter. I Sick Science lærer du noen hjemmelagde eksperimenter og får vite mer om vitenskapen bak dem ved å teste dem i praksis.

I 2007 fikk Steve Sprangler en vanvittig idé om å formidle vitenskap gjennom eksperimenter, og siden har han aldri sluttet. 

9. SciShow

Hank Green startet SciShow i 2011, et program som svarer på de rareste og mest kontraintuitive spørsmålene som de eldre ignorerte. SciShow er en morsom og interaktiv kanal som utforsker uventede temaer og dykker ned i vitenskapelige emner som utfordrer forventningene våre og gjør oss mer nysgjerrige.

10. AsapScience

I 2012 bestemte to karer - Mitchell Moffit og Gregory Brown - seg for å lære bort vitenskap på en morsom og unik måte, og det var slik de kom på ideen om AsapScience, en YouTube-kanal som er laget utelukkende for å gjøre vitenskapen forståelig.

I denne kanalen implementerer de praktisk talt vitenskapelige fakta som "hvorfor vi ofte blir slitne" og de gir også en løsning på hvordan du løser det. Denne YouTube-kanalen har engasjerende innhold og fanger seerne gjennom sine overveldende videoer.

Og listen avsluttes med dette. Vi håper du har lært mye av de ovennevnte kanalene, som virkelig formidler unikt innhold om vitenskap. Abonner på disse kanalene og få din daglige dose vitenskapelig kunnskap om ulike konsepter.

Mind the Graph

Legg vekt på forskning ved å legge til grafisk sammendrag av arbeidene dine og å bryte ned komplekse vitenskapelige emner til lettfattelige konsepter. Registrer deg for Mind the Graph verktøy for å kommunisere vitenskap visuelt og utforske kraften i infografikk. Ta også en titt på Mind the Graphs YouTube-kanal for å se på visuell inspirasjon og veiledning om vitenskap kommunikasjon

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler