Til å begynne med er vitenskap versus politikk en svært dårlig start. En bedre tilnærming ville være vitenskap OG politikk.

It seems like every time there are politics interests, we need to choose a side. However, the basic goal in science is to search for more information to understand better the world around us and how we – as humans – interact with it.

Kampen mellom vitenskap og politikk er ingen nyhet. Hvor mange av oss ler nå av den tiden da vi trodde at jorden var flat, eller at planeten vår var sentrum av universet?vers?

Yes, it is funny. However, nowadays we have anti-vaccine movements, creationism as the only theory for the origin of the world in science classes and global warming unbelievers – and that is not funny at all. Vitenskap versus politikk: hva med det?

Så hva er poenget? Som Scientific American så fint skriver, er poenget å få vitenskapelig informasjon til å nå ut til folk. Og for å få det til, må vi kommunisere arbeidet vårt på en god måte.

Dessverre kan det hende at innflytelsesrike politikere har en gammeldags oppfatning av vitenskapelige teorier (selv om de ikke har noen akademisk bakgrunn til å argumentere for det). Da er det viktig at vi som forskere og samfunnsborgere sørger for at den vitenskapelige kunnskapen vi jobber så hardt for å bygge opp, når ut til så mange som mulig.

Det finnes mange måter å forbedre forskningskommunikasjonen på. En måte som er svært effektiv, er visuelt.

Amanda Montañez, writer for Scientific Americanhar et godt forslag til hvordan vi kan begynne:

"Hvorfor informasjonsgrafikk? Vel, i tillegg til at jeg lever av å lage dem, mener jeg at grafikk har potensial til å være den medietypen som er lettest å konsumere og dele, spesielt når det gjelder vitenskapelig innhold. Jeg er mer velutdannet og vitenskapelig bevandret enn gjennomsnittet av befolkningen, men jeg skammer meg ikke over å si at når jeg leser en artikkel eller bok om vitenskap, ser jeg først etter bildene.” Amanda Montañez for Scientific American

The only problem is: most scientists don’t know how to transform their work in visual information.

If you are one of those scientists, here is how we can help. Read our post “Grafisk sammendrag: Det lille ekstra” and get our e-bok om hvordan man lager vitenskapelig infografikk!

 Vitenskap versus politikk: hva med det?

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler