Illustraties en infographics zijn geweldige hulpmiddelen om gegevens te tonen en te praten over controversiële onderwerpen zoals medicinale marihuana, stoomcellen, de geschiedenis van cannabis of politiek. Tegenwoordig is het gebruik van infographics meer een hulpmiddel dan een gevolg. Daardoor worden mensen zich bewust van de wetenschappelijke kracht van infographics om informatie succesvol over te brengen. Terwijl mooie illustraties de aandacht trekken, kan de samenvatting van gegevens nieuwe informatie brengen en zeer leerzaam zijn.

Zoals gezegd Jen Christiansen, wetenschapscommunicator van Scientific American Magazine: "Door barrières (zoals technisch jargon) weg te nemen en context te bieden (in dit geval de twee opstellingen), wordt de informatie op een onmiddellijk intuïtieve en boeiende manier gepresenteerd."

Een goed voorbeeld is deze mooie (en grote) infographic die de geschiedenis van cannabis laat zien. Het heeft korte en essentiële informatie met een prachtig ontwerp.

Daarom, als je een paper schrijft of een presentatie maakt, kijk dan eens naar deze infographic. Zelfs met een snelle blik kunnen we ideeën opdoen voor informatiestromen en onze eigen infographic of grafische samenvatting bouwen.

Cannabis - van grond tot verkoop

cannabis1

cannabis2

cannabis4

cannabis5

cannabis6

cannabis7

cannabis8

cannabis9

cannabis10

cannabis11cannabis13

 

De infographic is gemaakt door The Green Organic Dutchman Holdings Ltd. Zij zijn een onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf met een vergunning onder de Access to Cannabis for Medical Purposes Regulations om medische cannabis te kweken.

Bovendien is visuele informatie overal om ons heen, op de meest uiteenlopende manieren. Als u daar met uw eigen werk deel van wilt uitmaken, bekijk dan onze berichten:

Of, als je denkt dat je klaar bent om het zelf te proberen, LET'S GO!

infographic63724-3

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen