verbeteren wetenschap communicatie is belangrijk om meer mensen te bereiken en verkeerde informatie te bestrijden. Illustraties zijn daarvoor een krachtig middel. Als mensen zijn we een visuele specie en beelden zijn nuttig om iets op het eerste gezicht te begrijpen, omdat een groot percentage van de menselijke hersenen zich wijdt aan visuele verwerking.

Wanneer we echter denken aan communicatie in de wetenschap, hebben we het normaal gesproken over grafisch samenvattingen voor papers, presentaties of sociale media. Maar de kloof is nog groter.

Wat als we pictogrammen gebruiken om een patiëntenbijsluiter begrijpelijker te maken?

Alleen tekst met een complex taalgebruik kan de patiënt in verwarring brengen en de behandeling in gevaar brengen. Daarom hebben we een aantal sjablonen voor de bijsluiters gemaakt.

beeld (48)

 

beeld (50)

 

De pictogrammen zijn ook nuttig om uit te leggen wie de pillen mag innemen en wie de veiligheids- of risicogroep is:

 

beeld (49)

 

Het doel is om patiënten te helpen en de communicatie tussen artsen, apothekers en patiënten in het algemeen te vergemakkelijken, zodat ze de beste behandeling kunnen krijgen. Er zijn veel manieren om de communicatie in de wetenschap te verbeteren, dus het is belangrijk om na te denken over hoe wetenschap in ons dagelijks leven wordt opgenomen.

Wij hebben deze modellen van folders gemaakt met behulp van Mind the Graph en al deze iconen zijn beschikbaar in ons platform. Als je ze ook wilt gebruiken, begin dan nu gratis:

infographic63724 (1)

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen