Dit is de sachtste bericht in de serie  Hoe maak je een infographic. Als u het laatste bericht hebt gemist, kunt u lees het hier.

Als u deze tekst leest, volgt u waarschijnlijk onze reeks tutorials Hoe maak je een infographic?. Vandaag ga ik het hebben over de meest voorkomende fouten bij het maken van infographics. Als u een van deze moeilijkheden ervaart, of een andere die hier niet is genoemd, vertel het ons dan gerust.

Dat gezegd hebbende, laten we leren hoe je een infographic maakt - of hoe maak je GEEN infographic

01. Data Misverstand 

Veel infographics geven gegevens inefficiënt weer of neigen de lezer naar misverstanden. Zorg ervoor dat u het juiste grafiektype hebt gekozen voor wat u in uw infographic wilt belichten. Let ook op zaken als ordening, etikettering, kleurgebruik of vergelijking. Deze zaken kunnen een enorme impact hebben op het succes van uw datavisualisatie.

 Onze tips:

Als u een onafhankelijke waarde wilt vergelijken, kunt u het beste een staafdiagram, een kolomdiagram, een bellendiagram of een bellenwolk gebruiken. Als u echter delen van een geheel wilt vergelijken, kunt u waarschijnlijk beter een taartdiagram, donutdiagram of boomkaart gebruiken. Als u continue veranderingen in de tijd wilt weergeven, gebruik dan een lijngrafiek of een vlakgrafiek.

Gestapelde grafiek: Gebruik een gestapeld staafdiagram of gestapeld kolomdiagram om categorieën en delen van een geheel te vergelijken. Een gestapelde vlakdiagram moet worden gebruikt om trends in de tijd te vergelijken.

2. Redundantie

Je infographic moet een verhaal vertellen met consistentie (storytelling). Veel mensen denken echter dat alle onderdelen van de infographic hetzelfde idee moeten versterken, wat kan leiden tot redundantie. Dit doet het oorspronkelijke doel van een infographic teniet, namelijk het visueel weergeven van uw gegevens, waardoor de hoofdinhoud gemakkelijker en sneller te begrijpen is. Te veel informatie en veel tekst kan tegen je werken. 

Onze tips: Kijk of je de inhoud van je infographic kunt inkorten, inkorten of verduidelijken. Je moet afbeeldingen kunnen combineren, labels aanpassen, prominente zinnen verwijderen, enzovoort.

3. "Comic Sans" of 50 verschillende soorten typografie

De keuze van het lettertype dat in je infographic wordt gebruikt, is heel belangrijk. Dit zal je helpen om een infographic professioneler te maken en de lezer een intuïtieve ervaring te bieden. Vooral als je infographic bestemd is voor een banner of presentatie waar lezers zich op grote afstand zullen bevinden, test dan of je tekst goed te zien en te lezen is. Scheid paragrafen en koppen duidelijk van elkaar en gebruik niet veel verschillende lettertypes.

Onze tip: Kies er maximaal 3 of 4 en blijf consistent. Kies ook lettertypes die meer professioneel en gemakkelijk te lezen zijn, zoals helvetica, gothan, . U kunt een ander en cool lettertype gebruiken voor de kop, maar vermijd de "comic sans". effect.

4. Overal gekke kleuren

We willen altijd een infographic maken die opvallende of vet. Nou, de kleuren zijn een goede bondgenoot in deze missie. Maar ze kunnen ook je ergste vijand zijn. Het hangt allemaal af van je palet. De kleuren van een infographic moeten het begrip verhogen, zoals een accentkleur om de aandacht te vestigen op je brandende probleem of een datapunt. Maar dit betekent niet neon typen op zwart, ok? Ok. Let op het contrast tussen tekst en beeld, zodat de ogen van de kijker geen pijn voelen.

De kleuren zijn er niet alleen om mooi te zijn, ze zijn er ook om een boodschap door te geven. Jouw boodschap. Gebruik ze om het begrip te verbeteren.

Onze tip: Kies 1 of 2 hoofdkleuren. Zie dit bericht om meer te leren over infografische kleuren.

Als je alles uitlicht, wordt alles uitgelicht. Deze infographic hieronder is een mooi voorbeeld van een kleurverbetering door onze ontwerper.

hoe maak je een infographic
Voor

hoe maak je een infographic

5. Een rommelige (of geen) hiërarchie

Welk tekstblok moet uw publiek als eerste bekijken? Wat is de belangrijkste inhoud die al uw lezers moeten weten? Zoals ik al eerder zei: Wat is uw brandende probleem? U moet een duidelijke boodschap overbrengen, maar dat is onmogelijk als de lezer niet eens weet wat hij eerst moet zien.

Onze tip: Maak altijd een schets voordat u in het ontwerp springt. Structureer uw creatie ook rond uw brandend probleem om uw lezer door de inhoud te leiden.

6. Kleine monsters

Je weet wel, de duivel zit in de details. Kleine dingen die individueel misschien niet zo belangrijk lijken. Maar gezamenlijk kunnen ze een enorme schade toebrengen aan je creatie. Let op slordige uitlijning, inconsistente illustratiestijlen of spatiëring.

Onze tip: Herzie en herzie. Vraag iemand anders om te herzien. Maak een checklist van wat herzien moet worden.

Het is gemakkelijk om een detail te missen, maar wij zijn er om u te helpen! Ontvang gratis een checklist en bekijk uw infographic. Klik gewoon op de onderstaande link:

Ontvang uw checklist

Als je je nog niet hebt aangesloten bij Mind the graph, is onze tip: Begin nu. Je leert hoe je een infographic maakt en het gebruik van een geweldig platform zal je goed van pas komen.

Hoe maak je een infographic? post serie door Mind the Graph:

De berichten zijn een leidraad, gemaakt door onze ontwerpers. Zij maken de geweldige illustraties en sjablonen die je op ons platform ziet. U kunt ook gratis ons ebook krijgen. Leer hoe u wetenschappelijke infografieën maakt en uw presentaties verbetert

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen