Recentelijk hebben ReadyToPub en Mind the Graph, een inclusie van het platform Mind the Graph in de Workshops de Redação Científica gepromoot door ReadyToPub. Het doel van de workshops ReadyToPub is om de aandacht te trekken en vooral jongeren uit het hoger en universitair onderwijs te stimuleren om "fora da caixa" te denken en hun wetenschappelijke resultaten voor te bereiden voor de presentatie van een wetenschappelijke publicatie. Tijdens de workshop, met een duur van ongeveer 6 uur, worden de deelnemers geïnformeerd over de doelstellingen van een wetenschappelijk artikel:

...onder andere wetenschappelijke aspecten.

Tijdens de workshop worden verschillende praktische oefeningen gedaan door de deelnemers. Een ervan is "hoe maak je een goede, professionele en aantrekkelijke samenvatting?". Een antwoord is eenvoudig "met behulp van een plataforma Mind the Graph". Tijdens de workshop wordt aan de deelnemers een overzicht gegeven van de belangrijkste resultaten die zijn bereikt in een wetenschappelijke publicatie of met fictieve feiten en cijfers. Uw doel is een plataforma Mind the Graph te gebruiken. ter plaatse een samenvatting op te stellen in overeenstemming met de verstrekte gegevens. De ervaring tot nu toe levert uitstekende resultaten op, de sfeer in de zaal is uitstekend en de deelnemers discussiëren over de beste illustratie om te gebruiken en de beste manier om een goede samenvatting te krijgen. De deelnemers verkennen een plataforma en verwezenlijken hun eigen perspectief dat zij zien aan de hand van de verstrekte gegevens en maken hun eigen samenvatting.

Depoimentos reais dos participantes:

GJ Hernandez escreveu: "In het algemeen is het platform zeer compleet, ik denk dat als ik mijn volume van wetenschappelijke publicaties verhoog, ik het platform zal gebruiken om betere en grotere grafische opties te krijgen en om de visuele aspecten van mijn publicaties te verbeteren". (student aan de Universidade Politécnica de Valência, Espanha).

Malleck escreveu: "É uma plataforma muito simples e muito prática de usar para o design de resumos gráficos". (aluno da Universidade de Avignon die onderzoek doet bij UMR408 do INRA PACA, Frankrijk).

Op de vraag "O que mais te ajudou no Workshop?", antwoordde A. Leca: "O exercício prático para realizar Resumos Gráficos" (Pesquisitor do UMR408 do INRA PACA, Française).

De ervaring met Mind the Graph bracht de workshops van ReadyToPub op een geheel nieuw niveau.

Op dit moment hebben verschillende wetenschappelijke tijdschriften een Resumos Gráficos opgenomen in hun artikelen. Integendeel, de gewone onderzoeker heeft niet de vaardigheden, het tempo of de online middelen om zijn gegevens om te zetten in iets visueels. De deelnemers aan onze workshop zeggen dat het heel gemakkelijk is om een complete samenvatting te maken zonder gebruik te maken van online beschikbare afbeeldingen die moeilijk te combineren zijn met andere om een goede samenvatting te maken. Mind the Graph biedt de gebruiker een duidelijk platform met een grote verscheidenheid aan illustraties uit verschillende gebieden van de wetenschap, met de mogelijkheid om specifieke illustraties te kiezen die overeenkomen met de behoeften van de gebruiker.

Graças ao Mind the Graph as Oficinas de Redação Científica do ReadyToPub incluíram um novo exercício prático que estimula a mente científica criativa de estudantes e pesquisadores. Daarnaast biedt Mind the Graph de mogelijkheid om ilustrações van hoge kwaliteit te bekijken om de aandacht van de lezer te vestigen op wetenschappelijke informatie.

Por que a ciência não deve ser bonita?

A Equipe ReadyToPubcriação sem título63724 (2)

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen