Замисляли ли сте се някога каква е следващата стъпка в образованието? Всеобщо е мнението, че лекциите са изключително скучни. Но защо хората мислят така? За студентите или преподавателите традиционните лекции са остарели.

В проучване, публикувано през 2013 г., се казва, че активното учене подобрява резултатите на учениците в областта на науката, инженерството и математиката. В това проучване се посочва, че лекциите са неефективни и може би не са най-добрата стратегия, която трябва да се запази в нашата образователна система.

Изглежда, че естественият поток в образованието преминава към стил "учене чрез правене" - особено като се има предвид, че светът днес е много по-интерактивен.

образованието среща технологиите

Всички имахме необичаен учител по природни науки, който правеше страхотни и луди експерименти. Има ли обаче нови технологии или инструменти, които да променят радикално начина, по който преподаваме наука? Или още по-добре - да се промени начинът, по който мислим за самото образование?

Например, не всички хора имат еднакви умения и криви на обучение. Преподавателят може или да понижи нивото на цялата група и да започне от основите, или да постави хората, които имат различни нива на знания, да работят заедно и да си помагат взаимно.

Освен това технологиите са тук, за да останат. Би било загуба, ако не използваме технологични устройства, за да подобрим образованието и обучението на учениците.

образование

С оглед на това технологичните компании започват да мислят за образованието като за възможност за инвестиции. Виждаме, че компаниите преработват бизнес стратегиите си, за да имат по-социално въздействие.

Според тази публикация в блога на EdTech, инвестирането в образователни технологии има доста предимства, особено за ефективността в клас:

  1. Организация и ефективност
  2. Подобряване на комуникацията
  3.  Насърчаване на сътрудничеството
  4. Привличане чрез визуализации
  5. По-екологично (избягване на хартиените отпадъци)

Някои компании инвестират в цялостни решения за образователни технологии, като добър пример за това е Училище Samsung.

Платформа за знания

Samsung School предлага разнообразие от оперативно съвместими технологични пакети, които да отговарят на вашите образователни нужди. Пълният пакет включва избрани таблети Samsung Galaxy за учителя и всеки ученик, интерактивна бяла дъска и безжичен многофункционален принтер. Всичко това е свързано със софтуера Samsung School, който осигурява система за управление на обучението заедно с мощни интерактивни инструменти.

Проектът "Училище Samsung" е решение за учители, ученици и родители, които желаят да участват по-активно в образованието. Ето какво се цели с тях:

Нещата се променят не само в училищата, но и в цялата образователна система. Исканията на учениците за по-ефективен начин на учене вече се подкрепят от учителите и технологичния свят, в който живеем.

През следващите няколко години могат да се очакват много други промени. И освен това изглежда, че технологиите най-накрая се съчетават със социалните нужди.. Можете ли да си представите как ще изглежда образованието след няколко години?

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони