Τα παιδιά γενικά έχουν περίεργο μυαλό και πολλές ερωτήσεις. Ακριβώς όπως πρέπει να είναι οι επιστήμονες. Επομένως, η επικοινωνία της επιστήμης πρέπει να φτάσει στα παιδιά μας. Τα παιδιά είναι το μέλλον και θέλουμε ένα μέλλον με συναρπαστικές επιστημονικές ανακαλύψεις. Έτσι, ήταν καταπληκτικό να βρούμε το έργο του Σύνορα για νεαρά μυαλά. Οι Christell Van Der Vyver και Shaun Peters έγραψαν ένα μετά σχετικά με τα φυτά και την κλιματική αλλαγή χρησιμοποιώντας εικόνες από το Mind the Graph.

Τα infographics που δημιούργησαν είναι απλά, όμορφα και κατανοητά.

 

Εικόνα 2 - Εσωτερικές άμυνες των φυτών υπό υδατικό στρες.

 

"Έχετε ακούσει τους ανθρώπους να μιλούν για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή; Ξέρετε τι σημαίνουν αυτοί οι όροι; Οι όροι αυτοί ουσιαστικά υπονοούν ότι η γη θερμαίνεται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο. Αυτές οι υψηλότερες θερμοκρασίες οδηγούν σε απροσδόκητα και ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα. Ένα από αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι οι συχνές και σοβαρές ξηρασίες. Οι ξηρασίες είναι πολύ μεγάλες ξηρές περίοδοι χωρίς καθόλου βροχή. Τι σημαίνουν οι έντονες ξηρασίες για τα φυτά; Λοιπόν, τα φυτά είναι άμισχαΈνας οργανισμός που δεν μπορεί να μετακινηθεί και μένει σε ένα μέρος, όπως ένα φυτό., που σημαίνει ότι μένουν σε ένα μέρος και δεν μπορούν να μετακινηθούν όπως εμείς. Δεν μπορούν να βγάλουν τις ρίζες τους και να μετακινηθούν σε ένα σκιερό ή υγρό σημείο. Ως εκ τούτου, τα φυτά πρέπει με κάποιον τρόπο να αντιμετωπίσουν αυτές τις ολοένα αυξανόμενες συνθήκες ξηρασίας, αλλιώς απλώς θα πεθάνουν".

 

Εικόνα 1 - Ακραίες δομικές προσαρμογές που συναντώνται στα φυτά για την καταπολέμηση της απώλειας νερού και την αποθήκευση περισσότερου νερού.

 

εικόνα-3

 

Η θέση Πώς αντιμετωπίζουν τα φυτά τις ξηρές ημέρες; είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς η επιστήμη μπορεί να είναι προσιτή σε όλους. Το πιστεύω ακράδαντα αυτό και χαίρομαι που το Mind the Graph συμμετέχει σε αυτό.

Αν σας άρεσαν τα infograhics και θέλετε να φτιάχνετε όμορφες γραφικές αφαιρέσεις εύκολα, δοκιμάστε το Mind the Graph δωρεάν:

 

infographic63724-3

 

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα