Musikk er et effektivt verktøy for å øke produktiviteten. Å lytte til bestemte sanger er en av de beste måtene å engasjere seg på jobb, redusere stress og øke motivasjonen på. Men med alle mulighetene for strømming av musikk kan det være vanskelig å velge de riktige sangene for å jobbe bedre. 

Det er viktig å vite hvilken type musikk som kan bidra til å holde oppmerksomheten oppe og finne den mest effektive spillelisten for produktivitet på jobben. I denne artikkelen gir vi deg noen tips om hvordan du velger de beste spillelistesangene for å konsentrere deg om arbeidet, og hvordan du bruker dem effektivt.

Spilleliste for produktivitet etter sjanger

Ulike typer musikk kan ha mange effekter på konsentrasjon og motivasjon. Noen studier har vist at instrumentalmusikk kan bidra til å øke konsentrasjonen og produktiviteten på jobben. 

Musikksjangre som klassisk, naturmelodier, elektronisk musikk og jazz kan bidra til å skape et produktivt miljø og kan også bidra til å redusere stress og anspenthet. For å lage en innflytelsesrik spilleliste for jobben har vi samlet noen eksempler på populære sjangre og forslag til låter som kan hjelpe deg med å fordype deg i arbeidet og gjøre det mer produktivt.

Klassisk musikk

Mye tyder på at klassisk musikk øker produktiviteten og fokuset, noe som gjør den til et verdifullt verktøy for å forbedre arbeidsprestasjonene. De komplekse harmoniene og melodiene i klassisk musikk kan bidra til at du føler deg fredfull og rolig og kan holde oppmerksomheten oppe (les mer på TheHealthy).

I tillegg er klassisk musikk ofte instrumental, noe som kan bidra til å redusere distraksjoner forårsaket av sangtekster. Ifølge Nasjonalbiblioteket for medisinkan klassisk musikk øke alfa-hjernebølger som fremmer avslapning.

Her er noen forslag til låter du kan bruke til å lage en spilleliste for produktivitet:

 • Mozart – Piano Sonata No. 11
 • Beethoven’s Moonlight Sonata 
 • Bach – Cello Suite No. 1

Er du på jakt etter inspirasjon? Oppdag noen av våre suksesshistorier 

Put your favorite record on and get inspired with some published articles containing Mind the Graph’s science illustrations. Each of them used the power of infographics to take their work to another level. Take a look!

Natur og hvit støy 

Denne sjangeren kombinerer naturlyder som fallende vann, torden og fuglesang med hvit støy. Denne typen lyd kan bidra til å skape et perfekt og rolig arbeidsmiljø. 

Forskning har vist at naturlyder har en beroligende effekt på kropp og sinn og kan bidra til å redusere angst og forsterke følelsen av velvære. De kan også bidra til å maskere bakgrunnsstøy og distraksjoner, noe som gir bedre konsentrasjon. 

Her er noen forslag til låter du kan inkludere i spillelisten din: 

 • Regntung skog
 • Tordenvær
 • Havets bølger

Elektronisk musikk

Hvis du ønsker å øke motivasjonen på jobben, kan du lage en spilleliste for produktivitet med denne sjangeren for å øke fokuset. Dessuten kan rytmene i elektronisk musikk forsterke kunnskapen din og hjelpe deg med å løse problemer raskere.

Elektronisk musikk kan også øke den kognitive ytelsen ved å holde sinnet våkent med en konstant rytme. 

Foreslåtte spor inkluderer:

 • “Adrift” by Tycho
 • “Kiara” by Bonobo
 • “What Else Is There?” by Röyksopp

Jazz

Jazzmusikk er kjent for sin evne til å dempe stress og skape et avslappende miljø, og kan være en god alliert for å bli mer engasjert i arbeidet ditt. Når du føler deg uinspirert og sliten, kan jazz være et godt hjelpemiddel for å roe ned, fokusere og se ting klarere. 

Foreslåtte spor inkluderer: 

 • “So What” by Miles Davis
 • “Giant Steps” by John Coltrane
 • “God Bless the Child” by Billie Holiday

Verdensmusikk 

Denne musikksjangeren er en blanding av mange kulturer og kan være god når du har vanskelig for å holde oppmerksomheten oppe og trenger en pause for å klarne tankene. Denne typen musikk kan få deg til å føle deg lykkeligere på en enkel måte. 

Foreslåtte spor inkluderer: 

 • “Don’t Worry Be Happy” by Bobby McFerrin
 • “Samba Pa Ti” by Carlos Santana
 • “Fragile” by Sting

Samle favorittmusikken din og lag din egen spilleliste.

Å bruke musikk for å øke produksjonskapasiteten kan være en fin måte å holde fokus, redusere stress og øke motivasjonen på jobben. Ved å forstå effekten av ulike musikksjangre kan du få mest mulig ut av musikkens fordeler.

It is worth noticing that people may respond differently to each type of music, so it’s essential to experiment and find out what works best for you. Creating a personal playlist with your favorites is a good starting point.

Boost your research’s impact with the power of visuals

Mind the Graph er en nettbasert plattform som tilbyr en stor samling med over 65 000 vitenskapelige figurer som kan brukes til å lage visuelt tiltalende og nøyaktige figurer for vitenskapelig forskning. Abonner nå og få større gjennomslagskraft for arbeidet ditt.

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler